Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Творчий бізнес: виготовлення виробів з полімерної глини

  1. Свій бізнес: чи можна заробити портретної зйомках
  2. Як заробити на карбуванні монет
  3. Свій бізнес: виробництво сувенірних матрьошок
  4. Як відкрити бізнес з виробництва плетених меблів
  5. Творчий бізнес: різьблення по дереву
  6. Свій бізнес з виготовлення незвичайних букетів
  7. Як відкрити власне виробництво дизайнерських сумок
  8. Власне виробництво інкрустованих виробів
  9. Свій бізнес з виготовлення певних букетів
  10. Свій бізнес на палеонтологічних знахідках
  11. Бізнес-план для професійного фотографа, або скільки можна заробити на фотографії
  12. Свій бізнес: виготовлення і продаж авторської мініатюри

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Виробництво прикрас і різних декоративних виробів з полімерної глини, яку також називають пластикою, - це досить вигідний, перспективний і рентабельний бізнес. Найголовніше його перевага полягає у відсутності необхідності великих вкладень на початковому етапі роботи. Все, що вам потрібно для того, щоб займатися цим бізнесом, - це певні навички роботи, посидючість, уважність і, головне, безмежна фантазія (звичайно, разом з хорошим смаком).
Полімерна глина являє собою пластичну масу, яка за своїм зовнішнім виглядом і основних властивостей нагадує звичайний пластилін. Але на відміну від останнього, полімерна глина при впливі повітря або високих температур твердне і набуває міцність. Глина, твердне під дією високих температур, містить в своєму складі спеціальні пластифікатори, які не тільки надають їй пластичність, але і цілком вбираються в основний матеріал при нагріванні маси при температурі від 100 до 130 ° C, створюючи умови для стійкої полімеризації. Причому «запікати» вироби з полімерної глини можна навіть в домашніх умовах - в звичайному духовій шафі. Під впливом високої температури матеріал втрачає свою пластичність і утримує надану йому форму.
Готові вироби можуть згодом оброблятися і декоруватися різним чином: розфарбовуватися акриловими фарбами, покриватися матовим або глянсовим лаком, оформлятися в техніці декупажу (декорування за допомогою паперових серветок з малюнком або спеціального паперу з принтами), склеюватися один з одним і т. Д. Існує і самозастигаюча глина, яка не вимагає запікання і при висиханні при кімнатній температурі стає схожою на дерево або гіпс. Однак такий матеріал має меншу міцність, тому підходить скоріше для творчості, а не для виготовлення декоративних виробів на продаж.
Асортимент полімерних глин на російському ринку досить широкий як по виробниках, так і по різним забарвленням і ефектів. У продажу є як обезбарвлений глина, так і пофарбована, в тому числі і зі спеціальними ефектами - блискітками і флуоресцентними речовинами.
Як було згадано вище, полімерна глина складається з двох основних компонентів - основи і пластифікатора, який надає їй відповідні пластичні властивості. Основу ж полімерної глини становить полівінілхлорид. Частинки ПВХ володіють хорошими поглинаючою здатністю які проявляються при нагріванні. В як пластифікатори в цьому матеріалі використовуються похідні фталевої кислоти - фталати. При нагріванні суміші фталатів з порошком ПВХ відбувається процес желатинизации, в ході якого пластифікатори вбираються в частинки порошку-основи. Останні, в свою чергу, набухають і щільно скріплюються один з одним. Причому чим вищий вміст пластифікаторів у вихідній масі, тим м'якше буде готовий виріб. У затверділому після випалу вигляді виходить так званий пластифікований ПВХ. Цей матеріал отримав широке застосування в сучасній промисловості. З нього виробляються пластикові вікна, медичні інструменти, іграшки, предмети побуту, посуд, ізоляція для електричних проводів і т. Д.
До складу полімерної глини також входять різні пігменти, в тому числі добре сумісні з ПВХ порошкові фталоціанінові барвники. Як наповнювачі та модифікаторів поверхні також можуть використовуватися тальк, каолін або крейда. У матеріалі можуть також бути присутнім стабілізатори, які перешкоджають його желатинизации під час зберігання при нормальних температурах. Звичайна полімерна глина починає повільно тверднути вже при 60 ° C, в присутності стабілізаторів цей процес значно сповільнюється, що дозволяє значно збільшити термін придатності матеріалу.
Отже, полімерна глина - це відмінний матеріал для творчості і не тільки. Завдяки її унікальним властивостям, з такої глини можна виготовляти абсолютно незвичайні речі - декоративні прикраси, сувеніри, предмети інтер'єру, іграшки, авторські ляльки і т. Д. Полімерна глина дозволяє передати тонкі скульптурні деталі (як, наприклад, хороший пластилін), ефективно імітувати різні матеріали і фактури, тому вона часто використовується для створення авторської мініатюри і декоративних виробів (наприклад, штучних квітів).
Завдяки простоті роботи і доступності технологій виготовлення виробів ручної роботи з полімерної глини стало джерелом додаткового і основного доходу для багатьох людей. Вироби з полімерної глини користуються великим попитом серед молодих людей. І в першу чергу, це прикраси ручної роботи. Пластичність матеріалу, його властивість тверднути під впливом високих температур, широкий вибір колірної гами - все це відкриває великі можливості для створення ексклюзивних авторських виробів.
Полімерна глина різних виробників відрізняється як за своїми характеристиками, властивостями, так і за кінцевим результатом. Наприклад, матеріал вітчизняного виробництва, як правило, більш твердий, ніж імпортна глина. Він не відрізняється великою кількістю відтінків і ефектів і має деякі особливості при запіканні. Багато новачків використовують російську полімерну глину ( «Цветик», «Сонет») для навчання і тренування з метою заощадити на матеріалі, так як коштує вона набагато менше зарубіжних аналогів. Економія, дійсно, відчутна. Адже упаковка в шість кольорів обійдеться в суму до 150 рублів. Тим не менш, вона має низку недоліків. Така глина дуже тверда і погано розминається в руках. Для того щоб розім'яти шматочок матеріалу, йде чимало часу. При цьому в твердому стані глина кришиться, а після розминки виявляється занадто м'якою - на ній залишаються виразно помітні відбитки пальців, і з неї досить важко виліпити дрібні тонкі деталі. При цьому вона швидко повертається в твердий стан, через що буває важко скріплювати між собою деталі різних кольорів. Після запікання вона стає крихкою, а при перевищенні рекомендованого часу випалу на її поверхні з'являються тріщини. Властивості полімерної глини вітчизняного виробництва дуже сильно залежать від тривалості та умов зберігання (а останні не так легко проконтролювати).
Полімерна глина зарубіжних брендів володіє великими перевагами, хоча і має свої особливості, залежно від виробника. До найбільш відомих торгових марок можна віднести, крім «Квіточки», такі: «ЦЕРН» (Cernit), «Фимо» (Fimo), «скальп» (Scalpey), «Като» (Kato). Кращою за своїми характеристиками фахівці вважають глину Fimo. Пластика буває різних видів м'якості. При цьому не можна сказати, який матеріал краще. Все залежить від виробу, яке виготовляється з глини, що використовуються технік, бажаних ефектів і, нарешті, особистих переваг майстра. Колір пластики може бути як однорідним, так і з різними вкрапленнями, що імітують природний матеріал (наприклад, мармур), з металевим або перламутровим ефектами. Втім, різні ефекти можна створювати і самостійно, змішуючи звичайну пластику з перламутровим порошком або дрібними частинками іншого матеріалу. Дуже ефектно виглядають прикраси з напівпрозорих видів пластики. Правда, ступінь прозорості може відрізнятися у різних виробників полімерної глини, тому перед вибором матеріалу найкраще ознайомитися з оглядами і тестами різних видів глин в інтернеті - на спеціалізованих сайтах і форумах. Існує і так звана рідка пластика. Вона менш відома, ніж тверда, але при цьому використовується для створення різних ефектів (наприклад, імітація емалі) або виступає в ролі клею. Також у продажу можна зустріти флуоресцентні та люмінесцентні кольори пластики, які світяться в ультрафіолетовому світлі або в повній темряві відповідно.
Як правило, все це розмаїття полімерної глини різних виробників можна знайти в магазинах товарів для художників і в спеціалізованих торгових мережах, які є практично в будь-якому великому місті. Вартість бруска полімерної глини марки Fimo обійдеться в суму близько 100 рублів за штуку. Крім того, можна замовити матеріал будь-якого виробника і найменування як в окремих брусках, так і в готовому наборі з широким спектром кольорів і з мінімумом інструментів та допоміжного обладнання в різних інтернет-магазинах, які відправляють замовлення по всій країні, а також на сайтах спільних закупівель ( в останньому випадку ціна матеріалів буде оптової плюс невеликий відсоток організатора закупівлі).
Там же можна придбати і різні інструменти для роботи. В якості робочої поверхні підійде звичайний стіл з покриттям з пластмаси або скла. Можна застелити стільницю і вощеного папером. А ось камінь або дерево небажані для роботи з таким матеріалом: на холодному камені пластика швидко твердне, а на дерев'яній поверхні - набуває шорстку фактуру і сторонні вкраплення. Для роботи з полімерною глиною знадобляться різні ножі (можна обійтися на першому етапі і канцелярським ножем з дуже гострим лезом), стеки,, екструдери, різні машинки (спеціальні для роботи з глиною або їх замінники - локшинорізки, кухонні комбайни та ін.), Каттери , текстурні листи, штампи і т. д. У перший час можна обійтися і без цих пристосувань, які використовуються для надання виробам різних фактур і текстур, незвичайних ефектів і для обробки поверхні. Але в подальшому в міру освоєння нових технік і розширення асортименту фахівці рекомендують задуматися про їх придбання. Купити їх можна як в російських інтернет-та звичайних магазинах, так і в зарубіжних. Набір каттеров обійдеться, наприклад, в 250 рублів, а набір пластмасових стеків можна придбати за 100 рублів. Текстурний лист обійдеться в 150 рублів за штуку. Лапшерезку можна знайти за ціною від 600 рублів. Крім того, для згладжування нерівностей, швів, відбитків пальців на готовому виробі, а також для додання фактури заготівлі потрібно наждачний папір різної зернистості. Для полірування готового виробу використовується замша, а для того різання отворів в бусинах можна застосовувати звичайну довгу голку або в'язальну спицю. Для склеювання виробів використовуються спеціальні склади або звичайний клей ПВА, а для обробки готового виробу - спеціальні матові і прозорі лаки (близько 150 рублів за флакон).
Якщо ви вирішили зайнятися виготовленням прикрас, то вам так само знадобляться основи під брошки і кільця, з'єднувальні кільця, штифти, Піни, кабошони, шнури і ланцюжки, застібки, люверси, концевики, декоративні елементи (розділові намистини, підвіски) і інша фурнітура для біжутерії . Купувати їх найвигідніше оптом у вітчизняних постачальників або в роздріб - в зарубіжних інтернет-магазинах (якщо мова йде про ексклюзивні дорогих виробах).
Технологія виробництва виробів з полімерної глини відносно проста. Вона включає в себе три основних етапи: створення самого виробу (надання глині ​​форми), випал і / або просушування, а також збірку окремих компонентів в готову прикрасу. Для випалу знадобиться звичайна духовка, яка, як правило, є в кожному будинку. Однак, хоча саме виробництво виробів з запікаємо матеріалу, вважається відносно простим, все ж без дотримання елементарних правил безпеки не обійтися. Перевищення рекомендованої температури запікання полімерної глини призводить до розкладання ПВХ з виділенням токсичного газу - хлористого водню.
Таким чином, по-перше, при виготовленні прикрас необхідно дотримуватися всіх рекомендацій виробників матеріалів. А, по-друге, не зайвим буде обладнати приміщення, де ви працюєте, хорошою витяжкою або хоча б постійно його провітрювати. Після кожного запікання виробів з глини духовку необхідно ретельно вимити. Ні в якому разі не можна запікати вироби з полімерної глини в мікрохвильовій печі. Цей матеріал також вимагає особливих умов зберігання - далеко від сонячних променів, під впливом яких вона втрачає свої властивості, починає кришитися і твердне.
Реалізовувати готові вироби можна через інтернет-магазини, групи в соціальних мережах, ярмарки, майданчики типу «Ярмарку майстрів» і Etsy, офлайнові магазини біжутерії та сувенірної продукції, ринки. Хоча найкраща реклама в даному випадку (як і, в цілому, в сегменті хендмейд-продукції) - це «сарафанне радіо», коли ваші постійні клієнти рекомендують вас своїм друзям, знайомим і навіть незнайомим людям, тим не менш, не варто забувати і про традиційні методи реклами і просування. У перший час можна обійтися і малобюджетними способами, розміщуючи оголошення про продаж своїх виробів в інтернет - на дошках оголошень, на місцевих форумах і т. Д., Поширюючи листівки і візитки зі своїми контактами та адресою свого сайту або блогу.
Ціноутворення виробів ручної роботи зазвичай визначається за такою формулою: сума, витрачена на закупівлю матеріалів, множиться на два. Середня вартість одного бруска пластики одного кольору і вагою 30 грам становить близько 100 рублів (оптові ціни будуть нижче). Для початку роботи можна придбати пластику 3-5 базових квітів. З урахуванням покупки мінімальної кількості матеріалів і фурнітури початкові вкладення складуть близько 2000 рублів. Цієї кількості матеріалів вистачить для виготовлення приблизно десяти найменувань виробів (підвіски, браслети, сережки, брошки і т. Д.). За місяць одна людина може виготовити близько 60 виробів середньої складності. Вартість одного простого вироби з полімерної глини починається від 250 рублів. Витрати на закупівлю початкової партії матеріалів для роботи в розмірі 2000 рублів можна окупити протягом перших 2-3 тижнів роботи. При повній завантаженості цей термін буде рази в два менше. Таким чином, мінімальна чистий прибуток складе від 15 тисяч рублів (при виготовленні простих виробів). Надалі в міру зростання вашої майстерності та швидкості роботи збільшаться і ваші доходи.
Додатковим (а в деяких випадках, і основним) джерелом доходів може стати проведення майстер-класів та курсів по роботі з полімерною глиною. Для цього знадобляться великі вкладення. Причому частина з них піде на оренду приміщення для проведення занять. Можна домовитися про співпрацю з магазином товарів для рукоділля або з художньою школою. Вони можуть надати вам приміщення за вигідною ціною або і зовсім безкоштовно (за певний відсоток від виручених коштів). Ви ж в свою чергу привернете до них увагу потенційних покупців і клієнтів.
Виготовленням виробів з полімерної глини захоплюються не тільки дорослі, а й діти. Втім, обмежувати себе певною віковою групою не варто. Найкраще запрошувати на заняття мам з дітьми. Поки дорослі вивчають основи виготовлення прикрас з пластики, діти дошкільного та шкільного віку можуть виліпити під керівництвом ще одного дорослого свої вироби, які потім заберуть додому. Вартість відвідування одного майстер-класу по роботі з пластикою починається від 500 рублів (в залежності від тематики та тривалості). Міні-курс на один-три дні обійдеться в суму від 2500 рублів з людини. Ведучий занять отримує близько 60% від цієї суми. Частина, що залишилася йде на оплату оренди приміщення, реклами, а також на закупівлю необхідних матеріалів та інструментів. Рекомендована кількість учасників таких заходів не повинно перевищувати 5-6 чоловік, інакше ви просто не зможете приділити увагу кожному присутньому.
Сисоєва Лілія
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу

22.04.2014

Свій бізнес: чи можна заробити портретної зйомках

Портретний бізнес у нас ще поки що не розвинений, на роботи високої якості попиту майже немає. Для більшості співвітчизників мінімальна сума в 50 доларів за портрет - це серйозні гроші, при їх за ...

Як заробити на карбуванні монет

Як заробити на карбуванні монет? Сайт openbusiness.ru в рамках спільного проекту Співтовариства Інформаційних порталів, Сприяють Розвитку Малого Бізнесу продовжує цикл інтерв'ю з успішними ...

Свій бізнес: виробництво сувенірних матрьошок

Виробництво матрьошок відносно просте і не вимагає великих витрат. Правда, без спеціальних знань і досвіду роботи не обійтися. Для виготовлення матрьошок майстри використовують заготовки, які перед ...

Як відкрити бізнес з виробництва плетених меблів

Меблі з натуральних екологічно чистих матеріалів завжди користується великим попитом, незважаючи на порівняно високу ціну. Вона міцна і довговічна, не вимагає спеціального догляду і витримай ...

Творчий бізнес: різьблення по дереву

Для того щоб відкрити власну справу по виготовленню сувенірної продукції з натурального дерева, буде потрібно від 20 тисяч рублів. У цю суму входить покупка необхідних інструментів, сировини і витрата ...

Свій бізнес з виготовлення незвичайних букетів

Бізнес, заснований на подарунках, може стати як додатковим, так (при грамотній організації) і основним джерелом доходу. Люди, як правило, дарують один одному далеко не самі п ...

Як відкрити власне виробництво дизайнерських сумок

Мрія будь-якого підприємця - перетворити своє хобі на джерело постійного (і, бажано, високого) доходу. На жаль, втілити цю мрію в життя вдається далеко не кожному. І все ж якщо ви буд ...

Власне виробництво інкрустованих виробів

Інкрустацією називається декор виробів за допомогою врізаних в його поверхню тонких пластинок з металу, перламутру, слонової кістки та інших матеріалів. Декоративні вставки виявляються на одному уровн ...

Свій бізнес з виготовлення певних букетів

Ідея виготовлення та продаж питань комерційної торгівлі букетів - це перспективно, цікаво и прибутково. Ви можете відкрити домашній бізнес з мінімальним бюджетом і отримати перший прибуток через 2 тижні після старту.

Свій бізнес на палеонтологічних знахідках

Отже, комерційна палеонтологія, що це таке? Це цілком легальний вид діяльності, поки ще дуже слабо розвинений в нашій країні, у зв'язку з чим законодавчо все-таки не ...

Бізнес-план для професійного фотографа, або скільки можна заробити на фотографії

Опишемо міні-бізнес план початківця фотографа: Почнемо з витрат на фотообладнання, в середньому це буде від 120 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і вище в залежності від комплектації та якостей про ...

Свій бізнес: виготовлення і продаж авторської мініатюри

Одним з перспективних напрямків для організації власної справи може стати виробництво і продаж авторської мініатюри. До авторської мініатюрі відноситься найширший вибір різноманітних виробів -...

Збережіть статтю, щоб уважний вівчіті материал

Ви можете Зберегти Цю сторінку с помощью:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама