Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети успішного гарячого копчення

Що робити з уловом - питання для успішного рибалки завжди не пусте. Не всі ж смажити та юшку варити. багато користувачів forumhouse.ru відмінно освоїли всі тонкощі копчення риби - як гарячого, так і холодного. Сьогодні вони діляться секретами гарячого копчення. Цей варіант простіше, а при правильному підході дає чудовий результат!

ru

Навіть якщо у вашому розпорядженні є хороша коптильня - зовсім не факт, що у вас відразу вийде правильно і смачно. Коптити треба вміти, успіх приходить з досвідом, і деякі форумчани чимало продуктів перевели, перш ніж cумелі цей досвід накопичити і поділитися ним з іншими.

користувачці forumhouse.ru Пустошанка свій варіант коптильні і спосіб копчення підгледіла у батька, який так готує рибу вже багато років.

Спосіб, як бачите, досить простий, але дуже популярний - старі металеві бочки є чи не на всіх дачних ділянках. Втім, багатьом такий варіант здається громіздким, і вони віддають перевагу більш компактну коптильню, яку при нагоді можна взяти з собою на пікнік або риболовлю.

ТімиЧ розповідає про просте, але відмінно працює способі виготовлення коптильні з відра:

ТімиЧ розповідає про просте, але відмінно працює способі виготовлення коптильні з відра:

Вибір коптильні - не найскладніше справа, тут все залежить від можливостей. Хтось віддає перевагу готовим «магазинні» агрегати, хтось робить сам - в хід йдуть металеві ящики різних розмірів, які відслужили своє плити. Особливий шик - циліндричні медичні стерилізатори з нержавійки.

Інша справа - сам процес, який має чимало тонкощів. Які тирсу або гілки використовувати? Досвідчені форумчани знають: ні в якому разі - НЕ хвойні! Це гарантовано провальний результат. І на осикових вийде несмачно. Найкращий смак дає деревина плодових дерев. Дуже добре виходить, якщо коптити на вишні, яблуні, обліписі. Після осінньої обрізки на садових ділянках у багатьох учасників форуму з цією сировиною проблем немає. Втім, тут багато хто радить надходити з обережністю: кора з гілок для копчення не годиться, вона надає гіркоту.

Яку саме рибу вибрати - теж не найпростіше запитання. Але, до речі, зовсім не обов'язково бути щасливим рибалкою, щоб час від часу балувати себе рибкою гарячого копчення. З великим успіхом можна коптити і покупну скумбрію або терпуга, як це робить форумчанин Вадим К .:

:

Втім, з приводу риби є й інші думки.

Багато з успіхом коптять судака і окуня, кажуть - виходить вище всяких похвал. У інших в коптильню йдуть свіжоспійманої щуки і карасі - і теж виходить дуже смачно.

Будь-яка риба перед копченням повинна полежати в підготовленому стані, тобто натертої сіллю і прянощами, щоб ввібрати в себе їх аромат, а також дати можливість стекти зайвій волозі, яку виганяє сіль - так радить форумчанин ovbelyaev. Перед закладанням в каганець продукт потрібно обов'язково підсушити або обтерти, він повинен бути невлажним, інакше та ж риба буде варитися, а не коптитися. Рибу потрібно тільки потрошити, а луску зчищати не треба.

Зазвичай оvbelyaev купує готову суміш з вільховою тріски, але іноді додає свіжозрізані гілки черемшини або сусідські обрізки з яблунь та інших плодових дерев. Гілки попередньо звільняє від кори і розщеплює їх ножем, а якщо гілка свіжозрізана - дає полежати-підсохнути на сонечку. Гілки краще саме додавати до основи (трісці). При змішуванні різних щеп (наприклад, черемха + яблуня) продукт іноді гірчить, тому краще не змішувати різні породи дерев.

Скільки часу має тривати копчення? Оптимальний варіант знайшов учасник forumhouse.ru a_b:

Ну і, зрозуміло, копчення однієї тільки риби форумчани не обмежуються - в хід йде і курка, і м'ясо, наприклад, свиняча шия. Сало - теж дуже популярний продукт для наших каганців.

У каганці a_b непогано виходить курка, але час копчення треба збільшити. Нежирна свинка теж виходить добре, але тут треба поекспериментувати з режимами копчення. Вийміть м'ясо з каганця, різані ножем - якщо блюдо не готове, підкиньте ще стружок в каганець і доведіть до готовності.

Оvbelyaev подобається курка і свиняча шия, нашпигована часником і приправами. Він насипає тріску на 1/3 або 1/2 (як рука здригнеться) від відстані до низу ярусу. Бере шматок шиї розміром від 800 грам до кілограма, шпигує розрізаними часточками часнику, засинаючи в проколи сіль і спеції, обмазує складом з спецій і солі, дає просочитися. Проколи робить тільки зверху і з боків - з проколів знизу буде стікати сало з прожилок. Час копчення зазвичай не перевищує 50-60 хвилин. Головне - щоб тріска від підтікає сальця не запалився, а для цього треба стежити, щоб кришка була герметично притиснута.

Основний принцип копчення в тому, що при оптимальному нагріванні деревина не запалюється, а саме тліє, виділяючи велику кількість диму. Тут найголовніше - підтримувати правильну температуру, намагаючись не підвищувати її, щоб стружка, тирса або гілки обугливаются і не спалахували, виділяючи шкідливі для здоров'я продукти горіння і роблячи вашу рибу, сало або курку несмачними і некорисними, а то і зовсім небезпечними для здоров'я .

Тут найголовніше - підтримувати правильну температуру, намагаючись не підвищувати її, щоб стружка, тирса або гілки обугливаются і не спалахували, виділяючи шкідливі для здоров'я продукти горіння і роблячи вашу рибу, сало або курку несмачними і некорисними, а то і зовсім небезпечними для здоров'я

У домашніх умовах, при відсутності спеціальних термометрів, знайти свій спосіб копчення можна тільки досвідченим шляхом. У багатьох «перший млинець» з коптильні виходить грудкою, але вже з другого і третього разу продукти виходять і на вигляд - чудо, і на смак - пальчики оближеш. Коптити, до речі, можна не тільки в «садово-похідних» умовах, але і в міській квартирі. Для цього є електричні коптильні або агрегати, пристосовані для установки на електроплиту. Дахи у таких коптилень влаштовані герметично, так що не варто турбуватися, що разом з рибою або салом ви прокоптить ще й своє житло.

Інші, не менш цінні поради по гарячого копчення і різноманітні рецепти копчення різних продуктів обговорюються в цій темі форуму. Про те, як зробити просту, але ефективну стаціонарну коптильню для дачної ділянки або заміського будинку, можна почитати тут. тут - не менш корисний розповідь про різні види деревного палива, в тому числі, і про деревину, яку можна і потрібно використовувати для копчення. А в це відео - відмінний майстер-клас з приготування м'яса в гарячій коптильні. Пробуйте! Про більш складному холодному копченні поговоримо іншим разом.

Які тирсу або гілки використовувати?
Скільки часу має тривати копчення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама