Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Альтернаріоз (рання суха плямистість) картоплі

  1. симптоми:
  2. Біологія збудника:
  3. Джерела інфекції:
  4. Сприятливі умови для розвитку патогена:
  5. Заходи боротьби:

Збудник Alternaria solani Систематичне положення Клас Недосконалі гриби, або дейтероміцетів, порядок Гіфоміцети, рід Alternaria Культури Картопля

симптоми:

Уражаються листя, стебла, бульби. Симптоми на листках зазвичай виявляються перед бутонизацией за 15-20 днів до цвітіння у вигляді коричневих або темно-коричневих плям, часто з концентричними колами. Гриб виділяє альтернаріевую кислоту, яка викликає некроз стебел, черешків і листя. У період збирання картоплі суперечки гриба з уражених листя і бадилля можуть потрапити на бульбу і заразити його, але прояв інфекції спостерігається тільки через кілька місяців зберігання картоплі. На поверхні бульби з'являються бурі вдавлені сухі плями неправильної форми, м'якоть під якими перетворюється в суху темно-сіру або коричневу масу. Поверхня плям часто зморшкувата.

Біологія збудника:

При сприятливій температурі і вологості плями можна виявити вже на другий день після зараження. На третій-четвертий день, коли плями досягають в поперечнику 3 мм, утворюються димчасто-сірі конідії з 1-9 поперечними і небагатьма поздовжніми перегородками або без них. Конідії поширюються вітром, краплями дощу. За оптимальних умов конідії проростають інфекційними паростками, які проникають в тканини рослин через продихи. Грибниця розвивається в межклетниках.

Джерела інфекції:

Рослинні залишки, грунт, бульби.

Сприятливі умови для розвитку патогена:

Оптимальні умови для проростання конідій: температура 22-26 ° С і наявність капельножидкой вологи протягом не менше 2 год; для зараження бульб: температура 13-16 ° С. Захворювання особливо сильно розвивається в жарку погоду з рясними дощами і росами.

Заходи боротьби:

Вирощування стійких сортів.
Відбраковування хворих бульб в період зберігання картоплі.
Сівозміну з використанням в якості попередника злаків.
Просторова ізоляція картоплі і томата.
Знищення рослинних залишків картоплі.
До появи на рослинах симптомів хвороби рекомендується обприскування фунгіцидами.

Препарати для захисту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама