Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з Шкідниками без Хімії 2

Народні засоби боротьби з шкідниками

Томати - Для настоїв і відварів застосовуються і надземні частини і коріння рослини Томати - Для настоїв і відварів застосовуються і надземні частини і коріння рослини.

Настій: 1-1,5 кг листя і пасинків залити 10 л води і наполягати в закритій ємності протягом 2-3 годин. Проціджують і застосовують за призначенням.

Відвар: 4кг свіжого сировини кип'ятити в 10 л води, на малому вогні 30-40 хвилин. Остудити, сировинну масу віджати, процідити, розлити в пляшки і щільно закупорити. Зберігати в темному прохолодному місці, термін зберігання 1 рік. Відвар доцільно заготовляти з осені. Перед застосуванням концентрат розбавляють водою з розрахунку: 1: 2. Застосовується проти сосуще-гризуть шкідників.

Ще рецепти: 1кг сухого бадилля томатів залити 10 л води, настоювати 4-5 годин, після чого кип'ятити на малому вогні протягом 2-3 годин. Охолоджений відвар процідити і застосовувати проти капустяної совки, гусениць, личинок пильщика.

Для приготування дусту (порошку): беруть 10кг вапна-пушёнкі, змочують 2 л нерозбавленого відвару томатної гички, роблять з отриманої маси невеликі грудочки і підсушують. Підсушені грудочки розтирають в порошок і застосовують проти ріпакової та інших квіткоїд методом запилення квіток рослин.

Ромашка (всі види) - Збирають під час цвітіння всі частини рослини Ромашка (всі види) - Збирають під час цвітіння всі частини рослини. 150-200гр квіток розмелюють або розчавлюють і наполягають в 10 л води протягом 12 годин (не менше). Масу віджати, настій процідити і застосовувати за призначенням.

3кг свіжої або 1кг висушеної маси рослини, подрібнити, залити 10 л води, настоювати 12-15 годин. Масу віджати і процідити. Перед використанням, настій розбавити водою з розрахунку - 1: 3.

Настої застосовують проти попелиць, кліщів, дрібних гусениць.

Сосна (всі види) - Використовуються свіжозрізані гілки (однорічні прирости) і хвоя (голки) Сосна (всі види) - Використовуються свіжозрізані гілки (однорічні прирости) і хвоя (голки).

300гр хвої заливають 1 л НЕ хлорованої води (дощова, річкова ...) і наполягають 7 діб в темному місці, щодоби перемішуючи. Перед обприскуванням, отриманий 1 літр настою, доводять до обсягу 10 л, перемішують, проціджують і застосовують проти яблуневої плодожерки, огнівки, попелиць і медяниці.

Деревій звичайний - Збір надземної частини рослини проводять на початку цвітіння Деревій звичайний - Збір надземної частини рослини проводять на початку цвітіння.

800гр висушеної трави подрібнюють, запарюють в окропу протягом 40 хвилин. Масу віджати, процідити, довести об'єм рідини до 10 л теплої водою і застосувати за призначенням.

800гр подрібненої сухої трави заливають 2 літрами води і кип'ятять протягом 30-40 хв. Відвар можна зберігати в щільно закупореній посуді в темному місці, не більше 1 року. Перед застосуванням, відвар розбавляють водою у співвідношенні 1:10 (1 літр відвару на 10 л води).

Використовують проти дрібних гусениць, попелиць, клопів, трипсів.

Тютюн, тютюновий пил, махорка - Для настоїв використовують листя і стебла тютюну, відходи тютюнової промисловості Тютюн, тютюновий пил, махорка - Для настоїв використовують листя і стебла тютюну, відходи тютюнової промисловості.

1кг в'ялених обривків листя і стебел залити 10 л води, настоювати 1 добу. Перед використанням, настій розбавити водою з розрахунку 1: 2, процідити і використовувати за призначенням.

- 100гр тютюнового пилу або меленого тютюну з цигарок і сигарет залити 2-3л гарячої води, настоювати 1-2 діб. Довести обсяг готового настою до 10л, процідити і використовувати.

- 400гр висушеної сировини залити 10л гарячої води, настоювати добу, після чого, кип'ятити протягом 2 годин. Охолоджений відвар процідити і розбавити водою з розрахунку 1: 2.

- 1кг тютюнового пилу залити 10 л води і кип'ятити протягом 2-3 годин, підтримуючи первинний об'єм рідини в міру випаровування. Після чого, в щільно закупореній посудині наполягати 3 діб. Для обприскування досить 2л відвару на 10 л води. Отриманий відвар можна зберігати в щільно закупорених ємностях.

- 200гр махорки залити 3 л води, настоювати 1-2 діб, після чого кип'ятити 2-3 години, процідити, довести об'єм до 10л і використовувати за призначенням.

Все вищеописані настої і відвари використовують проти гусениць, листовійок, попелиць, трипсів, мідяниць, кліщів, пильщика, бліх, білокрилок.

Часник посівний - Розтерти 0,5кг головок часнику, залити 5 л теплої води, перемішати, дати відстоятися, рідину злити в окремий посуд, а м'якоть знову залити теплою водою 3-4л, розмішати і дати постояти 30-40 хв Часник посівний - Розтерти 0,5кг головок часнику, залити 5 л теплої води, перемішати, дати відстоятися, рідину злити в окремий посуд, а м'якоть знову залити теплою водою 3-4л, розмішати і дати постояти 30-40 хв. Потім, обидві рідини злити в одну посуд, перемішати і довести обсяг до 10 л. Отриману витяжку можна зберігати в щільно закупорених пляшках. Перед використанням розбавляти часникову витяжку водою, з розрахунку 300 гр на 10 л води.

- 0,5 кг головок часнику розтерти, залити 3 л води і наполягати 5-7 діб в темному теплому місці. Для обприскування рослин досить 70мл настою на 10 л води.

- 50-100гр часнику потовкти, залити 3 л теплої води, добре перемішати, процідити, довести об'єм до 10л і відразу ж використовувати проти попелиць.

Препарати з часнику застосовують проти павутинного кліща, совок, уховёрток, клопів, попелиць, гусениць, фітофторозу, борошнистої роси, фузаріозу.

Чистотіл великий - 1кг сухих або 3-4 кг свіжих рослин чистотілу подрібнюють і настоюють в 10л води протягом 2-3 діб Чистотіл великий - 1кг сухих або 3-4 кг свіжих рослин чистотілу подрібнюють і настоюють в 10л води протягом 2-3 діб. Масу віджати, процідити і застосовувати.

- 20-30гр висушеного чистотілу заливають 1 л води, настоюють 1-2 доби, проціджують і використовують для обробки кімнатних рослин проти сисних шкідників.

- 3-4 свіжих рослин зрізають під корінь, подрібнюють і заливають 10 л води. Настоюють 2-3 години, проціджують, наливають в таз і кілька разів занурюють в настій молоді верхівки смородини, при великому скупченні попелиці.

Настої чистотілу використовують проти попелиць, Мідяниця, щитівок, трипсів, білявок і ін. Шкідників.

Щавель кінський - Коріння заготовляють восени Щавель кінський - Коріння заготовляють восени. Навесні і на початку літа, дрібно рубані коріння заливають водою, на 300гр коренів - 10л теплої води, настоюють 3-4 години і застосовують проти кліщів, попелиць, хрестоцвітних клопів.

Дивосил - Порубить 150-200гр коренів оману і кип'ятити в 10 л води протягом 30-40хв Дивосил - Порубить 150-200гр коренів оману і кип'ятити в 10 л води протягом 30-40хв. Потім, 1-2 діб наполягають, проціджують і обробляють картоплю від колорадського жука.

Волоський горіх - Восени згрібають опале листя і складають в бочку (бажано в неметаллическую), заливають водою, накривають і залишають до наступного літнього сезону Волоський горіх - Восени згрібають опале листя і складають в бочку (бажано в неметаллическую), заливають водою, накривають і залишають до наступного літнього сезону. перед використанням рідина відціджують а листову масу викидають (для компосту не використовується). Метод прийнятний в південних регіонах з м'якими зимами.

- Зелені плоди і листя 2-3кг заливають 10л гарячої води, настоюють 7 діб. Застосовують проти колорадського жука.

Удачі вам!!!

Михайло Ковенько

https://www.sadvin.ru/borba-s-vreditelyami-bez-khimii-2.html

Sadovnik Боротьба з Шкідниками Корисно Знати Боротьба зі шкідниками

Народні засоби боротьби з шкідниками Томати - Для настоїв і відварів застосовуються і надземні частини і коріння рослини. Настій: 1-1,5 кг листя і пасинків залити 10 л води і наполягати в закритій ємності протягом 2-3 годин. Проціджують і застосовують за призначенням. Відвар: 4кг свіжого сировини кип'ятити в 10 л води, на ...

Михайло [email protected] Administrator Популярне Садівництво

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама