Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Їж і худни: єкатеринбурзькі вчені навчилися вирощувати бадилля моркви для стрункої фігури

В Європі бадилля моркви коштує дорожче, ніж зелень салату.

Вчені з Єкатеринбурга придумали спосіб вирощування морквяної бадилля, яка містить в собі багато вітамінів і допомагає худнути. Для того щоб виростити таку зелень, моркву треба садити, як картоплю.

- В Європі її дуже широко використовують і продають дорожче, ніж листя салату. Ми вирішили провести своє дослідження, - розповіла Е1.RU аспірантка факультету агротехнологій Урга Катерина Новосьолова. - Якщо просто відрізати зелень від коренеплоду, то в такий мало вітамінів. А якщо вирощувати зелень моркви не з насіння, а з моркви, як картоплю, то в ній буде в рази більше вітамінів. Ще в ній багато калію, селену, набагато більше, ніж в самому коренеплоді.

При такому способі вирощування зелень витягає з коренеплоду всі корисні речовини і в результаті стає супервітамінной.

Як показало дослідження, в зелені, вирощеної таким методом, міститься в рази більше вітаміну С, є вітамін К, якого в коренеплоді немає, крім того, зелень моркви - це природний антиоксидант, який уповільнює запальні процеси і допомагає знизити ризик ракових захворювань.

- Морквяна зелень робить позитивний вплив на зниження ваги і зменшення жирової тканини. В її складі є необхідна кількість клітковини, яка нормалізує перистальтику кишечника і сприяє схудненню, - пояснила Катерина.

При такому способі вирощування зелень витягає з коренеплоду всі корисні речовини і стає супервітамінной. Власне, ось що залишається від морквини, яку посадили в землю.

Зараз у вузі планують продовжити дослідження, далі вивчати корисні властивості морквяного бадилля.

- Надалі ми хочемо порахувати, який відсоток гераниола міститься в бадиллі моркви, щоб її можна було використовувати в медицині як антисептик, - поділилася планами дівчина.

Ще в Уральському державному аграрному університеті придумали добриво з пташиного посліду, яке підходить для всього городу і "працює" 5 років.

Текст: Ірина Ахметшина
Фото: Катерина Новосьолова

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама