Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Садовий подрібнювач: що покласти йому на зуб

Є садова техніка, яку при необхідності можна замінити ручну. Замість мотокультиватора завжди можна взяти лопату, замість садового пилососа - граблі, замість дровокола - колун. Але різати і рубати цілий день гілки і ботву- заняття безглузде. Але ж на ділянці, навіть тільки що розкорчувати, має залишатися вільне місце. Щоб було де садити і де "жити". Таким чином, подрібнювач садовий (він же чіппер, він же шредер) - не розкіш, а господарська необхідність. І "є" він повинен швидко і якісно.

Причина покупки
Якщо інтернет малює перед нами досить великий асортимент подрібнювачів , То, відправившись в магазин, ми виявляємо, що в продажу їх не так вже й багато. Тому вибирати конкретну модель краще на місці. А ось вирішити для себе принципові моменти краще заздалегідь. Щоб не потрапити в халепу з дорогою покупкою.

НАВІЩО подрібнювати садове сміття знають майже всі. Крім звільнення території, прискорюється утилізація відходів. Якщо ви відправляєте садове сміття в компост, то подрібнені фракції розкладаються в кілька разів швидше. Якщо необхідна мульча рослинного і деревного походження, її також поставляє подрібнювач . А ось від того, ЯКІ саме відходи ви плануєте переробляти, залежать особливості подрібнювача.

на ножах
Для переробки сміття в измельчителе можуть бути встановлена ​​система сталевих ножів або гвинтовий вал (шнек). Ніж зорієнтований на нарізування зелених відходів і тонких гілок (приблизно до 30 мм - точні характеристики вказані в техпаспорті. Ніж, навіть виконаний із загартованої сталі, погано справляється з сухими товстими суками.

Вал краще дробить товсті гілки і сучки, а зелені стебла і гілки переробляються гірше. Гранична товщина гілок вище, ніж у ножа, - близько 50-80 мм.

Якщо витрати - не принципове момент, а хочеться подрібнювати все, - існують комбіновані моделі.

Неприємність, що гальмує роботу і збільшує трудомісткість процесу, - засмічення подрібнювача переробленої масою. Зазвичай це означає зайву кількість вологи. Подрібнювач доводиться відключати і прочищати. Тому краще відразу вибирати модель з реверс-механізмом. Ножі можуть обертатися у зворотний бік, справляючись з масою.
Бадилля, стебла і, листя

Так як бадилля, м'ясисті стебла, листя відрізняються великим вмістом вологи, з цим необхідно боротися. Боротися можна довгостроковим і короткостроковим способом. У першому випадку бадилля до переробки необхідно подвялить або підсушити на повітрі (повністю висушувати немає необхідності). Якщо часу на підсушування немає, чергуйте закладку зелені і гілок. Для подрібнення зелені краще вибирати подрібнювач з ножами.

Для подрібнення зелені краще вибирати   подрібнювач   з ножами

До ора і шишки

Для мульчування добре підходить мульча з соснової кори або шишок. Гострий ніж і шнек зазвичай якісно подрібнює як зелені шишки, так і стиглі (розкрилися).

Шумимо, братці, шумимо
Звичайно, подрібнювач з бензиновим двигуном відрізняє мобільність, звичайно, він має велику потужність. Але при переробка садових відходів, що відбувається на власному невеликій ділянці, біля будинку, підвести електрику є можливість. І провід при цьому заважати не буде, так подрібнювач стоїть на одному місці. Єдина проблема - хто-небудь з домочадців може зачепитися, тому всі елементи повинні з'єднуватися щільно.

Зате електродвигун працює тихіше бензинового. Це важливо. Не стільки для збереження мирних відносин з сусідами (хоча і це теж), скільки для власного здоров'я і спокою своїх близьких. В процесі роботи доводиться весь час стояти поруч з апаратом, коли удару піддається власний слух. А близьке розташування будинку має на увазі необхідність досить тихої роботи.

Але якщо бензиновий подрібнювач - єдино можливий вибір (наприклад, при перепадах напруги на дачі і при великих обсягах сміття), краще убезпечити свій слух за допомогою захисних навушників.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама