Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат

  1. сидерати
  2. Кому-небудь в чеховському р-не потрібні дошки від старого будинку?
  3. Що садимо в липні?
  4. мульчування
  5. Посадки в теплиці.
  6. Хто викопує цибулини?
  7. Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат
  8. Вирощувати томати та перці - важко?
  9. сидерати
  10. Підготовка землі навесні
  11. ... про Теплиці ...
  12. бур'яни
  13. мишачий послід годиться на компост? а то
  14. Побутова хімія
  15. про гній))
  16. про добрива
  17. добриво для газону
  18. полуниця - мульчування
  19. Книжка про сидерати.
  20. добриво Каскад

Досвідчені і початківці дачники вже запаслися насінням городніх культур, які планують сіяти в цьому році. Але чи є серед пакетиків з насінням культури-сидерати? Так прихильники органічного землеробства називають рослини, які висіваються на тимчасово вільні від овочів грядки для поліпшення якості грунту. Чим корисні сидерати і як з ними правильно поводитися?

Чим корисні сидерати і як з ними правильно поводитися

Щорічно отримувати високі врожаї на одному і тому ж місці можна тільки за умови, що в грунт вносяться добрива, - ця істина зрозуміла навіть дачникам-новачкам. Використовувати на ділянці готові мінеральні добрива - звичніше, однак все популярнішими стають органічні способи ведення господарства. Досвідчені городники призвичаїлися самостійно готувати компост , Використовуючи рослинні залишки, торф, тирса та ін.

Найдоступнішим способом збагачення збідненого грунту є сидерація, тобто заорювання свіжою рослинної маси одно- або багаторічних сидеральних культур. По дії це практично рівноцінно внесенню гною. Але привезти на ділянку машину гною - дорого і клопітно: відразу використовувати такий великий обсяг добрива важко, та й місце для нього знайти на невеликій дачній території непросто. Крім того, зелене добриво на відміну від інших видів органіки - невичерпне джерело мінеральних речовин на садовій ділянці.

Вирощування сидеральних культур дуже корисно на дачних ділянках, так як на невеликих земельних наділах, тим більше в теплицях, важко дотримуватися сівозміни. При монокультурі грунт швидко стомлюється, накопичує хвороби і шкідників, що веде до зниження врожаю.

Зелене добриво, залишене НЕ заорали з осені, сприяє накопиченню снігу, грунт при цьому промерзає на меншу глибину, а талі води краще вбираються. Крім того, знижується рівень вимивання поживних речовин з грунту, зберігається структура грунту. Висівання сидератів після ранніх культур покращує їх фітосанітарний стан, зменшує вітряну і водну ерозію . Велика роль сидератів і в боротьбі з бур'янистої рослинністю, яка також виносить поживні речовини з грунту.

Вирощують на зелене добриво зазвичай бобові культури (люпин, конюшина, горох, боби, вику, буркун та ін.). Підійдуть для цієї мети також ріпак, гірчиця, суріпиця, редька олійна, жито, овес, фацелія та гречка. Застосовують для Сидерація і суміші культур в різному співвідношенні.

Який вид сидерата посіяти, залежить від мети, умов вирощування, а також структури грунту, ступеня її збіднення і механічного складу. Для ранньовесняного посіву в теплиці перевагу треба віддати рапсу і гірчиці, а восени краще висіяти овес. Якщо необхідно звільнити грядки від бур'янів і поліпшити їх фітосанітарний фон, то використовують олійну редьку, суріпицю або жито.

Перед посадкою або після картоплі коштує висіяти гірчицю: вона знижує кількість дротяників в грунті. Після картоплі для поліпшення структури грунту можна висіяти овес і жито. Разом з картоплею добре посадити боби, які не тільки збагачують грунт азотом, але і, за спостереженнями городників, відлякують колорадського жука.

Разом з картоплею добре посадити боби, які не тільки збагачують грунт азотом, але і, за спостереженнями городників, відлякують колорадського жука

Люпин, гречка і гірчиця сприяють збільшенню розчинності і доступності для рослин малорухомих ґрунтових фосфатів. Люпин варто використовувати на слабоокультуренних бідних грунтах, перед освоєнням ділянки.

Насіння багатьох сидеральних культур можна висівати навесні, як тільки дозволить грунт (прогріється до 1-2 °). Перед посівом насіння грунт розпушують мотикою, в борозенки висівають насіння і закладають їх грунтом або компостом. Можна розкидати насіння по поверхні розпушеній грунту і закрити їх граблями або зверху присипати грунтом або компостом.

Мінімум за два тижні до посіву або посадки основної культури зелену масу закладають в грунт мотикою, плоскорезом або ручним культиватором. Іноді бадилля рослин скошують і використовують в якості мульчі, для приготування компосту і формування теплих грядок, а кореневу систему закладають в грунт. Важливо не перекопувати після сидератів грунт, щоб зберегти її структуру.

Якщо на грядці або в теплиці передбачається висадка розсади, то сидерати НЕ заорюють, а висаджують розсаду прямо в них: роблять великі лунки і рослини присипають компостом. Сидерати згладжують перепади температур, не дозволяють незміцнілої розсаді згоріти на весняному сонці, покращують водний режим. Грунт під ними не висушується, що не ущільнюється. Через пару тижнів зелену масу скошують і використовують в якості мульчують матеріалу.

Залежно від ступеня виснаження ґрунту сидерати можна розміщувати на ділянці все літо, наприклад під плодовими і ягідними культурами, на відпочиваючих або невикористовуваних ділянках. У цьому випадку протягом літа рослини можна 1-2 рази скосити і використовувати в якості мульчі або для компостування. Як проміжний культури сидерати висівають після збирання ранніх овочів, наприклад цибулі, часнику, зеленних. Для осіннього посіву краще використовувати озиме жито, ріпак, суріпиця.

Догляду сидерати не вимагають, але при поливі, особливо якщо вони висіяні влітку, ростуть краще. Щороку сидеральні культури необхідно міняти.

Автор

О. Миронова

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат"

сидерати

Сидерати. Боротьба з бур'янами. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки, овочі, фрукти, ягоди Порадьте місце, де можна купити різні сидерати. Так щоб відразу багато і дешево.

Кому-небудь в чеховському р-не потрібні дошки від старого будинку?

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. До рослинних добрив відносять компости і торф, а до тварин - гній і послід птиці. Для печериць світло не потрібне зовсім або вони можуть рости при розсіяному світлі.

Що садимо в липні?

(До речі, у вересні того року сіяла сидерати всюди де можна.) В мережі натрапила на сайти по темі Часник приберу, сидерати посію. Картопля викопаємо, жито озиме посію. Огірки приберу, в парник траву з газонокосарки наб'ю і відмінно.

мульчування

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. За рахунок постійного мульчування поверхні грунту можна скоротити кількість внесених добрив, так як при наявності мульчирующего шару їх вимивання значно скорочується.

Посадки в теплиці.

Посадки в теплиці. На купленій ділянці є теплиця. Земля всередині неї дуже суха, практично пил. Ми міняємо грунт в теплиці раз в 3 роки. В інші роки при посадці додаємо в лунку покупної грунт. Той, який залишився з минулого року, вужа виснажений.

Хто викопує цибулини?

Люпин, гірчиця та інші сидерати після збирання врожаю. У серпні, коли зібраний урожай цибулі та часнику, ось-ось звільняться грядки з-під буряків, моркви Як тільки відтане грунт в теплицях, відразу викопати траншеї, внести в них Тирса теж треба прошарувати землею і ...

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат

Без хімії і зайвих витрат. - посиденьки. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки, овочі Тема створена для обговорення статті Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат.

Вирощувати томати та перці - важко?

Наприклад, після збирання врожаю посіяти сидерати і перекопати їх в момент цвітіння або коли вони наростять достатню зелену масу. Міняти треба, звичайно. Земля в теплиці виснажується не більш, ніж в будь-якому іншому місці, при своєчасній підгодівлі все буде ...

сидерати

Сидерати. На грядках. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки Дівчата, а хто-небудь використовує сидерати? Я вирішила в цьому році їх посадити. В основному з метою забивання росту бур'янів, тому що в ...

Підготовка землі навесні

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Без хімії і зайвих витрат. Зелене добриво для родючості грунту: починаємо навесні. Вона виснажується. Але я просто досипаю шар покупної землі і добрива.

... про Теплиці ...

3. Ви переносите теплицю на нове місце щороку, або засіваєте сидератами, або міняєте землю? 4. Який розмір оптимальний? Саджу в одну теплицю помідори і перці. Огірки з помідорами краще не садити. Помідори дійсно краще визрівають в теплиці Теплицю ...

бур'яни

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. 1. Чи можна садити в одну теплицю огірки, помідори і зелень? А зелень взагалі все одно де садити - краще на городі.

мишачий послід годиться на компост? а то

Люпин, гірчиця та інші сидерати після збирання врожаю. Як використовувати гній. Зелена органіка і сидерати. Набивання теплиць і парників можна зробити з осені: тоді біопаливо треба сильно ущільнити, щоб не допустити його передчасного горіння, а навесні ...

Побутова хімія

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Без хімії і зайвих витрат. Зелене добриво для родючості грунту: починаємо навесні. Засоби від мурашок і бур'янів, боротьба з кротами і слимаками на городі.

про гній))

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Але привезти на ділянку машину гною - дорого і клопітно: відразу використовувати такий Зелене добриво, залишене НЕ заорали з осені, сприяє накопиченню снігу 1. Чи можна садити в одну теплицю ...

про добрива

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Без хімії і зайвих витрат. Зелене добриво для родючості грунту: починаємо навесні. Але привезти на ділянку машину гною - дорого і клопітно: відразу використовувати такий великий ...

добриво для газону

добриво для газону. Боротьба з бур'янами. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки, овочі, фрукти, ягоди, урожай. Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат.

полуниця - мульчування

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Зелене добриво, залишене НЕ заорали з осені, сприяє накопиченню снігу Іноді бадилля рослин скошують і використовують в якості мульчі, для приготування ...

Книжка про сидерати.

Книжка про сидерати .. Боротьба з бур'янами. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і Люпин, гірчиця та інші сидерати після збирання врожаю. Підвищення родючості грунту за допомогою гною, перегною і рослин-сидератів.

добриво Каскад

Сидерати: найдоступніше добриво. Без хімії і зайвих витрат. Зелене добриво для родючості грунту: починаємо навесні. Версія для друку.

Що садимо в липні?
Хто викопує цибулини?
Але чи є серед пакетиків з насінням культури-сидерати?
Чим корисні сидерати і як з ними правильно поводитися?
Кому-небудь в чеховському р-не потрібні дошки від старого будинку?
Що садимо в липні?
Хто викопує цибулини?
Вирощувати томати та перці - важко?
Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки Дівчата, а хто-небудь використовує сидерати?
3. Ви переносите теплицю на нове місце щороку, або засіваєте сидератами, або міняєте землю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама