Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Б.Бублік. "Ваше родючість" | Записи в рубриці Б.Бублік. "Ваше родючість" | Щоденник БАМу: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Неділя, 16 Грудня 2012 р 00:26 + До цитатника

У цьому пості я привожу думку Бориса Бублика - городника з 40-річним стажем, письменника, видавця книг з садівництва та городництва, відомого фахівця з загальним посадкам, автора книг "Що Відновлює землеробство", "Ваш город: незвичний підхід до звичних речей", " доброзичливий город "," Меланжевий город "," Про городі для бережливого і ледачого ".
Деякі функції сидератів можна синергетичний (зі взаємно підсилює ефект) злити. Йдеться про ЕМ «силосі» - сброженной в ЕМ-настої біомасі. Цей «силос» - чудове добриво. І про нього варто розповісти докладніше.

Читати далі...

Вівторок, 18 Грудня 2012 р 1:14 + До цитатника

Картоплю може прикрити, в прямому і переносному сенсі, редька олійна
Картоплю може прикрити, в прямому і переносному сенсі, редька олійна. Ця ідея реалізується так. Одночасно з посадкою картоплі по картопляної грядці рідко (буквально по 4-5 зерен на 1 м²) сіється редька. Ця жменька насіння редьки приносить такі бонуси:

Читати далі...

Середа, 19 Грудня 2012 р 00:28 + До цитатника

Бублик Б.А. Меланжевий город

Частенько ми помічаємо, що рослини-то ніби й посаджені правильно, і догляд за ними царський - а от не хочуть рости і все!
Починаємо відкривати місячний календар, гадати на кавовій гущі, і намагатися відстежити ще величезну купу фактів. Забуваючи про один, дуже очевидний - А ХТО ЗРОСТАЄ ПОРУЧ?
Від того, хто наші сусіди, залежить не тільки наша з вами життя. Рослини так само активно впливають один на одного, як люди. Є серед них скандальні, є миролюбні, послужливі і т.д., і т.п.
Наука, яка це вивчає, називається аллелопатии.

Читати далі...

Середа, 19 Грудня 2012 р 00:29 + До цитатника

Бублик Б.А. "Меланжевий город"

Пряні трави

Тут мова піде про травах, що хороші і на столі, і в городі. Вони додають їжі смаку і аромату, рослинам - енергії і стійкості до шкідників і хвороб, грунті - родючості, овочам - врожаю, городу - краси.
Тут мова піде про травах, що хороші і на столі, і в городі Базилік. Якщо говорити про прянощах в наших городах і почати не з базиліка - Бог не простить. Яка інша трава така прекрасна - що на смак, що на запах, що на вигляд?
І все »ж базилік цікавий не тільки з кулінарної і естетичної точок зору. Він несе і деякі «соціальні» навантаження. Відганяє від помідорів і кукурудзи рогатої хробака. Тримає на відстані мурах. Розтертий листочок базиліка - кращий (і приємний) репелент (відлякувач) комарів.
Базилік дуже добре росте із солодким перцем, погано - з рутою. Додає енергії рослинам-сусідам. Відлякує від них тлю і кліщів.
Конфуз колорадського жука. Розганяє мух на кухні.

Читати далі...

Середа, 19 Грудня 2012 р 00:29 + До цитатника

Бублик Б.А. "Меланжевий город"

технологічні культури

Технологічними тут звуться культури, частіше звані сидеральними. Так уже склалося, що сидератами завжди звали заорювали зелені добрива. А «угноювального» функція цих культур - далеко не найважливіша. Більш важливими функціями є захист ґрунту в міжсезоння від дощів і вітрів, поліпшення структури грунту, нарощування біомаси для компосту і мульчі ... На першому місці знаходиться, безумовно, розпушування грунту.
Технологічними тут звуться культури, частіше звані сидеральними
Віка. Якби раптом на світі не було гречки, то Віке не треба було б питати «Свет мой, зеркальце, скажи ...» - вона була б безперечно кращої технологічної культурою.
Головне і неоціненне гідність вики - створення дивовижної грунту. Вона не тільки розпушує і додає в грунт органіку. Фіксуючи вільний азот, вона збагачує грунт сполуками азоту, доступними рослинам. У тканинах вікі багато фосфору.

Читати далі...

Середа, 19 Грудня 2012 р 00:30 + До цитатника

Бублик Б.А. "Меланжевий город"

квіти

Тут розглядаються лише деякі, найбільш популярні квіти.
Тут розглядаються лише деякі, найбільш популярні квіти
Чорнобривці. Чорнобривці (тагетес) якраз такі: вся метушня навколо них - це кинути насіння в потрібний час і в потрібному місці, а потім вчасно викинути в компостну купу або закласти в грунт. А ось в компаніях вони не такі прості.
З одного боку, чорнобривці - чудовий засіб боротьби з кореневою нематодою. Їх коріння притягують нематоду, а розмножуватися в їх середовищі вона не може. Тупик! Причому дієві не тільки коріння, але і самі рослини, закладені в грунт. Чорнобривці охороняють від шкідників квасолю, капусту, помідори, троянди. Не подобаються колорадського жука, попелиць.

Читати далі...

Понеділок, 16 Грудня 2013 р 23:47 + До цитатника

Поливи - це поширена слово невідворотно виникає в свідомості (або в підсвідомості) городника щоразу, коли заходить мова про вологозабезпечення рослин. Ця проблема важлива, складна і багатогранна, вимагає комплексного вирішення, а її зводять, найчастіше, до самообману - полив. Тим часом, поливи в принципі не вирішують цю проблему (а часом навіть посилюють її!).

Лише у виняткових випадках (набагато рідше, ніж уявляють це собі хлібороби) вологозабезпечення рослин і поливи тягнуть одну ріпку. Але рослинам-то видно, що поливи - лише мишка в ланцюзі тягнуть ріпку.

У більшості городів (не тільки в Криму, Карпатах або на Уралі, але і в порівняно рівнинних регіонах) є похилі ділянки. І з них стікає вся (!) Дощова і тала вода. Грунт може бути прихована рослинами і мульчею, але вони безсилі протистояти силі тяжіння (див. Паралелограма сил на схемі). Стрілки, спрямовані вправо (уздовж схилів) - це сили, що змушують воду скотитися.

Читати далі...

Понеділок, 16 Грудня 2013 р 23:47 + До цитатника

Продовжуємо розмову про «поливах», відволікаючих хлібороба від вирішення проблеми вологозабезпечення рослин «по-чоловічому».

Про перший прийомі говорилося в попередній статті - спорудженні горизонтальних терас на похилих ділянках. Тераси дозволяють повністю зберегти опади. У той же час поливи, в кращому випадку, нікчемні, а в гіршому - сприяють ерозії та засолення грунту.

Другий прийом вологозабезпечення «по-чоловічому» знаходимо в спадщині видатного агронома кінця XIX століття І. Е. Овсинського. Він говорив:

«Дрібна дводюймова оранка ... є саме той таємничий діяч, який зняв з змучених плечей хлібороба жахливе тягар посухи. Тепер я не тільки спокійно, але і з деяким задоволенням зустрічаю цей жахливий бич землеробства ».

Від чого ж саме відчував деяке задоволення Іван Євгенович? Так от того, что5-сантиметровий шар пухкої землі підтримував високу різницю температур зовні і в глибині грунту, і в ній інтенсивно (у вигляді роси) осідала атмосферна волога. За літо в 70-сантиметровому шарі грунту осідав шар води завтовшки більше 12 см! А разом з росою грунті діставалися розчинені в атмосферної вологи елементи і мікроелементи. Азоту, наприклад, осідало до 60 кг на гектар!

Читати далі...

Понеділок, 16 Грудня 2013 р 23:48 + До цитатника

Прийшов, нарешті час сказати «пару ласкавих слів» про поливи як таких. На жаль, добрих слів серед цих «ласкавих», практично не буде. Як правило, поливи немічні, нікчемні, а часом - згубні.


Першим серед згубних ефектів поливів треба назвати засолоненних грунтів Першим серед згубних ефектів поливів треба назвати засолоненних грунтів. Воно розвивається в умовах близького залягання мінералізованих грунтових вод. При випаровуванні солі піднімаються по капілярах і накопичуються в грунтовому шарі. При цьому концентрація солей може досягати 6-8%. На схемі світло-блакитним кольором відзначені мінералізований шар і підйом солей з розчином, синім кольором - сольова кірка на поверхні, а чорними стрілками - випаровується волога.

Читати далі...

Понеділок, 05 Января 2015 р 21:55 + До цитатника

Слад-ко! Саме так хочеться вигукнути, прочитавши надзвичайно цікаву статтю Н. І. Курдюмова «Живильні думки ...»

При відсутності подрібнювача я - під впливом статті Миколи Івановича - став вносити в бочку з ЕМ-силосом (ЕМ-настій) по відру-іншому рубленого з листям на шматочки однорічного приросту малини, вишні ... Шматочки треба робити коротше (але пальці нехай залишаться , які є).

Ефект чекати себе не змусив. Особливо «проявилися» бузина і клен. Воно й не дивно. Вміст бочок, в які з вечора закладається кленова січка, піниться вже до ранку. Клен особливо цікавий тим, що його поросль зустрічається на кожному кроці, і в наявності розширене її відтворення: на місці зрізаних гілок за місяць виростають дві, три, п'ять гілок завдовжки в метр і більше.

Отже, заготовлені кленові гілки ділимо на дві фракції - одна інший корисніше: зелень для закладання в бочки з ЕМ-силосом (листя і зелені гілочки товщиною до 4 мм) і грубі залишки. Ці залишки я рублю на шматочки довжиною 4-5 см і використовую як мульчу. Вони будуть повільно розкладатися, при найближчій дрібній обробці грунту перемішається з землею і підгодують рослини цукрами і амінокислотами - первинним паливом динамічного родючості.

Читати далі...

Субота, 24 Января 2015 р 10:05 + До цитатника

Ця замітка - відгук на надзвичайно цікаву (як все, що виходить з-під пера Н.І. Курдюмова!) Статтю «Живильні думки в передчутті врожаю», надруковану в журналі «Вісник садівника». Вона - про неоціненну (і неоціненої!) Ролі цукрів і амінокислот в харчуванні рослин.

Але почну здалеку.

Довгі роки я був фанатом що робиться компосту. Екскурсії для численних гостей починав зі своєю «шикарною» компостній ями об'ємом 10 кубометрів і з копиць, в які сусід складав органіку протягом сезону. Але з часом прозрів: разюче мало «потерті» залишалося після розкладання біомаси. А куди йшла левова частка? І до ворожки не ходи - в небо, в колодязі, в ставки ...

Треба ж: все літо обкошувати всю округу, не давати спокою водоростям в прилеглому озері, спеціально для біомаси вирощувати сидерати, звозити і зносити все це в компостну яму. І навіщо? Щоб себе працевлаштувати? Щоб випатрати вирощену біомасу? Щоб зашкодити природному середовищі?

Читати далі...

Середа, 28 Января 2015 р 8:26 + До цитатника
Це цитата повідомлення Ольф [ прочитати повністю + В свій цитатника або співтовариство! ]

Забуваючи про один, дуже очевидний - А ХТО ЗРОСТАЄ ПОРУЧ?
Яка інша трава така прекрасна - що на смак, що на запах, що на вигляд?
А куди йшла левова частка?
І навіщо?
Щоб себе працевлаштувати?
Щоб випатрати вирощену біомасу?
Щоб зашкодити природному середовищі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама