Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Осінні завдання для дачі: збираємо врожай і готуємося до зими

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

20 вересня 2011, 11:17 Переглядів: 20 вересня 2011, 11:17 Переглядів:   Восени пора збирати урожай яблук, груш і овочів

Восени пора збирати урожай яблук, груш і овочів.

Вересень, початок жовтня - найактивніша і найприємніша городньо-садові пора. З одного боку, необхідно приготувати ділянку і зимуючу на ньому рослинність до настання перших заморозків, з іншого - зібрати урожай. Головне - встигнути до початку перших заморозків.

Про те, які роботи необхідно провести в цей час на дачній ділянці і як це зробити по розуму, нам розповіли завідувач кафедрою овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України Зіновій Сич, заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва Української академії аграрних наук, доктор сільськогосподарських наук, професор Микола Бублик і ландшафтний дизайнер Світлана Вітовцева.

ЗБИРАЄМО

ФРУКТИ

Вересень - час збору яблук. Збирайте їх в стадії "знімною" стиглості: коли колір плоду вже стиглий, а м'якоть ще тверда з ледь помітним зеленим відтінком. Такі плоди знімайте плодосборніком: добре зберігаються яблука, не пошкоджені при падінні.

Для вживання зараз збирайте повністю дозрілі яблука, коли м'якоть чисто біла за кольором, м'яка і соковита.

Стиглість груш визначте по плодоніжки (вона повинна легко відділяється) та по насінню (їх кінчики у зрілого плода бурого кольору). Збирати груші слід, як і яблука, з дерева за допомогою плодосборніка, а зберігати фрукти слід в дерев'яних ящиках в погребі.

Непридатні в їжу плоди можна використовувати як органічне добриво: закопайте їх в землю на глибину не менше 30 см.

ОВОЧІ

Зараз час початку збору гарбуза, прибрати її необхідно до початку заморозків. Гарбуз, яка буде зимувати, прибирають безпосередньо перед початком холодів. Зріла гарбуз має насичений помаранчевий колір, тверду кору і суху плодоніжку ( "хвостик").

Щоб гарбуз перезимувала, викладіть зібрані плоди під навіс (щоб не потрапляли дощ, роса) на протяг на місяць. За цей час гарбуз втратить до 10% вологи - "усохне", тільки після цього акуратно перенесіть плоди в сухі теплі приміщення, де температура не падає нижче +15 ° С.

Викопайте пізні сорти моркви для зимового зберігання: у вересні цей коренеплід насичується цукром, а після настання перших заморозків не прибрали морква втрачає "термін придатності". З м'якою грунту висмикуйте овоч за бадилля, але краще скористатися спеціальними вилами: якщо пошкодити шкірку моркви, викопуючи її лопатою, вона буде хворіти і не збережеться. Перед зберіганням обробіть крейдяним розчином (1 кг крейди на 10 л води), підсушіть на повітрі, складіть в ящики і пересипте піском або сухою цибулевої лушпинням.

ПОМОГАЕМ помідори дозріти

Щоб прискорити дозрівання помідор (у зв'язку зі скороченням світлового дня, вони дозрівають повільно), перестаньте прищипувати кущі - зрізати верхні здорові листя. Видаліть суцвіття вище шостий плодової кисті - плоди на них не дозріють, а сили у рослини заберуть. Видаляйте всі пасинки і не бійтеся згорнутих в трубочку листя - так кущі помідор адаптуються до перепадів денних і нічних температур.

[Housing1]

висаджувати

САДЖАНЦІ. Початок жовтня - оптимальний час для висадки молодих саджанців: яблуня, груша, вишня, слива прекрасно приживуться і перезимують, а чагарники - смородина і агрус - навіть зможуть навесні порадувати першими плодами. Купуйте саджанці тільки в садівничих господарствах або в розплідниках: це гарантує те, що з саджанця груші виросте груша, а не безплідна дичка. Вибираючи саджанці, зверніть увагу на стовбур: він повинен бути прямим, без видимих ​​пошкоджень, діаметром від 15 до 19 мм і кореневу систему: вона повинна бути добре розвинена, довжиною 20-25 см.

Саджанці кісточкових порід (слива, персик, абрикос, вишня) можуть бути однорічними: вони швидко ростуть. Зерняткові (груша, яблуня, айва) краще брати дво- або трирічними: їм необхідно більше часу для початку плодоношення.

Зараз, коли спала спека, саме час висаджувати вічнозелені рододендрони і хвойники (самшиту, ялівці, сосни): вони встигнуть прижитися до перших заморозків.

Обрізку саду фахівці рекомендують проводити не перед початком холодів, а після їх закінчення, т. Е. В березні. Тому утримайтеся від осінньої обрізки.

ЧАСНИК. Готуємо грунт для висадки часнику на зиму - перекопують, удобрює, після чого до 10-15 жовтня висаджуємо часник, щоб він перезимував в грунті.

КВІТИ. Зараз - час висадки цибулинних рослин: крокусів, гіацинтів, лілій і нарцисів. Ретельно огляньте цибулини квітів: пошкоджені, хворі і м'які не виростуть. Крокуси і гіацинти (мелколуковічние) висаджуйте на глибину 5-15 см, лілії і нарциси (крупнолуковічние) висаджуйте на глибину 14-20 см, попередньо підрізавши їм коріння до 15 см. У лунку насипте трохи піску, після чого розташуйте в ній цибулину корінцем вниз і злегка втисніть в грунт, після чого засипте землею. Грунт може бути не обов'язково вологою, головне - після посадки її рясно полити несильним струменем.

ГАЗОН. Вересень - найвдаліший місяць для засівання нового газону. Підготуйте грунт: очистіть від бур'янів, просапайте і перекопайте землю. Перекопувати лопатою, плоскими вилами або культиватором. Можна використовувати мінеральні або органічні добрива для газону. Вирівняйте за допомогою граблів ділянку, після чого його слід закатати (колодами, шматками труб, бочками з водою). Після укочування ділянку поливаємо і вичікуємо 2 тижні: все свежевиросшіе бур'яни потрібно видалити. Газонну траву перемішайте перед посівом (це може бути кілька видів трав). Засівати ділянку спершу в одну сторону, потім - в перпендикулярну. Щоб насіння заглибилися в грунт на 1-2 см, "причешіть" майбутній газон віяловими граблями, після чого ще раз утрамбуйте. За майбутньому газону не ходіть найближчі 4 тижні, а до кінця жовтня ви будете мати свіжий зелений газон, який успішно перезимує. Оптимальна основа для газону - рейграс багаторічний, який заважаємо з мятликом луговим і овсяницей червоною в співвідношенні 40%: 30%: 30%.

доглядати

ЗА ДЕРЕВАМИ. Навколо плодових дерев видаліть бур'яни: ніякі рослини не повинні залишити насіння. Насіння - це мишачий корм взимку, після насіння гризуни візьмуться за кору дерев. Дуже важливо зараз рясно поливати сад - це підвищує зимостійкість кореневої системи: дерево добре перенесе холоду. Підвищити зимостійкість допоможуть і фосфорно-калійні добрива.

За грунтом. Очистіть город від колишнього рослинного достатку: бадилля, кочериги, відходи, бур'яни приберіть на компост. Ділянки, де на наступний рік плануєте висадити розсаду, капусту й огірки, удобрити органікою: компостом, гноєм з розрахунку відро на 1 м2.

Вересень - час мульчування грунту. Мульча захищає від сонця і вітру і надлишку вологи при затяжних дощах, збереже активність мікроорганізмів. Якщо грунт на ділянці легка і знаходиться під шаром мульчі - її можна не перекопувати і навіть не рихлити. Ідеальна мульча - суміш з скошеної газонної трави, подрібнених рослинних залишків та опалого листя. Підійдуть сіно і солома.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Осінні завдання для дачі: збираємо врожай і готуємося до зими". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Шагінян Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама