Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вібраційні частоти МОЗКУ, ЕМОЦІЙ І МАТІНКИ-ЗЕМЛІ

Понад півстоліття тому німецький психіатр Ганс Бергер, вивчаючи електричну активність головного мозку, виявив: сіра речовина виробляє певні дрібні коливання з частотою близько 10 в секунду. Ці вібрації отримали назву альфа-хвиль. Так наука взялася за вивчення частотних режимів роботи мозку.

Як вібрує сіра речовина

Залежно від того, що ми робимо і в якому стані перебуваємо, наш мозок виробляє один з декількох видів електромагнітних хвиль.
Альфа-хвилі - це коливання з частотою близько 7-14 Гц. Саме таку частоту на електроенцефалограмі видає мозок, що знаходиться в спокійному розслабленому стані. Альфа-хвилі називають "частотою просвітлення": її демонструють йоги, що знаходяться в неглибокій медитації, або творці (художники, поети, письменники, вчені) в той момент, коли до них приходить муза. Є припущення, що найталановитіші люди в історії людства - такі, як Леонардо да Вінчі, Нікола Тесла або Альберт Ейнштейн, практично постійно перебували в постійному альфа-стані: саме це дозволяло їм фонтанувати ідеями, набагато випереджає загальний розвиток людської думки.
Бета-хвилі - це вібрації з частотою 15-40 Гц. Таку картинку демонструє електроенцефалографії мозок в стані усвідомленої активної діяльності: наприклад, під час вирішення математичних або логічних задач, виступи на публіці, копіткої і вдумливої ​​роботі над будь-яким проектом.
Тета-хвилі - це коливання з частотою 4-7 Гц. Вони виникають, коли людина перебуває в стані неглибокого дрімоти або ж глибокої медитації. На цих частотах ми бачимо найяскравіші сни, найкраще запам'ятовуємо інформацію (або, навпаки, раптом згадуємо те, що давно забули) і активно вбираємо зовнішні установки (так, гіпнотичний ефект навіювання проявляється тільки в умовах тета-хвиль, тому основне завдання гіпнотизера - ввести "пацієнта" в стан тета-трансу).
Дельта-хвилі - це коливання з частотою 0,5-3 Гц. Таку активність мозок демонструє під час сну без сновидінь або глибокого трансу. Чим нижче частота, тим ближче людина до стану смерті.
Фактично спостерігається наступна закономірність: чим активніше "коливається" мозок - тим більш свідомим, інтелектуальної є його діяльність.

На яких частотах вібрують емоції

Але перераховані чотири ритму частот - ще не все "коливання", яким піддається людське сіра речовина. Як показали дослідження, пережиті нами емоції теж можуть бути співставлені з певними частотами. так:
- горе дає вібрації від 0,1 до 2 Гц;
- страх - 0,2-2,2 Гц;
- образа - 0,6-3,3 Гц;
- лють - близько 0,5 Гц;
- обурення - 0,6-1,9 Гц;
- снобізм, гординя - 0,8 Гц;
- роздратування - 0,9-3,8 Гц;
- гнів - 1,4 Гц;
- зневага - 1,5 Гц;
- відчуття переваги - 1,9 Гц;
- жалість - 3 Гц;
- гордість за те, що ти зробив, - 3,1 Гц;
- подяка (бажання сказати спасибі) - 45 Гц;
- почуття прихильності, раціональна, "від голови", любов - 50 Гц;
- відчуття єдності з тими, хто поруч, - від 140 Гц;
- співчуття - від 150 Гц;
- щира, сердечна любов (наприклад, матері до дитини) - від 150 Гц і вище ...
Тут теж спостерігається колишня залежність: чим вище частота емоції, тим ця емоція світліше, розвиненіші, осознаннее. Низькі ж частоти наближають нас до тета- і дельта-ритмів, на яких розумна діяльність загальмована і людьми найлегше керувати.

До речі:
Вченими НАСА активно використовується прилад, що випромінює коливання з частотою 7,8 Гц, що відповідає альфа-ритму мозку. Цей прилад застосовується в першу чергу в галузі космонавтики: він допомагає знаходяться на орбіті астронавтам впоратися з проблемою запаморочення, головних болів і розсіяної уваги (симптомами так званої космічної хвороби).

Вібрації Землі і резонанс Шумана

А чи можна за допомогою коливань певної частоти вплинути на діяльність мозку і, як наслідок, настрій, самопочуття людини? Можна, можливо. Подібні експерименти вчені проводять вже давно. Так, доведено, що інфразвуковими вібраціями можна викликати жах, ввести "піддослідного" в транс, уповільнити або прискорити серцебиття ...

Але найпотужнішим приладом, який впливає на частотні характеристики мозку, є ... Земля. Протягом тисячоліть частота вібрацій нашої матінки-планети становила 7,6-7,8 Гц - практично ідеальний збіг з альфа-ритмом людини. Цю частоту фізики називають резонансом Шумана, і всього кілька десятиліть тому вона вважалася константою.
Однак в останні роки резонанс Шумана почав різко зростати. Починаючи з 1955-го його значення, за деякими даними, практично подвоїлася: сьогодні колишня "константа" наблизилася до 15 Гц. А це говорить про дуже цікавих процесах.
Фактично, планета штовхає людство до "пробудження": адже потужна основна частота Землі тепер стимулює не «сонний" альфа-ритм людини, а його розумну діяльність - бета-хвилі. Нам вже не доведеться медитувати, щоб досягти просвітлення або прийти до геніальної ідеї - і просвітлення, і надідеї стануть доступними в звичайній свідомого життя. Крім того, підвищення частоти планети налаштовує нашу цивілізацію на більш людяний, гуманний лад, замінюючи "приземлені" низькочастотні емоції піднесеними.
Як припускають деякі вчені, ми стоїмо на порозі дивовижних змін. І, можливо, покоління сверхталантлівих дітей-індиго - лише одна з ознак прийдешніх змін. Так що налаштовуємося на хороше: цього вимагає сама Земля.

Так що налаштовуємося на хороше: цього вимагає сама Земля

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама