Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Історія життя містичного казкаря: чим знаменитий Вільгельм Гауф


З творчістю Вільгельма Гауфа кожен з нас знайомий з дитинства. Великому письменнику належать милі серцю казки «Карлик Ніс", "Маленький Мук».

На жаль, більшість творів Гауфа відомі за сучасними адаптациям, та й їх список обмежується згаданими вище «Карлик Носом» і «Маленьким Муком» . Може бути, хтось ще згадає «каліфа-лелеки». Але бібліографічний список письменника, насправді, дуже насичений і багатогранний. Серед його робіт такі неперевершені шедеври, як "Холодне серце" , «Сказання про гульденів з оленем», чудова книга «Фантасмагорії в Бременському винарні» . Автор також захоплювався сатиричними романами ( «Сторінки спогадів сатани», «Людина з Місяця, або Серцеві пориви є голос долі»), романтичними історичними романами ( «Ліхтенштейн»). І цими творами буквально кілька десятиліть тому зачитувалися хлопчики й дівчатка.

народився Вільгельм Гауф 29 листопада 1802 в родині секретаря міністерства закордонних справ Августа-Фрідріха і Ядвіги-Вільгельміни. Він став четвертою дитиною в сім'ї. Виховували Гауфа-молодшого в будинку дідуся по материнській лінії, тому що батько помер, коли Вільгельму було всього вісім років. Через важку ранньої втрати хлопчик намагався знайти розраду в великій бібліотеці діда, але горе все одно залишило слід в долі і творчості Гауфа. В одному зі своїх творів, оповіданні «Фантасмагорії в Бременському винарні», він написав:

«О, чарівна пора солодких мрій! Як радували тебе книги з картинками, різдвяні ялинки, материнська любов, великодні тижні і крашанки, квіти, птахи, олов'яні і паперові солдатики і перші штанці і курточки, в які одягли твою маленьку тлінну оболонку, горду своїм зростом. Чи пригадуєш ти, як покійний батько качав тебе на нозі, а дідусь завжди дозволяв покататися верхи на його тростини з золотою головкою? <...> Згадаймо того ранку, коли мене привели в спальню до добре нам знайомої людини, особа якого стало таким блідим, і я, сам не розуміючи, чому, поцілував його руку. Адже не міг же я подумати, що злі люди, які поклали його в шафу і накрили чорними покривалами, не міг же я подумати, що вони не принесуть його назад ?! »

Коли настала пора вступати до університету, у Гауфа не було можливості обрати професію до душі. Важкі сімейні обставини змусили його вивчати теологію, так як держава сприяла в отриманні освіти тільки церковним служителям.


Але як тільки Гауф з науковим ступенем доктора філософії і теології покинув стіни університету, він відразу ж став штурмувати літературне поприще. Першою публікацією, правда, анонімної, стали два вірші в антології «Військові і народні пісні».

Фінансове становище Гауфа було тяжким, література не приносила ніяких доходів, тому письменнику довелося влаштуватися на роботу гувернером при дітях барона Ернста Югена фон Хегель. Працював він на совість, але творче начало заглушити в собі не міг. Вільгельм складав для дітей фантастичні історії про захоплюючі подорожах, захоплюючі пригоди, повних таємничих подій. Так народився перший в його житті збірка оповідань, який був опублікований в листопаді 1825 року. Назвав його автор «Альманах казок на 1826 рік для синів і дочок освічених станів», на цей раз публікація вийшла вже під ім'ям великого письменника.

До речі, першим іменним збірки передував гучний скандал, викликаний тим, що Гауф видав один зі своїх відомих романів «Людина з Місяця» під ім'ям популярного в той час письменника легковажних бестселерів Клаурена. Публіку підірвала захоплююча новела, тираж був розкуплений буквально за кілька днів, все хвалили популярного молодого автора. Однак, коли обман був розкритий, Гауфа, якому на той момент було 23 роки, судили і оштрафували на 50 талерів.

Після цього Вільгельм Гауф почав активно випускати збірники. У квітні 1826 року вийшла історичний роман «Ліхтенштейн». Сюжет був оповитий безліччю таємниць, лицарської романтикою і магією. «Ліхтенштейн» став найзнаменитішим твором того часу, відразу полюбилися читачам. Письменницька майстерність Гауфа була оцінена по достоїнству.

Після такого успіху Гауф міг дозволити собі займатися улюбленою справою - літературою - не піклуючись про фінансову складову питання. У січні 1827 роки він став редактором найпрестижнішої штутгартской газети, писав оповідання, статті, есе, готувався до видання другого і третього альманаху казок.


В цьому ж році відбулося найщасливіша подія в житті Гауфа - він одружився зі своєю кузиною Луїзі Гауф, в яку був закоханий з дитинства. Але щастя тривало недовго. У тому ж 1827 році він сильно застудився і захворів. 10 листопада у нього народилася дочка Вільгельміна, а 18 листопада Вільгельм Гауф помер від гарячки у віці 24 років.

За свій короткий, але насичений життєвий шлях Гауфа вдалося набратися достатньо досвіду, щоб наповнювати свої твори неймовірною глибиною, яскравими образами і романтичної спрямованістю. Літературознавці відзначають в його оповіданнях витонченість, легкість і стилістичне оформлення. Гауф одним з перших випустив збірник казок у вигляді альманаху.

Автор публікації: Людмила Філатова.

джерело: Вечірня Москва


Чи пригадуєш ти, як покійний батько качав тебе на нозі, а дідусь завжди дозволяв покататися верхи на його тростини з золотою головкою?
Адже не міг же я подумати, що злі люди, які поклали його в шафу і накрили чорними покривалами, не міг же я подумати, що вони не принесуть його назад ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама