Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як приготувати домашнє вино, настойку, наливку і лікер з вишні - 17 рецептів

  1. Домашнє вино з вишні
  2. Найпростіше домашнє вино з вишні (сухе)
  3. Класичне домашнє вишневе вино
  4. Домашнє вино з вишні з малиною або смородиною
  5. Кріплене домашнє вишневе вино
  6. Легке столове домашнє вино з вишні
  7. Домашнє вишневе вино з заграв компоту
  8. Домашня наливка з вишні
  9. Проста наливка з вишні на горілці
  10. Вишнева наливка без горілки
  11. Домашня вишнева наливка пряна
  12. Наливка з вишні з коньяком і ромом
  13. Домашня настоянка з вишні
  14. Вишнева настойка гірка
  15. Вишнева настойка на коньяку
  16. Пряна настоянка з вишні на горілці
  17. Домашній лікер з вишні
  18. Домашній лікер вишневий класичний на спирті
  19. Домашній лікер з вишні на горілці
  20. Домашній кислий лікер з вишні (сауер) з коньяком
  21. Домашній вишнево-м'ятний лікер

Вишня - відмінна сировина для аматорського домашнього виноробства в наших широтах. Вона успішно зростає практично на кожній присадибній ділянці і проста в обробці, а вино з вишні виходить яскравим і насиченим як за смаком, так і за кольором і аромату.

Домашнє вино з вишні можна приготувати як легким напівсухим, так і солодким, десертних або кріплених. Все залежить від технології його створення і використовуваної сировини. Вважається, що кращі вина виходять з Темна солодких і кисло-солодких сортів вишні . Збирати ягоди для вина потрібно в суху погоду, вибирати повністю дозрілі і неушкоджені екземпляри. Якщо наберете недостиглу ягоду - отримаєте дуже кислий напій, якщо занадто солодку, м'яку і перестиглі - не доб'єтеся яскравості смаку і аромату. А цвіла або підгнила ягода навіть "одноосібно" зможе зіпсувати весь обсяг готується напою, так що будьте пильні при зборі сировини.

Всі ємкості, що застосовуються в процесі приготування напоїв, повинні бути попередньо промиті окропом і ретельно висушені.

Отже, як же правильно і просто (а головне смачно) приготувати з вишні домашнє вино, наливку або навіть лікер? Записуйте рецепти!

Домашнє вино з вишні

Рецептів домашнього вишневого вина безліч - кожна дбайлива господиня, мабуть, має свій секретний інгредієнт або прийом для приготування самого-самого чудового напою. До того ж одним за смаком виключно солодкі лікерні вина, інші поважають спокійні столові, третім подавай міцніше. Тому ми зібрали для вас лише кілька самих перевірених рецептів різних видів вишневих вин - а ви вже самі можете на цій класичній основі доводити технологію до розуму або додавати до смаку різні компоненти.

При приготуванні домашнього вишневого вина заради нормального бродіння вишню бажано не мити, щоб не видалити з шкірки дикі дріжджі.

Часто запитують - вишневе вино в домашніх умовах потрібно готувати з кісточками або без кісточок? Можна і так, і сяк. Потрібно тільки знати, що вино з вишні з кісточками буде мати невеликий терпкий відтінок гіркого мигдалю - через сенильной кислоти, яка знаходиться в ядерцях. У великих кількостях вона отруйна для людини, проте в кісточках її не стільки, щоб вона змогла завдати шкоди організму.

Найпростіше домашнє вино з вишні (сухе)

  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,5 кг цукру

Рецепт: немита вишню перебрати і, не видаляючи кісточок, засипати в скляну ємність, пошарово пересипаючи цукром. Закрити кришкою і поставити в тепле місце. Періодично перемішувати масу, щоб цукор швидше розчинився. Через місяць бродіння ягоди віджати, макуха викинути, а вийшло сусло процідити через щільну марлю і витримати ще 3-4 дні на сонці. Розфасувати по пляшках, щільно закупорити, і зберігати в холодильнику або погребі.

Вино зазвичай зберігають в горизонтальному положенні, щоб в нього була занурена пробка. Такий спосіб не дає повітрю проникнути в пляшку і вплинути на якість вина.

Класичне домашнє вишневе вино

  • 1,5 л води
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,5 кг цукру

Рецепт: Цукор розділити на три рівні за обсягом частини. Вишню перебрати, акуратно видалити плодоніжки і кісточки. Воду нагріти (не до кипіння, щоб не знищити дріжджі!) І залити ягоду, додавши третину заготовленого обсягу цукру. Всі розім'яти, перемішати, зав'язати шийку ємності марлею і помістити її на 3-4 дні в темне тепле місце (18-27 ° C). Після початку процесу бродіння 2-3 рази в день перемішувати масу, прітаплівая утворюється "шапку" з частинок шкірки і м'якоті.

Через пару днів процідити заграв сік через марлю, віджати туди ж і макуха (його викидаємо). У рідину додати другу третину цукру, все перемішати до його розчинення і перелити в ємність більшого розміру - приблизно її чверть повинна залишитися вільною, щоб залишилося місце для піни.

Щільно надіти на шийку ємності тонку гумову медичну рукавичку, проткнув пару "пальців" тонкої голкою, і поставити банку в тепле місце (18-25 ° C). В процесі зброджування ягід рукавичка буде надуватися, а надлишок вуглекислого газу - виходити через проколоті отвори.

Через 4-5 днів додаємо залишок цукру - попередньо розчинивши його у взятому з ємності невеликій кількості рідини. Коли процес закінчиться (всього бродіння домашнього вина йде в залежності від умов 30-60 днів), рідина посвітлішає, рукавичка здметься і западе. Молоде вино слід акуратно, не взбаламучівая осад, злити в іншу ємність і продегустувати - при бажанні можна підсолодити цукром або закріпити горілкою (не більше 10% від обсягу). Потім розлити по пляшках і щільно закупорити, залишивши для дозрівання на кілька місяців в темному прохолодному приміщенні. У міру накопичення осаду вино можна фільтрувати, щоб не утворювався гіркий присмак - перший раз після перефасування це роблять приблизно через 20 днів, потім рідше.

Додавання міцного спиртного до домашнього вишневому провину посприяє його зберігання, але змінить аромат і зробить смак жорсткіше.

Домашнє вино з вишні з малиною або смородиною

  • 0,6 л води
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,5 кг іншої ягоди (краще брати малину або смородину)
  • 0,5 кг цукру

Рецепт: Цукор розділити на три рівні за обсягом частини. Немиту вишню і малину перебрати, додати до них третина заготовленого цукру, перемішати, накрити марлею і залишити в теплому приміщенні на добу. На наступний день влити в цукрово-ягідну масу теплу воду і знову перемішати. На третій і четвертий день додавати по одній залишилася третини цукру.

Щодня розмішувати бродячу масу, прітаплівая утворюється "шапку" і розминаючи руками залишилися цілими ягоди. Через тиждень рідину процідити через марлю в іншу, більшу ємність, віджатий макуха і кісточки викинути.

Щільно надіти на шийку ємності тонку гумову медичну рукавичку, проткнув пару "пальців" тонкої голкою, і поставити банку в тепле місце. Коли бродіння затихне, вийшло вино процідити і акуратно, не зачіпаючи осад, перелити в іншу ємність. Через місяць продегустувати і розлити по бутлях, міцно закупорити.

Кріплене домашнє вишневе вино

  • 0,2 л води
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,2 кг цукру
  • 50 мл спирту
  • винні дріжджі з розрахунку 1 пакетик на 10 кг сировини

Рецепт: Домашнє кріплене вино готується з вищеописаного рецептом до віджиму сусла. Після цього до бродить маси додають винні дріжджі, а ще через 10 діб - залишки цукру і спирт. Ще через 2 тижні напій готовий - його можна фільтрувати і розливати по пляшках.

Легке столове домашнє вино з вишні

  • 0,6 л води
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,6 кг цукру
  • велика щіпка лимонної кислоти

Рецепт: Готується за тим же алгоритмом, як і найпростіше вишневе вино. Всі компоненти змішуються, бродять кілька тижнів в теплому місці, готове вино проціджують і розливається по пляшках.

Домашнє вишневе вино з заграв компоту

  • 3 л заграв вишневого компоту
  • 0,5 кг цукру
  • жменю родзинок

Рецепт: Компот процідити через марлю, додати цукор і родзинки. Щільно надіти на шийку ємності тонку гумову медичну рукавичку, проткнув пару "пальців" тонкої голкою. Далі - діяти за вищеописаною схемою.

За цим же принципом готується вино з вишневого варення (на 1 л варення без кісточок береться 1 л теплої води і жменю родзинок) або вишневого соку (на 3 л соку береться 500 г закваски, 0,5 кг цукру і трохи спирту).

Домашня наливка з вишні

Наливка - це солодкий фруктово-ягідний спиртний напій міцністю близько 20%. З вишні з додаванням алкоголю, води, цукру і лимонного соку в домашніх умовах можна приготувати кілька видів середньостиглих наливок, які будуть готові до вживання вже через півтора-два місяці.

Проста наливка з вишні на горілці

  • 1,5 л горілки
  • 1 кг стиглої або замороженої вишні
  • 0,3 кг цукру

Рецепт: Вишню промити, не видаляючи кісточки. Ягоди помістити в скляну ємність і залити горілкою. Щільно закрити ємність і на 2 тижні відправити в темне прохолодне місце, періодично помішуючи. Після закінчення цього часу рідина перелити в іншу ємність, а що залишилися ягоди засипати цукром і залишити в темному прохолодному місці ще на 2 тижні, регулярно акуратно перетряхивая раз в 2-3 дня. Після всіх цих процедур змішати початковий алкогольний настій і сироп, що вийшов після віджимання через кілька шарів марлі цукрово-ягідної маси. Відстояти кілька днів до випадання осаду, профільтрувати і розлити вишневу наливку по пляшках. Бажано до вживання вистояти напій ще пару місяців.

В принципі, всі описані далі домашні наливки, настоянки і лікери можна вживати відразу після настоювання або введення цукрового сиропу. Проте знавці категорично не рекомендують цього робити - напій повинен "витримати", збалансувати смак. Тому наберіться терпіння!

Вишнева наливка без горілки

  • 0,1 л води
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,4 кг цукру

Рецепт: Вишню промити і, не видаляючи кісточок, засипати в скляну ємність, перемежовуючи кожен шар ягід шаром цукру. Додати воду, простеживши, щоб до верху ємності залишилося трохи вільного місця. Вміст злегка розім'яти, щоб ягода пустила сік. Щільно надіти на шийку ємності тонку гумову медичну рукавичку, проткнув пару "пальців" тонкої голкою, і поставити банку в тепле місце. В процесі зброджування ягід рукавичка буде надуватися, а надлишок вуглекислого газу - виходити через проколоті отвори. Коли процес закінчиться, рукавичка здметься і западе. Після цього наливку потрібно профільтрувати, дати постояти пару днів і профільтрувати вдруге. Розлити по пляшках і зберігати в погребі чи холодильнику до трьох років.

Домашня вишнева наливка пряна

  • 1,5 л спирту або самогону
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,4 кг цукру
  • спеції за смаком: гвоздика, кориця, мускатний горіх і т.п.

Рецепт: Вишню промити і, не видаляючи кісточок, засипати в скляну ємність, перемежовуючи кожен шар ягід шаром цукру і простеживши, щоб до верху ємності залишилося трохи вільного місця. Вміст злегка розім'яти, щоб ягода пустила сік, шийку банки зав'язати шаром бавовняної тканини і залишити на тиждень в теплому місці. Через тиждень, в розпал процесу бродіння, залити вміст алкоголем, додавши будь-які відповідні спеції. Наполягати ще 2 тижні, потім процідити і профільтрувати. Розлити по пляшках і витримати до повного дозрівання ще пару місяців.

Наливка з вишні з коньяком і ромом

  • 0,7 л фруктового бренді або коньяку
  • 0,3 л рому
  • 1 кг стиглої вишні
  • 0,5 кг цукру

Рецепт: Вишню промити, з половини ягід видалити кісточки, засипати в скляну ємність, перемежовуючи кожен шар ягід шаром цукру. Вміст злегка розім'яти, щоб ягода пустила сік, шийку банки зав'язати шаром бавовняної тканини і залишити на кілька днів у теплому місці до розчинення цукру. Як тільки почнеться процес бродіння, залити вміст алкоголем, добре перемішати і настоювати ще 1 місяць, потім процідити і розлити по пляшках. Витримати до повного дозрівання не менше 5-6 місяців.

Домашня настоянка з вишні

Настоянка - алкогольний напій на основі будь-яких плодів, кісточок, запашних трав, коріння або спецій, на яких тривалий час настоюється спиртосодержащая рідина. Зрозуміло, можна приготувати настоянку і з вишні, за бажанням надаючи їй різні смакові відтінки. Це можна зробити, додаючи в напій спеції, цукор і різний алкоголь. До того ж саму вишню можна брати не тільки стиглу або заморожену, а ще й підв'ялені - такі ягоди облагородять смак напою. Щоб їх приготувати, досить свіжу вишню викласти на 3-4 дні на яскраве сонце або потримати кілька годин у несильно розігрітій духовці.

Вишнева настойка гірка

  • 0,5 л спирту або горілки
  • 1 кг стиглої вишні

Рецепт: Вишню засипати в скляну ємність, залити алкоголем і накрити. Вміст має заповнювати ємність "під зав'язку", так, щоб під кришкою не було окисляє прошарку повітря. Настоювати не менше півтора місяців (краще 2-3 місяці), раз на кілька днів акуратно струшуючи. Після закінчення терміну процідити і розлити по пляшках.

Можна ускладнити рецепт - приготувати і змішати відразу кілька настоянок вишні, кожна з яких витримується на 10-15 днів більше попередньої. Кажуть, таке змішання надає настоянці особливий пікантний смак.

Вишнева настойка на коньяку

  • 1 л фруктового бренді або коньяку
  • 1 кг стиглої або замороженої вишні
  • 150 г цукру
  • спеції за смаком: гвоздика, кориця, мускат, імбир і т.п.

Рецепт: Вишню промити, обсушити, надрізати кожну ягоду і засипати в скляну ємність. Залити половиною обсягу приготовленого коньяку, щільно закрити і залишити настоюватися в темному прохолодному місці 1 місяць. Після цього настойку процідити, додати, що залишився алкоголь і цукор, добре все розмішати. Поставити в холодильник до повного освітлення напою.

Пряна настоянка з вишні на горілці

  • 0,5 л горілки або спирту
  • 1 кг стиглої або замороженої вишні
  • 100 г цукру
  • спеції за смаком: гвоздика, кориця, мускат, імбир і т.п.

Рецепт: Вишню промити, обсушити (можна подвялить), надрізати кожну ягоду і засипати в скляну ємність, перемежовуючи кожен шар ягід шаром цукру зі спеціями. Залити приготовленою горілкою, зав'язати шийку тканиною і залишити настоюватися в сонячному місці 2 місяці, раз на кілька днів перемішуючи вміст. Після цього настойку процідити через кілька шарів марлі і розлити по пляшках.

Домашній лікер з вишні

При згадці вишневого лікеру більшість з вас згадає італійський Amaretto (Амаретто) з мигдальним ароматом, а знаючі люди назвуть ще португальська Ginjinha (Жінжінья) і американський Southern Comfort Bold Black Cherry. Але чи знаєте ви, що і в домашніх умовах ви зможете приготувати цей ароматний алкогольний напій?

Взагалі лікер готується з настою на алкоголі фруктів і ягід з додаванням цукрового сиропу, запашних трав, прянощів, корений і тому подібного. Домашнім лікером з вишні зазвичай називають вже описану нами вишневу настоянку на міцному алкоголі - просто з більшою добавкою цукру. Також можна додавати в напій в процесі приготування інші фрукти і ягоди або кілька видів спиртного. Ось вам кілька рецептів:

Домашній лікер вишневий класичний на спирті

  • 1 л харчового спирту
  • 1 кг стиглої вишні
  • 1 кг цукру
  • 0,5 л води

Рецепт: З промитої свіжої або розмороженої вишні дістати кісточки, м'якоть розім'яти і помістити в скляну банку. Частина кісточок роздрібнити і додати до м'якоті. Залив вміст спиртом, щільно закрити ємність і на 2-3 тижні відправити її в темне прохолодне місце. Потім процідити через марлю і залити охолодженим цукровим сиропом (цукор розлучається у воді і, помішуючи, на повільному вогні нагрівається до повного розчинення). Витримати отриману суміш не менше місяця.

Домашній лікер з вишні на горілці

  • 2 л горілки
  • 1 кг стиглої вишні
  • 1 кг цукру

Рецепт: Вишню промити і кожну ягоду надрізати до кісточки. Помістити ягоди в скляну ємність і засипати цукром. Чи не перемішуючи, залити горілкою. Щільно закрити ємність і на 2-3 місяці відправити її в темне прохолодне місце. Процідити через пару шарів марлі і розлити по пляшках.

Домашній кислий лікер з вишні (сауер) з коньяком

  • 1 кг кислої вишні
  • 1,2 кг солодкої вишні чи черешні
  • 1 л горілки або спирту
  • 0,6 л фруктового бренді або коньяку
  • 0,5 л цукрового сиропу

Рецепт: Солодку вишню промити, обсушити і розім'яти в ємності з цукровим сиропом. Додати розім'яту кислу вишню і обидва види алкоголю, ретельно розмішати. Щільно закрити ємність і на 1 тиждень відправити її в темне прохолодне місце. Процідити через пару шарів марлі і розлити по пляшках. Бажано до вживання вистояти напій ще пару місяців.

Домашній вишнево-м'ятний лікер

  • 1 кг вишні
  • 20 листочків свіжої або 3 ст.л. сушеної м'яти
  • 1 л горілки або спирту
  • цедра половини лимона
  • 200 г цукру

Рецепт: Промити вишню і видалити кісточки. М'якоть злегка розім'яти і помістити в скляну ємність. Туди ж додати штук 20 роздроблених вишневих кісточок. Додати цукор, м'яту, лимонну цедру і алкоголь. Щільно закрити ємність і на 1 тиждень залишити її на сонці, а потім на 1 місяць відправити в темне прохолодне місце. Процідити через пару шарів марлі і розлити по пляшках. Бажано до вживання вистояти напій ще пару місяців.

Як бачите, при наявності абсолютно невеликої кількості доступних кожному інгредієнтів в домашніх умовах ви можете приготувати безліч смачних і ароматних напоїв на основі вишні. А у вас є улюблені, перевірені часом рецепти вишневого вина і наливок? Може, поділитеся в коментарях?

Отже, як же правильно і просто (а головне смачно) приготувати з вишні домашнє вино, наливку або навіть лікер?
Часто запитують - вишневе вино в домашніх умовах потрібно готувати з кісточками або без кісточок?
Але чи знаєте ви, що і в домашніх умовах ви зможете приготувати цей ароматний алкогольний напій?
А у вас є улюблені, перевірені часом рецепти вишневого вина і наливок?
Може, поділитеся в коментарях?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама