Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як приготувати домашній глінтвейн?

  1. Рецепт класичного глінтвейну і його варіанти
  2. Вино для глінтвейну
  3. Прянощі, фрукти та цукор для глінтвейну
  4. Вірний спосіб зіпсувати глінтвейн
  5. Посуд для глінтвейну
  6. Статті по темі:

Глінтвейн - це смачний гарячий алкогольний напій, який готують з виноградного вина, цукру і прянощів Глінтвейн - це смачний гарячий алкогольний напій, який готують з виноградного вина, цукру і прянощів. Він гріє не лише душу, а й тіло, тому глінтвейн краще пити в прохолодну погоду. Варіантів цього чудового напою багато. Можна приготувати навіть безалкогольний глінтвейн для автомобілістів.

Рецепт класичного глінтвейну і його варіанти

Глінтвейн, тобто гаряче вино, популярний у самих різних народів. Цей алкогольний напій традиційно готують в Західній Європі. Найчастіше в холодну пору, восени і взимку. Є багато гарних історій, пов'язаних з виникненням глінтвейну. Достеменно відомо, що його варили вже в 17 столітті. Розбавляли вино, додавали спеції і фрукти, а потім все це гріли. Гаряче вино з цукром, спеціями і фруктами зберігає якості алкоголю, якщо тільки його не варити як компот. До того ж воно гріє, тому глінтвейн рекомендується застудженим людям, щоб уберегти їх від хвороби. Багатьом солодкий і ароматний глінтвейн стає смачнішою, ніж «кисле» і холодне сухе вино. У наших магазинах продаються пляшки з уже готовим глінтвейном досить хорошої якості. Його залишається тільки підігріти (не доводити до кипіння!), А потім розлити по чашках або спеціальним стаканчиках.

Для приготування класичного глінтвейну знадобляться: пляшка червоного сухого або напівсухого вина (0,75 л), вода (половина склянки), цукор (2 столові ложки, можна більше) і прянощі (гвоздика і мускатний горіх). Їх змішують і варять, не доводячи до кипіння (не вище 95 ° С). Виходить хороший глінтвейн, який часто подають в кафе і ресторанах. Іноді цукор з прянощами варять у воді, яку проціджують і вливають в підігрівати вино.

Цінителі глінтвейну теж готують такий класичний варіант, але частіше імпровізують з інгредієнтами. Ось склад глінтвейну, який подобається нашій родині. Це пляшка сухого червоного вина (750 мл), свіжий чорний чай (від 250 мл), коньяк (30 - 50 мл), цукор (3 столові ложки або більше), тертий мускатний горіх, гвоздика (не більше 5 шт.), Кардамон , імбир і інші прянощі.

Вино для глінтвейну

Для приготування глінтвейну знадобиться столове сухе червоне вино . Його можна замінити напівсухим (некріплених) вином. Часто в підготовлюваний глінтвейн додають трохи коньяку, рому, лікеру або інший міцний алкоголь. Роблять це як для підвищення градуса, так і для збагачення букета напою. Важливо, щоб весь алкоголь був якісним, інакше все може скінчитися головним болем (в кращому випадку). Колись я пробувала дуже смачний і м'який глінтвейн, основою якого було домашнє вино з червоної горобини. Думаю, що вино з аронії (черноплодки) або інші домашні вина теж можуть замінити сухе вино. Але це вже «гра» не за правилами.

Рідина, яку розбавляється вино, впливає не тільки на його смак, але і визначає фортеця глінтвейну і пом'якшує його. Зазвичай використовують чисту воду. Мені більше подобаються глінтвейни ні з водою, а з міцним чорним чаєм. Розбавляють вино навіть морсами. Вичавлюють в нього також сік лимона або апельсина. Часто в глінтвейн додають виноградні соки, роблячи його менш міцним. Безалкогольний глінтвейн, приготований нема на вині, а на червоному виноградному соку, може дозволити собі будь-який водій. Виходить смачний і зігріваючий напій, який дуже приємно випити в осінню вогку погоду, після лиж, прогулянки на морозному повітрі або під час новорічних свят.

Прянощі, фрукти та цукор для глінтвейну

Прянощі визначають смак і аромат глінтвейну. Без них підсолоджене гаряче вино не можна називати справжнім глінтвейном. Головними прянощами є гвоздика і мускатний горіх, використовують також кардамон, імбир , Корицю й ін. У мене в морозильнику завжди лежать пакетики з подрібненою апельсиновою кіркою. На мій смак, вона більш ароматна, ніж лимонна цедра. У глінтвейн можна додавати сухофрукти. Не тільки для смаку, але і для того, щоб потім розкласти розпарені фрукти і ягоди по чашках з гарячим вином. Кладуть і свіжі фрукти, нарізані на шматочки. Часто в обпалює глінтвейн, розлитий по чашках, опускають по тонкому скибочці лимона або лайма. Це виглядає красиво і надає напою приємний лимонний аромат.

Вірний спосіб зіпсувати глінтвейн

Зіпсувати глінтвейн може неякісний алкоголь, невдало підібрані інгредієнти або кипіння вина. Вбиває напій і підігрів остиглого глінтвейну. Особливо, якщо його підігрівають на наступний день. Смак глінтвейну легко зіпсувати, залишивши в ньому прянощі. Тому їх зручніше класти в спеціальну сіточку або в кульку для заварки чаю, які опускають на дно каструлі, в якій варять глінтвейн. Такі металеві кульки продаються в багатьох магазинах. Їх стулки мають безліч отворів або сплетені з тонкого сталевого дроту.

Приготований глінтвейн повинен настоятися (до 10 хвилин), після чого його обов'язково проціджують.

Посуд для глінтвейну

Проціджений глінтвейн наливають в керамічні або фаянсові чайники, які добре тримають тепло. Зручно використовувати термос, його можна поставити біля святкового столу або взяти з собою на прогулянку. Є спеціальні набори для глінтвейну, в яких ошатні мідні каструльки тримаються на міцних підставках. У ці каструльки переливають гарячий проціджений глінтвейн, його температуру підтримують запалена пальник або вогонь свічки. Розливають по чашках невеликим ополоником, який зазвичай входить в такі набори.

Для глінтвейну є спеціальні високі і вузькі чашки з товстого термостійкого скла. У нашій родині глінтвейн традиційно розливається в невисокі фаянсові або керамічні стаканчики. Вони мають товсті стінки, тому не обпалюють руки і довго тримають тепло. Будь-яка посуд для глінтвейну повинна доповнювати щось казкове і радісний настрій, яке виникає за столом.

© А.Анашіна. Блог «Підмосков'ї» , www.podmoskovje.com

© Сайт «Підмосков'ї» , 2012-2019. Копіювання текстів і фотографій з сайту pоdmoskоvje.cоm заборонено. Всі права захищені.

Статті по темі:

Поділитися в соціальних мережах

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама