Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Домашнє вино з винограду: покроковий рецепт з рукавичкою

  1. Домашнє вино з винограду: загальні правила приготування
  2. Як зробити вино з винограду з рукавичкою

Зібрали багатий урожай і не знаєте, куди його застосувати? Спробуйте створити відмінне домашнє вино з винограду. Хоча виноробство є справжнім мистецтвом, повторити рецепт самостійно зможе кожен. Зібрали багатий урожай і не знаєте, куди його застосувати

Фото: lady.tochka.net

Домашнє вино з винограду: загальні правила приготування

Щоб смак домашнього напою перевершив багато магазинні аналоги, зверніть увагу на наступні правила:

  1. Подбайте про врожай. Виноград повинен бути стиглим і сухим. Не використовуйте опале або переспілі ягоди, інакше вино знайде дивний присмак. Як тільки зібрали плоди, виконайте з ними всю роботу протягом наступних двох днів.
  2. Очистіть ягідки від смітинок і павутини, але не мийте.
  3. Чому краще тиснути плоди вручну? Так ймовірність пошкодити кісточки набагато менше, а значить вони не зіпсують смак.
  4. Готуючи майбутній напій, що не перемішуйте його металевими ложками. Використовуйте предмети зі скла або дерева.
  5. Ідеально вимийте кип'яченою водою все банки, навіть якщо вони нові. Не використовуйте ємності, в яких зберігалися молочні продукти.
  6. Як приготувати напій з кислих сортів винограду? Додайте більше цукру і при необхідності розбавте сік водою.

Фото: khoruou.com

Для чого використовують рукавичку? Вона служить в ролі гідрозатвори. Коли вино з винограду починає бродити, фруктоза переробляється в вуглекислий газ і створює тиск, що може зашкодити ємність. Так як напій повинен зберігатися в закритому від кисню вигляді, використовуються певні методики, які випускають газ, але не пропускають повітря.

Читайте також: Як зробити вино з винограду в домашніх умовах

Як зробити вино з винограду з рукавичкою

Використовувані пропорції повністю залежать від сорту ягід. Чим солодший виноград, тим менше цукру знадобиться. В середньому використовують:

  • виноград - 10 кг;
  • цукор - 50-150 г з розрахунку на 1 літр соку.

Фото: wall.alphacoders.com

Приготування проводите таким чином:

  1. Добре очистіть плоди і ретельно передаючи їх вручну.
  2. Помістіть мезгу в велику пластикову миску, залишивши ¼ вільного місця. Візьміть чисту тканину і щільно накрийте нею посуд. У такому вигляді зберігайте виноград 3 дні в темному місці. Температура повітря повинна бути 18-25 ° С.
  3. Кожен день хоча б раз перемішайте вміст миски з допомогою дерев'яної ложки.
  4. Коли пройде кілька діб, почнеться бродіння. Тоді, віджимаючи сік, зніміть верхній шар шкірки. Отриману рідину кілька разів процідіть через марлю, а після наповніть нею підготовлені чисті ємності, залишивши ¼ місця для бродіння.
  5. Займіться рукавичкою. Обов'язково використовуйте медичну, провітривши її від запаху, якщо такий є. На фалангах проколіть маленькі дірочки. Кількість залежить від розміру банок: для ємності до двох літрів зробіть 1 дірочку, від 2 до 25 - 2 дірочки, більше 25 літрів - 3-5 проколів.
  6. Одягніть рукавичку на горлечко, закріпивши її гумкою або скотчем, щоб не злетіла. Якщо протягом половини доби вона надулася, значить процес йде правильно.
  7. Зберігайте банки з соком в такому ж теплому місці, як і мезгу.
  8. Через три дні спробуйте трохи вина. Якщо відчуваєте кислий смак, додавайте по 50 г цукру на літр рідини. Робити це потрібно так: наберіть трохи соку і додайте до нього цукор, розчиніть його, підігрів сік на плиті, а потім влийте готову суміш в банку. Подібну процедуру повторюйте кожні три дні, поки смак напою не стане ідеальним.
  9. Через 21-25 днів побачите, що рукавичка опала. Це сигнал, що бродіння закінчилося.
  10. На дні вина утворюється осад, від якого потрібно позбутися. Перелийте алкоголь в іншу ємність за допомогою сифона, не тримаючи близько трубку до осаду.
  11. Від 40 днів до року вино формує остаточний смак. У ці дні продовжуйте видаляти осад.
  12. Коли помітили, що осаду більше немає, можете розливати напій по пляшках. Зберігатися він буде не більше п'яти років при температурі не вище 12 ° С.

Фото: povar.ru

Тепер, коли ви знаєте, як зробити вино з винограду, уважно простежте за всіма етапами, щоб не перетворити заготовку в оцет. Переконайтеся, що жодне покупне вино не подарує такого насолоди від дегустації, як саморобний напій.

Читайте також: Виноград: користь і шкода для організму

Чому краще тиснути плоди вручну?
Як приготувати напій з кислих сортів винограду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама