Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін своїми руками зсередини і зовні

  1. Як захистити від вологи цегляний будинок
  2. гідроізоляція зсередини

У попередньому матеріалі про гідроізоляцію стін ми розглянули   методи і матеріали   , Що застосовуються для захисту від вологи

У попередньому матеріалі про гідроізоляцію стін ми розглянули методи і матеріали , Що застосовуються для захисту від вологи. Озброївшись необхідною інформацією і вибравши для себе оптимальний варіант, ви можете сміливо приступати до виконання гідроізоляції свого житла зсередини і зовні.

Хоча в гідроізоляції потребують будь-які будови, найбільш актуальним це питання залишається, коли мова йде про будинки з цегли. Цей доступний і популярний будівельний матеріал відрізняється пористою структурою, яка повільно, але вірно вбирає вологу, що руйнує стіни. Стосується це як приватних будинків, так і багатоповерхівок - напевно, серед ваших знайомих знайдеться чимало тих, хто зіткнувся з виникненням грибка в своїх квартирах через підвищеної вологості.

Як захистити від вологи цегляний будинок

Не дивно, що цегляні будівлі в обов'язковому порядку потрібно захищати від вологи, і чим раніше це буде зроблено, тим краще, так як цегла моментально починає вбирати вологу з навколишнього середовища. Водонепроникний шар, що оберігає поверхню стін і перекриттів, як правило, наноситься зовні, але в деяких випадках використовується комплексний підхід, коли гідроізоляційні матеріали застосовуються як з внутрішньої, так і з зовнішнього боку споруди.

Найякіснішим і ефективним варіантом ізоляції будівельники називають проникаючу суміш, яка використовується з будь-якої доступної сторони. Така просочення, нанесена на зовнішні стіни, абсолютно не пропускає вологу, створюючи відмінний гидробарьер, стійкий до механічних пошкоджень.

Підготовка цегляної стіни перед нанесенням проникаючої суміші полягає в ретельному очищенню від забруднень і пилу, вирівнювання поверхні і ремонті руйнуються ділянок. Якщо в кладці виявилися тріщини, їх доведеться закрити.

Для проведення робіт будуть зовсім не зайвими захисний костюм, рукавички і маска.

На поверхню для кращої адгезії попередньо наноситься грунтовка, після чого по зволоженій поверхні проводиться обробка гідроізолюючим складом. Для цього можна скористатися пензлем або валиком. Зазвичай проникаюча суміш наноситься в кілька шарів - щоб дізнатися їх кількість саме для того засобу, який ви придбали, загляньте в інструкцію. Відзначимо, що вже на етапі покупки варто вибирати конкретний склад, призначений для вашого типу стін.

При проведенні гідроізоляції в багатоповерховому будинку особливу увагу приділіть міжпанельних стиків. Якщо мова йде про приватний будинок, то доведеться потрудитися: частково відкопуючи фундамент , Очищати його від ґрунту і наносити ґрунтовку, а на неї бітумну гідроізоляцію. Потім застосовуються рулонні матеріали, які зміцнюють гидробарьер.

Потім застосовуються рулонні матеріали, які зміцнюють гидробарьер

Після завершення роботи ділянку фундаменту закопується, і починається робота з наступним. Весь фундамент житлового будинку одночасно зі зрозумілих причин оголювати не можна, тому, щоб уникнути цієї важкої і копіткої роботи в подальшому, фахівці і рекомендують планувати гідроізоляцію на початкових етапах будівництва.

гідроізоляція зсередини

Внутрішні гідроізоляційні роботи зазвичай потрібні в санвузлах, де висока вологість відзначається постійно. Для обробки стін у ванних кімнатах підійдуть обмазувальні склади і штукатурка на цементній основі, різні просочення, бітумні мастики та силіконові герметики. Застосовувати руберойд та інші обклеювальна матеріали зсередини не рекомендується, так рулонний ізоляція в один прекрасний день може просто відпасти від стіни через розмокшій клейової суміші.

Щоб гідроізоляція була якісною і довговічною, її найкраще проводити по голому цеглі, а потім виконувати штукатурку і оздоблювальні роботи . Якщо в приміщенні вже живуть люди, то обробку проводять з використанням цементно-полімерних мастик.

Попередня підготовка стін проводиться так само, як і при зовнішній гідроізоляції. Дуже бажано провести просочення спеціальним антигрибкові складом - згодом ви ще не раз подумки подякуйте себе за передбачливість. У кутах і стиках кімнати проклейте армуючу стрічку - цей крок забезпечить додаткову вологозахист.

У разі якщо ви вирішили скористатися сухою сумішшю з додаванням хімічних добавок, розведіть розчин за інструкцією і наносите його за допомогою жорсткої кисті, а щоб вирівняти поверхню, скористайтеся валиком. При цьому перший шар виконують горизонтально, а другий - вертикально. Проміжок часу між нанесенням шарів має становити 3-4 години, а загальна товщина отриманої гідроізоляції повинна вийти як мінімум 2 міліметри.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама