Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Керамзит: характеристики і застосування

Керамзит - легкий і пористий матеріал будівельний матеріал з комірчастою структурою Керамзит - легкий і пористий матеріал будівельний матеріал з комірчастою структурою. Як утеплювач використовується у вигляді підсипання або добавки в бетон (що істотно зменшує вагу конструкції).

керамзит виготовляють шляхом випалу легкоплавку глини або глинистого сланцю. Під впливом високої температури глина спучується зсередини, оплавлені зовні. Спінена і обпалена глина набуває структуру застиглої піни. У такій структурі - щільна оболонка плюс пориста начинка - прихований секрет експлуатаційних властивостей керамзиту. Спечена оболонка, що покриває утворилася гранулу, надає їй високу міцність, що робить керамзит основним видом пористого заповнювача.

Випалювати глину проводиться в металевих барабанах-печах, діаметром 2-5 метрів і довжиною до 70 метрів. Барабани (обертові печі) встановлюються під невеликим кутом, гранули керамзитового напівфабрикату засипаються в верхню частину печі, під впливом сили тяжіння вони скочуються до нижньої частини, де встановлена ​​форсунка для спалювання палива. Час перебування гранул в печі близько 45 хвилин. Іноді використовують двухбарабанние печі, де барабани відокремлені один від одного порогом і обертаються з різними швидкостями. Подібні печі дозволяють використовувати менш якісну сировину, хоча на виході якість керамзитового щебеню або гравію не відрізняється або вище отриманого в однобарабанних печах.

Керамзитовий гравій має овальну форму. Керамзитовий щебінь відрізняється лише тим, що його зерна мають в основному кубічну форму з гострими гранями і кутами. Проводиться також у вигляді піску - керамзитовий пісок.

Залежно від режиму обробки глини або сланцю можна отримати   керамзит   різної насипної щільності (об'ємною вагою) - від 350 до 600 кг / м³ і вище Залежно від режиму обробки глини або сланцю можна отримати керамзит різної насипної щільності (об'ємною вагою) - від 350 до 600 кг / м³ і вище.

Основні характеристики керамзиту: екологічність, висока міцність, хороші тепло- і звукоізоляційні властивості, морозостійкість, вогнетривкість, хімічна інертність і кіслоустойчівость, довговічність, невисока ціна, невелика вага, сипкість (можна заповнити всі наявні порожнини), стійкість до перепадів температур.

Області застосування утеплювача: теплоізоляція для інженерних комунікацій, утеплення фундаменту, покрівлі, горища, підлоги, стін. Керамзит використовується як наповнювач для виготовлення легкого бетону - керамзитобетону, в сільському господарстві і гідропоніці; застосовується в домашньому квітникарстві, як матеріал, що дозволяє забезпечити теплоізоляцію грунту і газонів; і в якості складової частини грунту в тераріумах, як дренажний і теплоізоляційний матеріал для земляних насипів доріг, прокладка яких проводиться в водонасичених грунтах.

За рахунок порожнеч цей матеріал забезпечує хорошу звуко- і теплоізоляцію За рахунок порожнеч цей матеріал забезпечує хорошу звуко- і теплоізоляцію. Крім того, одного разу побувавши в печі, він вже не боїться вогню, а також води і перепадів температур. Керамзит хімічно інертний, не гниє, в ньому не живуть гризуни. Це сипучий матеріал, а значить, легко заповнить всі відведені для нього порожнечі, і в той же час він не злежується. Нарешті, не можна не відзначити малу вагу керамзиту і його абсолютну екологічну безпеку.

Теплопровідність: 0,09 - 0,018 Вт / мK
Щільність: 30-600 кг / куб.м
Клас горючості: НГ (негорючий матеріал)
Форма випуску: в залежності від розміру гранул - гравій, щебінь, пісок.

Залежно від величини зерен, керамзит ділять на наступні фракції: 0-5 мм, 5-10 мм, 10-20 мм і 20-40 мм. Кожна знаходить свого споживача і свою сферу застосування. Так, матеріал із зернами менше 5 мм (його називають керамзитовий пісок) використовується як заповнювач для легких бетонів, а також при виготовленні сухих будівельних сумішей. За теплозвукоізоляційним властивостями, волого і хімічної стійкості керамзитобетон не тільки не поступається звичайним і легким бетонів, але і перевершує їх.

Керамзитовий гравій середньої і великої фракції застосовують в різних цілях Керамзитовий гравій середньої і великої фракції застосовують в різних цілях. Їм утеплюють покрівлю, підлогу, перекриття, фундамент, а також водопровідні і теплові мережі. Крім будівельників, керамзит активно купують і садівники, використовуючи його як дренаж в кімнатному і тепличному рослинництві. Керамзит здатний забирати надлишки вологи з ґрунту, коли вона перезволожений, і віддавати назад, коли земля висихає, тим самим контролюючи водний баланс рослини. Попит на керамзит диктується і відкриттям господарств, які вирощують рослини методом гідропоніки.

Промислове виробництво керамзиту виникло в шістдесяті роки минулого століття. Саме тоді бурхливими темпами стало розвиватися зведення панельних будинків, будівництво яких важко уявити без використання керамзиту.

І сьогодні керамзит, ціна якого знаходиться на досить доступному рівні не тільки для будівельних організацій, але і для приватних осіб, користується підвищеним попитом. Керамзит відмінно підходить для сучасного, екологічно чистого житлового будівництва. Попит на матеріал настільки великий, що виробничі підприємства не завжди встигають впоратися із замовленнями.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама