Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Осушення повітря на водопровідних станціях

  1. W (випаровування з бака) = c * A * (xsa - x1)

Вологості умови в приміщеннях водопровідних станцій можуть бути досить складними Вологості умови в приміщеннях водопровідних станцій можуть бути досить складними. У цьому випадку може бути необхідним осушення повітря для захисту водопровідних труб, насосів та інших компонентів, а також будівельних конструкцій будівель.

Якщо повітря буде мати занадто високу відносну вологість, на поверхнях металевих конструкцій буде конденсуватися велику кількість вологи. Це буде призводити до руйнування захисного покриття водяних труб і підвищеному впливу корозії. В результаті будуть зростати витрати на технічне обслуговування і скорочуватися термін служби установок і будівлі.

Сирість також прискорює розвиток цвілі і грибків. Вологе повітря створює сприятливі умови для розмноження комарів, які відкладають яйця на поверхні води в резервуарах. Все це значно ускладнює виконання гігієнічних вимог.

У більшості випадків температура води становить від +6 до +9 ° C. Приблизно таку ж температуру мають і зовнішні поверхні труб. Щоб запобігти утворенню конденсату, температура точки роси повинна бути нижче температури на поверхні труб.

Зазвичай в приміщеннях водопровідних станцій температура повітря повинна бути вище температури води не менше ніж на 2 ° C. При цьому необхідно підтримувати на досить низькому рівні відносну вологість повітря, внаслідок чого виникає потреба в осушенні повітря. Зазвичай приміщення водопровідних станцій оснащуються системою вентиляції. Рекомендована кратність повітрообміну - від 0,1 до 0,3 рази в годину.

Як правило, температура повітря в приміщеннях водопровідних станцій рідко перевищує 16-18 ° C, оскільки через них проходять труби з холодною водою, а самі приміщення зазвичай знаходяться під землею. Це означає, що для запобігання конденсації досить підтримувати відносну вологість на рівні 45% протягом всього року. У наступній таблиці для ряду температур повітря наведені максимальні значення відносної вологості (RH), що дозволяють запобігти конденсації.

Температура повітря в приміщенні, ° C 10 12 14 16 18 20 Макс. відносна вологість (RH),%,
при температурі води 7 ° C 80 70 61 54 48 42

Необхідний повний влагос'ем визначається за формулою:

W (повний) = W (випаровування з резервуара) + W (вентиляція)

W (випаровування з бака) = c * A * (xsa - x1)

W

- кількість води, що випаровується, г води / ч; c - емпірична константа, рівна 7 при температурі повітря не менше ніж на 2 ° C вище температури води; A - площа водного дзеркала, м2; xsa - вологовміст вологого повітря, г води / кг повітря, при відносній вологості 100%; x1 - вологовміст повітря, г води / кг повітря, при необхідних значеннях відносної вологості і температури.

W (вентиляція) = ρ * V * n * (x2 - x1)

У цьому прикладі нам необхідно визначити влагос'ем для водопровідної станції при температурі повітря +15 ° C і необхідної відносної вологості 50%. Обсяг приміщення станції становить 300 м3, площа водного дзеркала - 40 м2 і температура води - +8 ° C.

Обсяг приміщення станції становить 300 м3, площа водного дзеркала - 40 м2 і температура води - +8 ° C

Вихідні дані:

Обсяг приміщення водопровідної станції:


300 м3

Кратність повітрообміну: 0,3 рази / ч Площа водного дзеркала: 40 м² Температура води: t = 8 ° C (отн. Вологість 100% RH) Влагосодержание повітря при температурі води: xsa = 7 г води / кг повітря (див. H, x-діаграму) Умови зовні: t = 20 ° C і відносна. вологість (RH) 68%> x2 = 10 г води / кг повітря Необхідні умови: t = 15 ° C і відносна. вологість (RH) 50%> x1 = 5 г води / кг повітря (див. h, x-діаграму)

розрахунок:

W (випаровування з бака) = 7 * 40 * (7 - 5) = 560 г води / ч W (вентиляція) = ρ * V * n * (x2 - x1) = 1,2 * 300 * 0,3 * ( 10 - 5) = 540 г води / ч W (повний) = 560 + 540 = 1,10 л / год

Згідно h, x-діаграмі, температура точки роси при +15 ° C і відносній вологості (RH) 50% дорівнює приблизно +5 ° C. Це означає, що конденсація вологи відбудеться, якщо температура поверхні труб опуститься нижче +5 ° C. Якщо температура води дорівнює 8 ° C, конденсація вологи з повітря відбуватися НЕ буде, оскільки фактична температура води вище температури точки роси.

Рекомендована модель: Два мобільних осушувача повітря CDT 60
Рекомендована модель: Два мобільних осушувача повітря CDT 60. Влагос'ем: 0,6 л / ч на блок при +15 ° C / 50% RH. Як видно з розглянутого прикладу, в подібній ситуації дуже важливо в повній мірі регулювати співвідношення між температурою і відносною вологістю повітря. Ми також рекомендуємо обладнати обидва мобільних осушувача CDT 60 гигростатом, налаштованим на відносну вологість 55%. Це дозволить автоматично підтримувати співвідношення температури і відносної вологості на рівні, що гарантує відсутність конденсації.

Ви можете завантажити повне керівництво по вибору мобільних осушувачів за посиланням: Керівництво з вибору осушувачів Dantherm

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама