Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підлога з ламінату - особливості, укладка, догляд

Ламінат - це порівняно дешевий, міцний сучасний матеріал, який має гарний зовнішній вигляд і завоював зараз велику популярність. Укладати його досить легко, адже пластини не кріпляться до поверхні підлоги намертво, а щільно стикуються одна з іншою за допомогою клею, або просто - так званим замковим способом. Останній спосіб (без клею) в даний час найпоширеніший, оскільки дозволяє легко замінити пластини в разі їх пошкодження.
Підлога з ламінату повинен бути «плаваючим» і мати зазори біля стін, оскільки при зміні вологи або температури він може розширитися і роздутися (спучитися), гіркою. З цієї причини його не можна жорстко кріпити до підлоги, а також треба зробити зазор між стіною і підлогою з ламінату та іншими елементами (водопровідними трубами і т.п.) не менше 10-15 мм.
Ламінат - це порівняно дешевий, міцний сучасний матеріал, який має гарний зовнішній вигляд і завоював зараз велику популярність
Деякі виробники, для надійності, обробляють пластини для підлоги з ламінату воском або парафіном. Так, такий ламінат буде коштувати трохи дорожче, але, воно того варто, він буде більш стійкий до вологи ... І чим більше товстий шар зовнішнього покриття (ламинатной пленочки), тим довше така підлога збереже свій гарний естетичний зовнішній вигляд. Тому, при виборі ламінату цікавтеся не тільки малюнком, а й звертайте увагу на якість самих пластин.
Укладання ламінату.
Розберемо все по порядку, як правильно укладати ламінат, щоб він лежав без проблем, не роздувається і довго служив.
1. Перш за все треба ретельно підготувати поверхню підлоги, вона повинна бути рівною і перепади на 1 п. Метр не повинні перевищувати 3 мм.
2. Якщо основа - це бетонна поверхня, знизу підкладається поліетиленова (пароізолірующую) плівку, щоб не допустити проникнення вологи до панелей ламінату, а поверх ложем ще спеціальну синтетичну підкладку, для шумо- і теплоізоляції.
3. Перш ніж приступити до укладання ламінату, треба дати пластин (панелям) ламінату адаптуватися до температури і вологості приміщення, т. Е. Нехай полежать в кімнаті, не менше 2 діб.
4. Укладати ламінат треба в розбіг, як цегляну кладку, з перев'язкою, так він матиме хороше зчеплення один з одним і краще виглядати. Попередньо, перед укладанням, не забудьте поставити обмежувачі - 1-1,5 см у стінки. Але, не забудьте потім їх прибрати, по завершенню роботи з укладання! В інструкціях допускається монтаж панелей ламінату зі зміщенням відносно один одного мінімум в 20 см.
5. Лінія швів ламінатної підлоги повинна проходити вздовж променів світла, так вони будуть менш помітні. Ламінат укладається замком на себе і пристукивают через обрізок дошки м'якої породи (сосни, липи, тополі ...), щоб не пошкодити замки, або стягується спеціальної струпціной.
6. Плінтуса кріпите до стінки так, щоб підлога вільно міг «грати» під ними, при зміні вологості і температури, ні в що не впираючись.
7. Наступний момент - ламінат можна укладати у ванних кімнатах, в душових кабінах і саунах, тобто в приміщеннях з підвищеною вологістю.
8. Укладання ламінату допускається поверх лінолеуму, паркетної дошки, або іншого рівного підстави, що витримує вище перераховані вимоги. Але, не бажано укладати ламінат поверх ковралін!
9. При настиланні підлог панелями ламінату великої площі, по довжині або ширині більше 12 м, необхідно передбачити компенсаційні шви - 12 мм. Т. е. В таких випадках прокладається декоративна планка, з алюмінію або латуні, під якою підлоги могли б грати.
10. І останнє - догляд за ламінатними статями. Збирання, миття ламінатних підлог треба робити добре вичавленої дрантям, щоб виключити проникнення вологи в стики панелей або під панелі. Тримайте підлогу з ламінату завжди сухим! І, тоді проблем ніяких не виникне ... А також, добре було б мати кілька пластин, про запас, на випадок їх пошкодження або розбухання.
Віктор Донський
www.masteru.org.ua

Якось я був свідком, як затопили (залили) квартиру водою, а у них був ламінат на підлозі. Він звичайно воду ввібрав і здувся гіркою. Незнаю, що вони потім робили, але самому цікаво, що в таких випадках робити, чи можна ламінат якось висушити і повторно настелити?

Однозначно відповісти не можна, треба дивитися по ситуації. Якщо після сушки пластини покарежілісь і зіпсувалися - по любому треба перестилати.

А ми плануємо постелити ламінат на дачі, тільки ми там взимку не живемо. Чи не вздуется чи ламінат, якщо будинок не буде опалюватися взимку?

Ні. Якщо ви зробили хорошу гідроізоляцію від статі, то нічого з ним не станеться. Можливо він трошки і роздасть в розмірах, але ви ж зазори біля стін залишите, щоб ламінат міг "дихати".

що можна зробити якщо замок ламінату не збігається за розміром

є ручна фреза, електроінструмент, до неї продаються насадки, купити насадку (фрезу) потрібної ширини і глибини, вони продаються різні, можна навіть замовити потрібну. прочистити замок такий фрезою і все зійдеться ідеально, причому робиться все швидко. по іншому ніяк, треба тольлько підганяти за розміром.

хороші підлоги, на вигляд і укладаються легко, але, хочеться дізнатися, скільки років вони можуть служити в квартирі, в коридорі, наприклад? адже верхній шар (ламінат) не такий товстий і колись протрете.

Ярослав, це залежить від того, як ця підлога інтенсивно експлуатується (часто і швидко по ньому ходять), якщо для пенсіонерів - то вистачить до кінця життя :)) тобто 10-20 років легко прослужить. Біля вхідних дверей, поверх ламінату, можна постелити лінолеум (шматок), де всі топчуться

років 10 точно прослужать .. якщо, звичайно, з ними нічого не трапиться, я маю на увазі не заллють водою, механічні пошкодження (щось упустили ...), праска теж класти не можна))

а що можна зробити, щоб килимок не ковзав по такій підлозі, з ламінату? ...

У мене стіл зроблений з ламінованого ДСП і килимок для комп'ютерної мишки ковзав більше ніж треба, що трохи дратувало ... підклеїти тонку гуму під низ - і все ОК! .. Думаю з покриттям килимком, якщо він зроблений з такого матеріалу що ковзає, можна зробити те ж саме - купити якусь тонку гуму (джгут, в аптеці) і підклеїти смужки .. Добре підходить для таких цілей поліуретановий клей, купую в магазині для ремонту взуття, на розлив.

є різні килимки, в тому числі і ті, які не ковзають ... можна підібрати щось з цієї категорії

Я приблизно так само укладав ламінат, як і в статті описано ...
1. Спочатку заніс матеріал (ламінат) в кімнату і залишив на 2 доби, щоб вирівнялася температура ..
2. Потім простелив поліетиленову плівку на підлозі, внахлест (15 см) і склеїв додатково її скотчем, а також вивів на стіни, приблизно на 4-5 см, щоб плінтус міг перекрити .. Можна і більше, при установці плінтусів зайве буде обрізане. І уклав зверху підкладку.
3. Далі - укладання. Біля стіни встановив клини, приблизно шириною 1 см, це для того щоб панелі могли грати при зміні вологості і температури. Клини треба ставити обов'язково!
Підрізування робив електролобзиком. Полотно використовував з дрібними зубами, по металу. Все відмінно вийшло!

Так, і ще один момент - кріпити плінтуса треба до стінки, і таким чином, щоб підлоги могли вільно грати під ними ... Інакше вони можуть роздутися.

10 років служби ламінату - замало буде .... хоча б 15-20 ... але, я так розумію це при інтенсивній експлуатації? хоча, лінолеум, особливо їли не дорогий, приблизно стільки ж служить - 10-15 років ....


Незнаю, що вони потім робили, але самому цікаво, що в таких випадках робити, чи можна ламінат якось висушити і повторно настелити?
Чи не вздуется чи ламінат, якщо будинок не буде опалюватися взимку?
Ороші підлоги, на вигляд і укладаються легко, але, хочеться дізнатися, скільки років вони можуть служити в квартирі, в коридорі, наприклад?
Але, я так розумію це при інтенсивній експлуатації?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама