Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пінопласт або мінеральна вата

  1. характеристики пінопласту
  2. переваги пінопласту
  3. переваги мінеральної вати
  4. Сфера застосування утеплювачів
  5. застосування мінеральної вати
  6. Де купити утеплювач в Києві?

Найпопулярнішим методом утеплення сьогодні є система мокрого штукатурного фасаду. У чому його плюси? По-перше, доступна вартість, по-друге, легкість виконання. Його суть полягає в наступному: утеплювач прикріплюється за допомогою спеціального клею і анкерів до стіни, потім наноситься армуючий і захисно-декоративний шар. Утеплювачі, які є на даний момент у продажу, відрізняються розміром, способом монтажу і формою. В основному вибір зводиться до двох матеріалами: мінеральній ваті і пінопласту. Розглянемо кожен з них детальніше.

характеристики пінопласту

Пінопласт (Пінополістирол) складається з невеликих кульок, наповнених повітрям. При цьому повітряний обсяг в пінопласт становить не менше 93%.

переваги пінопласту

  1. У пінопласту досить високий показник теплоізоляції. Він добре утримує тепло, оскільки має замкнуті повітряні осередки.
  2. Невисока щільність матеріалу, легкість, і, як наслідок, зручність виконання робіт.
  3. Низьке водопоглинання, що особливо важливо при використанні у вологому кліматі.
  4. Стійкість до грибів, плісняви ​​та бактерій.

Недоліки цього матеріалу:

  1. Цей матеріал горючий. Тобто при контакті з вогнем пінопласт плавиться і горить. Причому при горінні утворюється токсичний дим.
  2. Пінопласт люблять миші і іноді в ньому поселяються.

Характірістіки мінеральної вати

Мінеральна вата - неорганічний утеплювач, що складається з волокон, який ділиться на кілька різновидів: кам'яна вата, скловата і шлаковая вата.

переваги мінеральної вати

  1. Головне достоїнство даного матеріалу - він відмінно запобігає втрати тепла взимку і нагрівання будинку влітку.
  2. Водовідштовхувальні властивості. Скловата і базальтова вата добре пропускають пар і не просочуються водою. Саме тому будівля, утеплене таким матеріалом, надійно захищене від вогкості.
  3. Мінеральна вата не руйнується навіть при контакті з різними лугами і кислотами.
  4. Звукоізоляційна здатність. Особлива пружна структура мінеральної вати визначило її акустичні властивості. У будинку, який утеплений даним матеріалом, не можна почути сторонні вуличні звуки.
  5. Мінеральна вата абсолютно негорючий матеріал, вона витримує температури понад 500 градусів. Плюс до цього, навіть при підвищенні його температури не відбуватиметься токсичних виділень, які могли б завдати шкоди здоров'ю і життю оточуючих.
  6. Мінеральна вата високоекологічний матеріал.
  7. Практичність і довговічність. Його термін використання становить близько 20-40 років. Дрібні гризуни її не ушкоджують, в ній не розмножуються різні мікроорганізми і грибки.

недоліки мінвати

Але у мінеральної вати є один, але істотний недолік - її гігроскопічність. Якщо мінеральна вата вбирає вологу, погіршується її теплоізоляція. Для усунення цього недоліку необхідно дуже точно виконувати технологію монтажу, а саме - застосування паро- та гідроізоляції, створення вентиляційних зазорів.

З огляду на перераховані вище характеристики, необхідно розуміти, що використання того чи іншого утеплювача має вибиратися в залежності від області його застосування.

Сфера застосування утеплювачів

застосування пінопласту

Пінопласт використовується в умовах високої вологості - утеплення фундаментів (причому як вертикальну, так і горизонтальну його частина), підземних конструкцій. Досить ефективним є застосування пінопласту для утеплення стін зовні і всередині будівель, утеплення плоских дахів. Утеплення підлоги і перекриттів теж можливо з використанням цього матеріалу.

застосування мінеральної вати

Використання мінеральної вати доцільно в наступних випадках:

  • споруди з дерева небажано утеплювати пінопластом, тому що зникнуть їхні корисні властивості;
  • можливе застосування при утепленні стін зовні із застосуванням вентильованого фасаду (особливо цегляних будинків);
  • мінеральну вату використовують в мансардах, на горищах;
  • в тих місцях, де можливе розміщення сильно нагріваються об'єктів.

Де купити утеплювач в Києві?

Компанія Evtek пропонує великий асортимент будівельних матеріалів, в тому числі утеплювачів: мінеральну вату і пінопласт. Замовлення можна оформити онлайн, вибравши відповідний матеріал в каталозі на сайті evtek.com.ua. Кожна одиниця товару забезпечена описом технічних властивостей, розмірами, ціною, так що можливість здійснювати інтернет покупки максимально зручна.

Додано: 3.12.2016 16:42:39

У чому його плюси?
Де купити утеплювач в Києві?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама