Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розетки, які вибрати

  1. розетки - це пристосування, за допомогою якого в мережу включаються електроприлади. З конструктивної...

розетки - це пристосування, за допомогою якого в мережу включаються електроприлади. З конструктивної точки зору розетки повинні бути надійні і зручні. Від правильного вибору розетки залежатиме безпека експлуатації електроприладів у вашій власній квартирі.

У конструкцію розетки входить колодка з контактами, кришка з гвинтом і підрозетник. Колодка складається з контактів (нуль і фаза, плюс заземлення), клем, до яких приєднуються проводи і кріпильними лапками.

При виборі розетки звертайте насамперед увагу на такі її параметри, як струм, ступінь захисту і напруга. Всі ці характеристики вказуються на її корпусі. Почнемо з струму. Номінальний струм - це такий струм, який розетка витримує протягом тривалого проміжку часу. Зазвичай розетки розраховані на 16А.

Номінальною напругою вважається то напруга, при якому розетка може справно функціонувати. Для побутових розеток таку напругу становить 220 В. Що б розрахувати номінальну для розетки потужність потрібно помножити значення номінального струму на номінальну напругу.

конструкція розетки

Для позначення ступеня захисту розетки використовуються літери IP і дві цифри. Перша з цифр позначає, наскільки добре розетка захищена від пилу, друга - від вологи. У більшості побутових розеток ступінь захисту - IP20.

Внутрішній механізм розетки виконується у вигляді модуля, що підлягає установці в різні розетки. Верхня накладка може бути будь-який, в даній випадку. І накладка, і модуль виробляються зі спеціального пластика, що виконує функцію діелектрика.

Такий пластик повинен бути стійким до займання і до зовнішніх механічних впливів. Тобто, грубо кажучи, повинен бути міцним і термостійким. У свою чергу, електроди для розеток виробляються у вигляді пружних гнізд.

установка накладних розеток здійснюються з відкритою електричною проводкою. Проводи прокладають по стіні або по стелі. Провід проводять в корпус розеток через отвір збоку до клем. Самі розетки кріплять на саморезах. Замінювати такі розетки можна, не пошкоджуючи покриття біля стіни, плюс можна міняти старі розетки на європейські без зміни підрозетника.

Вбудовані розетки відрізняються від накладних тим, що при установці утапліваются в стінах. Такий спосіб установки вибирають в разі прихованої електропроводки. Є також вбудовані розетки із захисними шторками . Робиться це, щоб захистити дітей від удару струмом.

Якщо вам потрібно часто вставляти в розетку і витягувати з неї вилку, вам знадобляться розетки з кнопкою, яка викидає вилку. Тим самим ви вбережете розетку від зносу і проводку від пошкодження.

Є розетки, де жили контактів фіксуються гвинтами, угвинчується в пластинку. Досить прості і популярні на сьогоднішній день пристрої. Деякі розетки оснащуються індикаторами, щоб їх можна було легко знайти вночі в темряві.

Іноді розташування в квартирі електроприладів і схема проводки вимагають від установки розеток особливих нюансів. Наприклад, підлогові і віконні варіанти. У першому випадку розетка відмінно впишеться в будь-який інтер'єр. Вона має висувну конструкцію.

Віконна розетка монтується прямо в скло, а енергія для її роботи забезпечується сонцем світлом. Досить дороге і разом з тим, передове обладнання. Як показує практика, високі витрати на віконні розетки з часом поступово окупаються.

На кухнях, особливо біля телевізора на сьогоднішній день модно встановлювати цілий блок розеток. У них можна підключати відразу кілька побутових приладів, таким чином звівши до мінімуму використання подовжувачів. Говорячи про здвоєних розетках з двома гніздами, слід обов'язково зазначити не найбільшу надійність їх механічної частини.

види розеток

Існують також розетки з механічними або цифровими таймерами , Які включаються і вимикаються згідно встановленої вами програмі. Основне завдання таких розеток - економія на електроенергії і зниження навантаження на електростанції в години пікових навантажень електромережі.

Новим словом техніки є розетки, керовані через WiFi і GSM модулі. Такі розетки найчастіше входять в систему "Розумний будинок". На них можна вже не тільки встановлювати таймер для включення і виключення, але і знеструмлювати електроприлади в будинку і квартирі за допомогою дистанційного керування.

Якщо говорити про промислові та будівельних об'єктах, то там застосовуються розетки силового типу, розраховані на включення апарату для зварювання або бетономішалки.

Потрібні такі розетки для знеструмлення електроприладу при витоку струму. За це в розетках відповідає спеціальний вбудований датчик. Наведемо найбільш поширений приклад - коли ви сушіть волосся і кидаєте фен на підлогу. В даному випадку вибір розетки ґрунтується на вірному визначенні величини струму навантаження.

Розетки бувають як із заземленням, так і без. Останні рідко зустрічаються в сучасних квартирах, оскільки там завжди присутній контур заземлення. Наявність цього контуру потрібно на кухні або у ванній, в робочому кабінеті, де стоїть комп'ютер, відео- і аудіоапаратура.

Розетка з кришкою

Про ванну також варто сказати окремо. Для захисту від вологи туди встановлюють розетки з кришками . Щоб волога не потрапила всередину, кришкою закривають всю площу розетки цілком.

А так, для підключення побутових приладів є спеціалізовані види розеток, які можуть бути як вбудовані, так і накладні, з різною кількістю роз'ємів. Будь то для телефону, цифрової та обчислювальної техніки, для радіо і супутникової антени.

Якщо ви зібралися максимально прискіпливо і скрупульозно підійти до питання вибору розетки, консультуйтеся у фахівців на предмет того, які типи розетки найбільше підходять до тих чи інших електроприладів.

Колір розеток - не найважливіший параметр при виборі, але і йому варто приділити кілька слів. Як відомо, білі розетки - це варіант універсальний, вони підійдуть до самих різних інтер'єрах.

Дещо складніше з розетками кремового кольору, які підходять до інтер'єрів, де є жовті, коричневі і червоні відтінки. Можна також змінювати колір розеток за допомогою змінних вставок. У будь-якому випадку, фарба на вставках може облупитися, і це теж необхідно враховувати.

кольорові розетки

Це ж стосується і фарбованих розеток, які до того ж коштують недешево. З точки зору дизайну це дуже привабливе рішення, але з практичної точки ренію - немає.

І нарешті, якщо ви власник заміського будинку, внутрішній інтер'єр якого включає в себе дерев'яні матеріали і елементи "під старовину" - вашим рішенням можуть бути розетки в стилі ретро.

Також останнім часом є безліч дизайнерських рішень і для любителів більш футуристичного інтер'єру, безліч різних форм і кольорів, в тому числі і зі світлодіодними підсвічуваннями і вставками.

Як вже було вище сказано, світлодіодні індикатори та вставки можуть виконувати також і чисто практичну функцію - їх легко виявити в темряві, якщо ви прокинулися посеред ночі.

  • Не женіться за дешевизною, м'який пластик на дешевих розетках швидко приходить в непридатність.
  • Як дізнатися про кустарної і підробленої продукції? На корпусі розетки в цьому випадку немає маркування та інформації про завод виробника. Щоб гарантовано уникнути цього, купуйте розетки від відомих виробників.
  • Не забувайте також про позначення номінальної напруги і струму, які розташовані ззаду розетки.
  • Перевірте гвинти, пластини і затискачі всередині розетки на пошкодження. Контакти заземлення повинні зберігати пружність і не мати задирок.
  • Взагалі, якість розетки безпосередньо залежить від кількості її деталей і фіксаторів всередині корпусу.
  • Збіг гнізд з отворами для вилки обов'язково.

Якщо недобросовісно підійти до вибору розетки, то найлегше, ніж ви можете звільнитися - це швидкий прихід розетки в непридатність, коли в ній буде бовтатися вилка або сама розетка випаде зі стіни.

Набагато більш серйозним наслідком може стати оплавлення розетки або стати причиною пожежі проводки, що може призвести до пожежі. І все це - через невірні розрахунків по струму і напрузі. Але про це ми вже і говорили вище.

На закінчення варто сказати, що ми розглянули всі основні принципи щодо вибору побутової розетки. Ми сподіваємося, що дана стаття стане вам гарною підмогою при виборі розетки для своєї квартири або заміського будинку.

Як дізнатися про кустарної і підробленої продукції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама