Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шпаклівка паркету і виготовлення шпаклівки для паркету

  1. Як виготовляється шпаклівка для паркету своїми руками
  2. Шпаклівка паркету своїми руками

Шпаклівка паркету - один з видів робіт по реставрації зовнішнього вигляду паркету. Без цієї процедури обійтися неможливо, паркет, як і всі вироби з дерева, може деформуватися або піти тріщинами. Причин для цього достатньо: це і недотримання технологій в ході укладання підлогового покриття; і підвищений або, навпаки, знижений рівень вологості в квартирі; застосування засобів для прибирання не призначених до взаємодії з паркетним покриттям.
Якщо перераховані вище причини призвели ваш паркет в плачевний стан, то ви завжди можете спробувати його відреставрувати своїми руками. Шпаклівка паркету - один з видів робіт по реставрації зовнішнього вигляду паркету
Шпаклівка паркету - не перший етап відновлювальних робіт, перед ним, зазвичай, проводять циклювання паркету і шліфування. Про хід шліфувальних робіт вже говорилося, сьогодні хотілося б докладніше розповісти про шпаклівці паркету.

Існує кілька основних різновидів матеріалів, призначених для реставрації паркету. Зазвичай, вони випускаються у вигляді порошків або паст і мають свою класифікацію.
Акрилова шпаклівка, являє собою пасту, яка, завдяки своїй еластичності міцно закладає стики між плашок. Переваги акрилової шпаклівки - її водонепроникність. При використанні акрилової шпаклівки ви підвищуєте рівень захисту паркету від впливу вологи. Варто, також, відзначити екологічність матеріалу і його здатність витримувати великі навантаження. Віддаючи перевагу акрилової шпаклівки, ви вирішуєте відразу комплекс проблем.
Масляна шпаклівка складається з декількох основних компонентів: власне, масла (оліфи), пластифікаторів, затверджувачів, фарбувальних пігментів, крейди і води. Випускається у вигляді густої однорідної пасти, яка наноситься на поверхню невеликим шаром (або двома), товщина яких не повинна перевищувати 2 мм. Технологія нанесення повинна строго дотримуватися. Масляна шпаклівка може бути: протипожежні, вибухостійкого і вологостійкої. Як і акрилова, масляна шпаклівка досить стійка до різного роду механічних впливів. Але не варто використовувати шпаклівку даного виду в тому випадку, якщо ви хочете привести ремонтні роботи якнайшвидше, час її повного затвердіння не менше доби. Мабуть, це єдиний мінус в роботі з масляною шпаклівкою.

Полімерна шпаклівка - це група вирівнюючих складів, які виготовлені на основі полімерних сполучних. До них відносяться, вже згадана вище, акрилова шпаклівка, а також латексна.

В чому різниця?

Застосування шпаклівок має ряд переваг, виділити з яких можна наступні:

  • Чи не потребують попереднього приготуванні.
  • Прості в застосуванні.
  • Демократична ціна дозволяє купувати таку кількість складів, якого вистачить на великий обсяг робіт.
  • Мають відмінне зчеплення з будь-якою поверхнею.
  • Невеликої кількості може вистачити на всі ремонтні роботи, так як витрата шпаклівки невеликий.
  • Тривала експлуатація оброблених поверхонь.

Допомогти досягти бажаного ефекту, приховати від сторонніх очей виконану роботу по реставрації паркету вам допоможуть підібрані точно в тон підлогового покриття шпаклівки. В даний час у продажу є шпаклівки різних кольорів. Але в тому випадку, якщо ви все-таки не знайшли готового рішення або просто бажаєте заощадити, завжди можна знайти альтернативу.
Напевно, багато хто пам'ятає ті часи, коли купити щось для ремонту та оздоблення квартири видавалося вельми важкою справою. Але завжди знаходилися народні умільці, які з недорогих підручних засобів могли створити відсутні матеріали. Так з'явилися домашні суміші для шпаклівки і існує декілька поширених рецептів, про які зараз піде мова.

Як виготовляється шпаклівка для паркету своїми руками

Як виготовляється шпаклівка для паркету своїми руками

Спосіб перший. Так як шпаклівка паркети виконується після процедури шліфування, то ви можете використовувати деревний пил, що утворилася в процесі. Також вам знадобиться звичайний клей ПВА, який можна придбати в будь-якому господарському магазині. Вам потрібно буде змішати обидва інгредієнти до однорідного стану. Важливо, щоб маса вийшла густою і пластичної. Не можна не погодитися, що такий простий «дідівський» спосіб допоможе приготувати склад, який обійдеться вам в сущі копійки, а крім того допоможе потрапити в колір підлогового покриття з приголомшливою точністю. Ну і, зрозуміло, сам процес приготування не вимагає особливих навичок і знань в хімії. Істотним мінусом такої суміші можна вважати її неміцність, покриття оброблене такий шпаклівкою не витримає надмірних навантажень.

Спосіб другий. Приготування цього складу зажадає трохи більшої кількості складових, зате на виході ви отримаєте чудовий продукт, який завдяки своїй прозорості можна застосувати до будь-якого виду паркетного покриття. Для приготування необхідно взяти:
а) оліфи - 0.5 кг;
б) десятипроцентного тваринного клею - 0.1 кг;
в) лаковий гас або скипидар - 0.125 кг;
г) рідкий сикатив - 25 г;
д) рідке мило і крейда.
Процес приготування відбувається наступним чином: тваринний клей розігрівають, вводять в нього всі компоненти. Кількість крейди при цьому, має бути таким, щоб шпаклівка мала придбала густоту.
Спосіб третій. Отримати шпаклівку для паркету потрібного кольору можна, використовуючи спеціальну масу, яка призначена для виготовлення шпаклівки своїми руками. Придбати її можна в будівельних магазинах, вам залишиться лише додати деревний пил, яка залишається в пилесборнике шліфувальної машини.
Спосіб четвертий. Цей вид шпаклівки виготовляється із застосуванням паркетного або епоксидного лаків. Як і в попередніх випадках, в лак додається деревний пил. Є невеликі відмінності: при використанні паркетного лаку необхідно домогтися консистенції, що нагадує густу сметану. Якщо ви взяли в якості основи лак епоксидний, деревний пил необхідно вводити до складу до отримання складу, нагадує пластилін.
Тепер, коли ви ознайомилися з основними видами шпаклівки, яка застосовується в роботі з паркетом, можна приступати, безпосередньо, до ремонту підлогового покриття.

Шпаклівка паркету своїми руками

Нагадуємо, що шпаклівки передують такі роботи, як: циклювання, усунення сміття, що з'явився під час циклювання і вологе прибирання. У тому випадку, якщо має бути точковий ремонт паркету , Виконання цих пунктів необов'язково.
В першу чергу, вам необхідно оцінити масштаби робіт. Невеликі тріщини, відколи, вибоїни можна заповнити шпаклівкою. Для цього з тріщин видаляють весь накопичився сміття, потім тонким шаром, з використанням шпателя, в порожнині закладається шпаклівка. Дочекавшись повного застигання, можна приступати до видалення надлишків і шліфовці обробленої поверхні. Якщо на поверхні паркету утворилися занадто великі тріщини, то спочатку їх необхідно стягнути за допомогою чурочек з бамбука. По довгій стороні висвердлюють невеликі отвори, куди вставляються бамбукові палички. Набираючи вологу з атмосфери, вони розбухають і стягують краю планок. Тільки після цього ви зможете продовжити відновлювальні роботи і зашпаклювати Звужені щілини.
Як бачите, процес шпаклівки паркету своїми руками не так вже й складний. Тут головне уважність і ретельний підбір матеріалу для шпаклівки. Крім того, завершивши роботи, подумайте про те, які кошти ви будете використовувати для обробки паркету. Необхідно пам'ятати, що шпаклівка повинна бути сумісна за своїми характеристиками з фінішним покриттям.

В чому різниця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама