Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вплив мінеральних добрив на врожайність

  1. фосфор
  2. калій

Будь-агроном буде згоден з твердженням, що мінеральні добрива є запорукою гарного врожаю

Будь-агроном буде згоден з твердженням, що мінеральні добрива є запорукою гарного врожаю. Застосування мінеральних добрив дозволяє забезпечити сільськогосподарські культури комплексом необхідних поживних мікроелементів. Ті, в свою чергу, забезпечують високий урожай і захист рослин від негативного впливу навколишнього середовища, яке може суттєво зіпсувати якість готового продукту.

Ефективність впливу мінеральних добрив на рівень врожаю, перш за все, залежить від того, які елементи живлення містяться в даній підгодівлі. Найважливішими мікроелементами, що містяться в мінеральних добривах, є азот, фосфор і калій.

Приводом для використання мінерального добрива на основі азоту є пригноблений ріст рослин, а також наявність блідо-жовтого листя. Застосування мінеральних добрив такого типу також актуально в разі передчасного дозрівання агрокультур або зниження смакових якостей дозрілих плодів.

Дізнатися ціни на мінеральні добрива

Така речовина, як азот, в першу чергу, сприяє прискоренню зростання листя і інших вегетативних органів агрокультури. Відповідно, застосування азоту сприяє поліпшенню врожайності. Однак варто знати, що передозування азотними добривами може призвести до затримки цвітіння і, відповідно, плодоношення.

Саме тому досвідчені агрономи рекомендують використовувати гранульовані азотні добрива. Гранульована форма таких добрив забезпечує рівномірний розподіл підгодівлі для рослин по всій площі оброблюваної території. Прикладом гранульованої азотної підгодівлі для агрокультур є аміачна селітра . Використання цього добрива забезпечує активну вироблення білків та органічних речовин в сільськогосподарських культурах. Отже, підвищується рівень врожайності рослин. Аміачна селітра також забезпечує підвищення якості врожаю і продовжує термін його зберігання.

Читайте також:

фосфор

Не менш важливим є і такий поживний елемент, як фосфор. Він рекомендований до використання в разі слабкого зростання сіянців і повільного дозрівання плодів. Застосування мінеральних добрив на основі фосфору сприяє нормальному росту коренів, а також розвитку здорових і міцних сіянців. Найбільш поширеним варіантом фосфорного мінерального добрива є суперфосфат.

калій

Ще одним мікроелементом, необхідним для підвищення рівня врожайності є калій. Він зазвичай використовується в тому випадку, якщо загальне зростання сільськогосподарських культур загальмований або вони вражені захворюваннями, що впливають на якість врожаю. Калій дозволяє прискорити дозрівання врожаю, при цьому підвищивши стійкість агрокультури до захворювань, посухи і вкрай низьких температур.

Купити мінеральні добрива

Прикладом калійного мінерального добрива є сульфат калію. Він являє собою концентроване безхлорне добриво, що містить в собі мікроелементи, які необхідні для забезпечення рослин вітамінами і цукрами. Використання такого добрива забезпечує захист сільськогосподарських культур під час перезимівлі. Такий захист має безпосередній вплив на якість врожаю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама