Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кріплення водостоку.

  1. Матеріали для водостоків.
  2. Процес установки водостічної системи.
  3. Процес кріплення жолобів для водозбору.
  4. Процес кріплення водостічної труби.

Кріплення водостоку зазвичай проводиться покрівельниками, але самостійно виконати ці роботи на фасаді свого житла при дотриманні технології їх виробництва під силу будь-якому домовласникові.

Призначення водостічної системи - організоване видалення води з поверхні покрівлі після випадання дощу, танення снігу. Це охороняє дах, стіни будівлі і його фундамент від несвоєчасного руйнування.

Матеріали для водостоків.

Є 2 категорії за матеріалом виробництва, на які поділяються водостоки:

Раніше вони повсюдно виготовлялися з оцинкованої сталі, але потім металопрокат з полімерним покриттям став основною сировиною для водостоків.

Крім привабливого зовнішнього вигляду і широтою вибору з великого кольорового діапазону для деталей з полімерним покриттям важливим плюсом є те, що поставки кріплення для водостоків здійснюються в готовому для монтажу вигляді.

Для кріплення водостоку більш економними і зручними в плані монтажу є комплектуючі (жолоби, труби, коліна) з ПВХ. Тут однак важливо знати, що труби з ПВХ майже не переносять цикли заморожування і відтавання без подальших ушкоджень. Таким чином, якщо в порожнині труби залишиться зимувати замерзла вода, пошкодження деталі при відтаванні практично неминуче. Також і в разі виникнення міжсезонний відлиги в трубах досить велика частота тріщин і навіть розривів.

Також і в разі виникнення міжсезонний відлиги в трубах досить велика частота тріщин і навіть розривів

Окрема категорія матеріалів, придатних для виробництва водостічних систем, це цинкові і титанові сплави, а також мідь. При явному гідність в довговічності служби (такі водостоки, як правило, служать не одне десятиліття), вони істотно дорожче двох наведених вище рішень, тому куди менш доступні більшості покупців.

Процес установки водостічної системи.

Виділяються наступні етапи кріплення водостоку:

• під кутом в кілька градусів монтуються кріплення під жолоби і труби (для поточного будівництва кріпильні елементи найчастіше закладаються ще на етапі зведення будівлі);

• проводиться укладання та з'єднання ринв;

• виставляються водозбірні воронки, а також торцеві заглушки на жолоби;

• на раніше встановлені кріплення (кронштейни) до фасаду вертикально приєднується водостічна труба.

• на раніше встановлені кріплення (кронштейни) до фасаду вертикально приєднується водостічна труба

Коли кріплення водостоку виконується при вже готовій покрівлі, монтаж відвідних жолобів проводиться до лобової дошки або до стіни фасаду. Варіант з лобовою дошкою слід вибирати при роботі з трубами з ПВХ. Кронштейни прикріплюються до стіни на металеві анкери або із застосуванням будівельного пістолета.

Якщо на етапі навішування водостічної системи будівництво покрівлі не завершено, кріплення кронштейнів здійснюється зазвичай на краю стропильних ніг або до настилу обрешітки, на її нижній край. Для вільного стікання води до воронок водозбору, жолоби кріпляться під невеликим ухилом відповідно до наявних нормативами.

Хомути для фіксації водостічних труб уздовж фасаду випускаються різної форми, розмірів, можуть бути металевими або пластиковими з металевим армуванням. Заглиблення елемента кріплення безпосередньо в твердь стіни повинно досягати щонайменше 5-6 см, без урахування товщини шару зовнішнього утеплення.

При монтажі не допускається надзвичайно щільний обхват прямого фрагмента і коліна системи хомутами! Слід передбачати деяку рухливість труби, особливо щодо труб їх ПВХ, здатних змінюватися в діаметрі при скачках температур зовнішнього повітря з виникненням тріщин і розривів.

Іншим суттєвим відступом від правил кріплення водостоку є навішування труб до фасаду без технологічного зазору (відстані близько 5 см) між ними.

Процес кріплення жолобів для водозбору.

Для водостічної системи з металу, з урахуванням кроку відступу кронштейнів не більше 600 мм, при установці жолобів уздовж карниза змиритися загальна довжина його схилу і проводиться обчислення необхідної кількості кронштейнів та визначення точок їх розташування.

Для водостічної системи з металу, з урахуванням кроку відступу кронштейнів не більше 600 мм, при установці жолобів уздовж карниза змиритися загальна довжина його схилу і проводиться обчислення необхідної кількості кронштейнів та визначення точок їх розташування

Для системи з ПВХ, з метою надання їй більшої міцності, рекомендується кожен погонний метр жолоба кріпити не менше, ніж трьома кронштейнами.

Прокладаючи водозбірний жолоб, для дотримання необхідного ухилу для забезпечення зливу (3-4 мм на погонний метр) перш за все монтують верхній і нижній горизонтальні кронштейни, між якими натягується мотузка. За нею з застосуванням рівня далі виставляються проміжні кронштейни.

Водозбірні воронки, на які виводяться водозливні жолоби, повинні монтуватися на 1-2 см. Нижче крапельника. Воронки і водостічні жолоби з попередньо закріпленими зовнішніми і внутрішніми кутами укладаються і кріпляться на горизонтальний ряд встановлених кронштейнів. При монтажі водозбірна воронка повинна відступати не більше, ніж на 15 см. Від найближчого до неї кронштейна, який тримає жолоб.

Процес кріплення водостічної труби.

Монтаж водостічної труби допускається проводити як знизу вгору, так і навпаки, в залежності від обставин будівництва та навичок виконавців. Слід розглянути спосіб монтажу труби зверху вниз.

Перш за все, з огляду на кут коліна труби і ширину карнизного свеса, необхідно з'ясувати, де буде розташовуватися верхнє кріплення. По висоті кронштейн повинен кріпитися на рівні стикування коліна з прямим фрагментом водостічної системи. Опинилася на значній відстані від труби воронку необхідно з'єднувати з вертикальної водостічної трубою відведенням, виготовленим з двох колін і прямого фрагмента системи.

На наступній стадії кріплення водостоку в стіні фасаду виконуються отвори під кронштейни. На встановлений першим верхній кронштейн прив'язується схил, по якому з кроком приблизно в 1 метр вертикально монтуються інші кронштейни. Кожен з них повинен виступати зі стіни фасаду не менше, ніж на 5 см. Правильна технологія монтажу передбачає не менше 2-х кронштейнів на погонний метр труби.

Правильна технологія монтажу передбачає не менше 2-х кронштейнів на погонний метр труби

Після монтажу відведення, що складається з двох колін і прямого фрагмента системи, зчіпки його з кронштейном і водозбірної лійкою, здійснюється послідовна навішування вертикальної частини водостоку зверху вниз.

Завершальною частиною системи стає нижня відводить коліно, яке кріпиться до останнього прямому відрізку з установкою кронштейна з хомутом на рівні стикування фрагментів, як у випадку верхнього кріплення. Водостічна труба не завжди завершується відводить коліном. Якщо воду слід направляти безпосередньо в каналізацію, труба може заводитися прямо в приймач ливневки, що йде безпосередньо під стіною будівлі.

При роботі з водостічної системою з готових елементів, для збору і монтажу комплекту на фасад майстру необхідно керуватися інструкцією, що додається, уважно, надійно і акуратно виробляючи установку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама