Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж водостоків своїми руками: як кріпити жолоб і трубу - Rmnt.ru

  1. Як розподіляти жолоби і труби
  2. Розрахунок матеріалів
  3. монтаж жолобів
  4. кріплення труб
  5. обхід перешкод

Завершальним штрихом в облаштуванні покрівлі є монтаж водостоку, і бажано, щоб він добре справлявся з поставленим завданням, позбавляючи від надмірного зволоження стін і прибудинкової території. В даному матеріалі детально викладено порядок дій від вибору підходящого водостоку і до зручного плану, як кріпити жолоб і трубу, зайвий раз не переставляючи сходи.

В даному матеріалі детально викладено порядок дій від вибору підходящого водостоку і до зручного плану, як кріпити жолоб і трубу, зайвий раз не переставляючи сходи

Для установки водостоку з нуля буде потрібно:

  1. Визначитися з типом водостоку (виробник, матеріал, колір).
  2. Визначити конфігурацію жолобів і стояків і їх розподіл.
  3. Підібрати необхідний розмір водостоку.
  4. Підрахувати кількість матеріалів і придбати їх.
  5. Змонтувати систему.

У будь-якому будівельному магазині представлені готові комплекти відсотків, виготовлені з ПВХ або оцинкованої сталі зі спеціальним покриттям, квадратним або круглим перетином і великої колірною гамою. Ці характеристики належить вибрати відповідно до типу покрівельного матеріалу, щоб водостік гармонійно вписався в загальну картинку. Поки досить взяти з собою з магазину брошурку з перерахуванням елементів вподобаного водостоку і його коротким описом. А ось далі потрібно озброїтися папером і олівцем.

Елементи водотоку Елементи водотоку. 1. Жолоб. 2. Коліно. 3. Труба. 4. Трійник. 5. Кут жолоба зовнішній. 6. З'єднувач жолоба. 7. Кут ринви внутрішній. 8. Воронка. 9. Заглушка жолоба. 10. Кронштейн труби водостоку. 11. Коліно-відвід

Як розподіляти жолоби і труби

Для розрахунку необхідних матеріалів слід визначити кількість і позиції вертикальних водостічних труб (стояків) і жолобів, які підходять з нахилом до кожного стояка.

Монтується водостік уздовж нижньої кромки кожного ската даху. При довжині покрівлі до 10 м досить одного стояка з лійкою на краю жолоба. Для скатів довжиною 11-25 м воронки розносяться по двох краях, а нахил жолоба формують в дві сторони приблизно від середини ділянки. Краще вказати кордон в точці, від якої хоча б до однієї воронці можна буде укласти ціле число жолобів, враховуючи їх довжину - три метри.

У шатрової або вальцьової покрівлі можна вивести жолоби з двох суміжних сторін даху в одну воронку, однак не слід перевищувати загальну протяжність жолобів, що сходяться в одній точці понад 20 м.

Для обходу дахів складної форми, наприклад, у будівлі з прибудовою, коли площини покрівлі сходяться з внутрішнім кутом, бажано помістити стояк в кутку без використання прохідних кутових елементів. Якщо ж куточок задіяний, то протяжність жолоби «за рогом», якщо дивитися від воронки, не слід робити понад 10 м.

Виходячи з озвучених правил, на плані будинку «вид зверху» розподіляються точки відсотків і воронок, а також жолоби, размечая ділянки з однаковим ухилом. По можливості слід розподілити елементи так, щоб довелося менше різати жолоби і використовувати цілі елементи по три метри.

По можливості слід розподілити елементи так, щоб довелося менше різати жолоби і використовувати цілі елементи по три метри

Важливо врахувати конструкцію воронки в використовуваному комплекті водостоку. Це може бути накладної елемент, який кріпиться до звичайного жолобу з прорізаним в дні отвором, або спеціальний трійник, до якого приєднуються жолоби за допомогою з'єднувачів і труба стояка.

Мінімально допустимий ухил встановлюється зведенням правил і дорівнює 1 мм на кожен метр погонний жолоби. Виробники, проте, рекомендують ухил 3-5 мм на кожен метр для систем водостоку з ПВХ і 2-4 мм на кожен метр для металевих конструкцій.

Зовнішній край жолоба розташовується на 2-3 см нижче площини покрівлі. край покрівельного матеріалу , Яка формує козирок даху, повинен розташовуватися над серединою жолоби. Так буде менше ризику, що сходження снігової маси і обмерзань в зимовий період зірве жолоб.

Вертикальна труба опускається так, щоб нижній край коліна, спрямованого в сторону дренажної воронки або зовнішнього краю вимощення, був на висоті 20-30 см.

Розрахунок матеріалів

Площа перетину жолоба встановлюється згідно СП17.13330.2011 рівним 1,5 см2 на 1 м2 пощади покрівлі. Розподіливши жолоби, досить взяти довжину найбільшого ділянки, помножити на ширину ската покрівлі і розрахувати площу перетину жолоба. Вибирати доведеться з комплектів круглого або квадратного перетину. Площа доведеться уточнювати в техдокументації, так як в магазині їх сортують в основному тільки по ширині (90-150 мм) і висоті.

Щоб з'ясувати перетин труб стояків, потрібно вирахувати середньорічний обсяг опадів, що припадає на покрівлю будівлі за вказівками СП 32.13330.2012, а після вибрати відповідний діаметр труби відповідно до вимог СП 30.13330 по пропускній здатності з таблиці для вентильованих стояків.

Можна скористатися таблицями, представленими виробниками водостічних систем, де розраховується спочатку ефективна площа покрівлі, а після підбирається відповідний розмір системи в залежності від значення середньорічного обсягу опадів в районі розташування будівлі.

Водостічна системаПропускна здатність, л / сПлоща водовідведення, м2

100/75 1,91 70 100/90 1,91 75 125/90 30,9 115 125/105 4,78 179 150/105 4,78 185 150/125 7,49 280

Ефективна площа покрівлі: S = (A + B / 2) · C, де А - ширина горизонтальної проекції ската даху, B - висота, а C - довжина даху.

Коли типорозмір водостоку вже визначено, можна переходити до підбору елементів комплекту.

На стояк по прямій стіні потрібно:

  • воронка жолоби;
  • два коліна для підведення до стіни;
  • одне коліно для нижнього відведення;
  • по два кріплення для кожної труби і одне для воронки жолоба.

Коліна верхні об'єднуються сполучною патрубком з ущільнювачами, а основна частина стоку формується прямими відрізками труби. Для обходу виступів на стіні потрібно додатково чотири коліна і два сполучних патрубка.

У місці стику труби і жолоби потрібен трійник або відрізок довжиною 300-400 мм з отвором в днище під накладну воронку.

До трійника підводяться жолоби. Кількість жолобів вже визначено на стадії розподілу. Відрізки слід скомпонувати так, щоб отримати кількість цілих жолобів з мінімумом відходів.

Кінці жолоби закриваються заглушками. Для шатрової або вальцьової покрівлі можна об'єднати всі жолоби кутовими елементами замість заглушок. Відповідно підбирається число обраних елементів.

За кількістю стиків між жолобами і з трійником / лійкою підраховується кількість з'єднувачів з ущільнювачем.

За кількістю стиків між жолобами і з трійником / лійкою підраховується кількість з'єднувачів з ущільнювачем

Кожен окремий елемент жолоба кріпиться кронштейнами на кінцях, відступаючи від краю на 150 мм, і по решті довжини розподіляються кріплення на відстані не більше 600 мм один від одного, що відповідає стандартному кроку крокв похилого даху.

Для фіксації стандартного триметрового жолоби буде потрібно шість кронштейнів з основним кроком 500 мм. Для кожного трійника окремо необхідно два кріплення з обох сторін.

монтаж жолобів

Оптимальний варіант - це фіксація кронштейнами по карнизної дошці, однак якщо її немає або дошка не розрахована на додаткове навантаження, то слід кріпити кронштейни за обрешітку і крокви до укладання покрівельного матеріалу або до стін. Всі типи кріплень можна при необхідності чергувати. Доступні кріплень слід уточнити заздалегідь в обраній системі водостоку.

Порядок дії:

  1. З боку, де буде прокладений жолоб в найвищій точці, з протилежного краю від воронки, закріпіть кронштейн так, щоб центральна вісь уздовж жолоба після установки була строго під кромкою покрівлі, а зовнішній край опущений нижче площини покрівлі на 20-30 мм, відстань до кінця покрівлі має становити не більше 150 мм. До встановленого кріпленню прив'яжіть довгий відрізок нитки або мотузки.
  2. Двома вертикальними лініями відзначте позицію трійника.
  3. Другий кронштейн слід закріпити, відступивши на 150 мм в сторону від мітки для трійника. Опустіть його по відношенню до першого кронштейну, щоб дотримати потрібний ухил. Прив'яжіть нитку від першого кріплення, позначивши необхідний рівень для розподілу решти кріплень.
  4. Зафіксуйте кріплення для трійника і воронки.
  5. Розподіліть і зафіксуйте проміжні кронштейни з урахуванням положення стиків жолоби.
  6. Установку елементів почніть від трійника і воронки і далі все елементи жолоба.

Жолоби обов'язково укладаються з зазором 10-15 мм для компенсації теплового розширення і фіксуються з'єднаннями. Коли всі елементи жолоба закріплені, можна переходити до установки вертикальних стояків.

Край жолоба закривається герметичною заглушкою Край жолоба закривається герметичною заглушкою

кріплення труб

Є два основних типи кріплень: для цегляної та дерев'яної стіни. У першому випадку мається на увазі анкерное одноточечное кріплення, у другому - V-образна опорна пластина з двома точками кріплення, розведеними в сторони. В обох випадках труба фіксується хомутом.

Для анкерного кріплення слід попередньо позначити на стіні місця для буріння отворів під кріплення:

  • коліна, відповідного до стіни з боку воронки жолоба;
  • по два кріплення на кожен відрізок труби, відступаючи від торців приблизно на 150-200 мм;
  • нижнього коліна, завершального водостік.

Далі збирається відведення труби від трійника і до самого низу, одягаючи розтруб наступній частині до вже закріпленим.

У випадку з V-подібним кріпленням спочатку на кожну трубу і коліно одягається хомут з ​​кронштейном, збирається вертикальний водовідведення на стіну, засверлівая отвори в стіні і фіксуючи кріплення саморізами.

Для компенсації теплового розширення з'єднання в розтруб виконується не до упору, залишаючи зазор в 10-15 мм. Щоб не упустити цей момент, бажано заздалегідь перевірити глибину розтруба і виставити по трубах відповідні позначки.

Використовувати кільця ущільнювачів або герметик для з'єднання труб на прямому відрізку шляху не потрібно - тільки при приєднанні трійників.

Детальніше про процес монтажу готових систем водостоку в відео:

обхід перешкод

Для обходу перешкод по стояку використовуються коліна з поворотом 30 ° і з'єднувачі між ними.

Якщо це виступ в стіні, то буде потрібно чотири коліна і дві труби сполучні. Зручніше спочатку зібрати два коліна і з'єднувач, що закріплюються по виступу, а після з'єднати з верхньою частиною водовідведення і продовжити монтаж нижньої ділянки.

Якщо на стіні формується «сходинка», буде потрібно тільки два коліна. Простіше закріпити труби по вертикальних ділянках і після змонтувати коліно.

Відстань від коліна до кута виступу краще брати рівним приблизно 1/3 діаметра труби або рівним виносу використовуваних кронштейнів.

Для обходу перешкод по маршруту установки жолоба використовуються кутові елементи для внутрішнього і зовнішнього повороту. Елементи, як і сам жолоб, слід кріпити з урахуванням загального ухилу, обходячи край покрівлі по контуру, а не по прямій лінії між крайніми позиціями.

Елементи, як і сам жолоб, слід кріпити з урахуванням загального ухилу, обходячи край покрівлі по контуру, а не по прямій лінії між крайніми позиціями

Після монтажу слід перевірити роботу водостоку, подавши в крайні верхні точки жолобів воду під напором. Вона повинна текти рівномірно по всій протяжності каналу в бік воронки і вниз по трубах.

рмнт.ру

10.10.16

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама