Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

пристрій водостоків

  1. Системи водостоків: види
  2. Зовнішні водостічні системи
  3. Воронка, Жолоб та інші складові елементи водостоку

Пристрій водостоку, головне завдання якого - збір і висновок дощової і талої води, яка стікає зі схилів покрівлі, є дуже важливим елементом будівлі.

Грамотно організована система водостоку оберігає стіни, фасад і фундамент будинку від руйнування, і, крім цього, є також декоративним елементом будівлі Грамотно організована система водостоку оберігає стіни, фасад і фундамент будинку від руйнування, і, крім цього, є також декоративним елементом будівлі.
Якщо ви вирішили купити водостічні системи , Які дозволять збільшити термін служби покрівлі вашого будинку, а також стін і цоколя - то важливо звернути увагу не тільки на ціну, але і на якість продукції.

Системи водостоків: види

Серед виробників прийнята така класифікація систем водостоків:

  • по організації водовідвідної системи розрізняють зовнішні і внутрішні водостічні системи;
  • за складом матеріалу виробництва водостоки биваеют полімерні і металеві ;
  • по сполучної системі комплектуючих - клейові або водостоки, стикуються гумовими ущільнювачами.

Внутрішні водостічні системи встановлюються в основному на плоских дахах. Зовнішні - використовують на покрівлях, скат яких складає більше 15 градусів. вартість водостоку залежить від матеріалу і фірми виробника.

Зовнішні водостічні системи

Пристрій водостоків зовнішнього типу має наступні основні елементи:

  • жолоб водостоку;
  • воронка водостоку;
  • труби для водостоку.

Система організовується так, щоб вода з ската покрівлі прямувала в жолоб, потрапляла в водозабірну воронку і виводилася в зливову каналізацію або дренажні колодязі за допомогою водостічних труб. Для зовнішніх систем з метою уникнення обмерзання використовують кабелі для обігріву водостоків.

Воронка, Жолоб та інші складові елементи водостоку

Ринви водостоку можуть бути декількох типів: а) карнизні, використовувані при влаштуванні водостічної системи уздовж карнизних звисів; б) парапетні - жолоби, які влаштовують між стінами парапету (застосовуються досить рідко); в) разжелобковие - ті жолоби, призначення яких полягає в напрямку до каналу описаних вище типів. Їх влаштовують в місцях з'єднання скатів даху.

Крім того, ринви водостоку бувають різної форми: напівкруглі, квадратні або рельєфні Крім того, ринви водостоку бувають різної форми: напівкруглі, квадратні або рельєфні. Наприклад компанія Grand line, а також Аквасистем застосовує ринви напівкруглої форми. В оформленні будинків, що знаходяться в кліматичних зонах випадання великої кількості опадів, рекомендовано використання квадратних жолобів, які завдяки більшій площі перетину мають високу пропускну здатність. Рельєфна форма жолобів обладнана так, щоб захистити слив жолоби від попадання листя та сміття.

Тримачі жолобів до даху залежать від обраного типу жолоби. Вони забезпечують необхідний нахил жолоба для струму води до вирви водостоку. для пристрою системи водостоків для даху з огибанием кутів будівлі комплектація включає в себе кути жолоба. Об'єднання двох жолобів проводиться спеціальними з'єднувачами. По краях жолобів кріплять заглушку, яка не дозволяє стікати воді в небажаних місцях.

Монтаж водостоку також має на увазі застосування водостічних труб, які можуть бути круглого або квадратного перетину. Форма труби для водостоку повинна бути аналогічна формі жолоба. Діаметр труб може варіювати в межах 80-100 мм, що залежить від площі покрівлі, на якій встановлюється водостік. Так само до системи водостоку прикладаються спеціальні комплектуючі, що дозволяють при монтажі огинати виступи будівель і їх кути, - коліна водостоку.

Кріплення труб до стіни будинку здійснюються за допомогою хомутів - спеціальних пристосувань, форма яких повинна відповідати формі перетину труб Кріплення труб до стіни будинку здійснюються за допомогою хомутів - спеціальних пристосувань, форма яких повинна відповідати формі перетину труб. Також з цією метою використовують штирі з власниками. Хомути вибираються відповідно до форми перетину водостічних труб.

Відстань від труб до стін будинку має становити не менше 25-30 мм. Для збору води служать воронки водостоку. Пристрій водостоків, виконаних з різних матеріалів, можуть істотно відрізнятися один від одного. Від правильності установки в подальшому буде залежати наскільки часто буде необхідний ремонт водостічної системи .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама