Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка водостічної системи

  1. Види відсотків: металевий і пластиковий
  2. монтаж водостоку

Одним з важливих елементів будь-якого типу будівель є водостічні системи . Головна їхня функція - захистити стіни споруди від талої та дощової води, яка стікає по схилах даху. Грамотна установка водостоку спрямована також на уникнення підтоплення підвалів будинків, руйнування фасадної частини будівель, і, як наслідок, - на збільшення терміну служби фундаменту. Тому правильний монтаж дуже важливий для її довгострокового іспольованія.

Види відсотків: металевий і пластиковий

Водостоки можуть бути виконані з пластика або мати металеву конструкцію. Металеві водостічні системи виробляють з різних металів і сплавів, потім їх додатково покривають антикорозійними полімерами, що підсилюють довговічність вироби і його міцність. На будівельному ринку представлені оцинковані, сталеві, мідні і титан-цинкові моделі. Установку металевих систем можна зробити як своїми руками, так і довіритися професіоналам.

Водостоки з пластика і полімерів дуже стійкі до температурних змін зовнішнього середовища, вони мають малу вагу, еластичність, не схильні до корозії Водостоки з пластика і полімерів дуже стійкі до температурних змін зовнішнього середовища, вони мають малу вагу, еластичність, не схильні до корозії. Різниця між конструкціями з металу і ПВХ полягає в тому, що при температурних перепадах довжина елементів з пластику змінюється. Тому системи з ПВХ мають ряд конструктивних особливостей - вони передбачають наявність компенсуючих фасонних деталей.

Крім того, при установці водостоку з ПВХ можливе використання кріпильних деталей з будь-яких матеріалів, тоді як метали в умовах підвищеної вологості при взаємодії один з одним можуть сприяти утворенню електролітичних парів, що в подальшому призводить до швидкої корозії.

монтаж водостоку

  • Установка пластикових і металевих водостічних систем вимагає від майстра певних знань і навичок, і оптимальніше всього буде довірити монтаж і придбання елементів системи професіоналам. Роботи з монтажу виробляються в наступній послідовності:
  • Розмітка розташування водостоку. Для цього роблять виміри периметра даху і визначають необхідну довжину жолобів. Точність вимірів дуже важлива і від цього залежить функціональність всієї системи. На одну воронку не повинно припадати більше двох жолобів з довжиною кожного не більше 10 м.
  • Позначають місця розміщення воронок. Необхідно знати, що відстань між капельником і отвором воронки повинно бути не менше 1 см, а воронку розташовують трохи нижче крапельника.
  • Монтаж починають з кріплення кронштейнів. Спочатку закріплюють два кронштейна, між якими простягають шнур, який вказує на стан низу ринви. Кронштейни кріплять на покрівельної дошці або планці крокв з використанням шурупів. Довжина кроку між кронштейнами залежить від типу використовуваного водостоку: для мідних конструкцій відстань не повинна перевищувати 30 см, для металевих або ПВХ - 60 см.
  • Установка жолобів і зливів. Місце установки водостічної воронки на жолобі позначають, в ньому вирізають півколо для приміщення в воронку. Встановлюють жолоб в воронку, фіксують його плоскогубцями.
  • Жолоби вкладають в кронштейн так, щоб передня частина жолоби заходила під загнутий гак, і повертають до покрівельного ската під прямим кутом. Жолоби закріплюють за допомогою спеціальних пластин.
  • Укладається ущільнювач в з'єднувач жолоба вгору ребром. Фіксуючу частину пряжки розгинають на 90 градусів. На стику двох ринв закріплюють з'єднувач, між жолобами обов'язково повинен залишитися невеликий зазор. Замок з'єднувача защелкивают.
  • Кути водостоку, як внутрішні, так і зовнішні, закріплюють також із застосуванням з'єднувачів. Кожен кут фіксують двома кронштейнами на краях.
  • Кріплення водостічних труб. Труби необхідно попередньо заготовити, надавши їм потрібну довжину. Їх кріплять до стіни власниками, розташованими вгорі і внизу будівлі. Між собою труби стягують з'єднувальними елементами і фіксують в власниках.
  • Не зайвим буде і установка кабелю для обігріву в зимовий період.

Не зайвим буде і установка   кабелю для обігріву   в зимовий період

Пам'ятайте - тільки грамотний монтаж водостічних систем дозволить вам уникнути майбутніх проблем, пов'язаних з експлуатацією системи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама