Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Випилюємо лобзиком, з дерева | Записи в рубриці Випилюємо лобзиком, з дерева | Щоденник madam_Marina: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Як самому зробити шпаківню?майстер клас

Для роботи нам знадобляться матеріали:
- Одна дошка розміром 800х300мм, товщиною 18мм. Такі продаються в будівельних магазинах, називаються «меблевий щит клеєний». Традиційно для шпаківень беруть матеріал погрубее і простіше, але для занять з дітьми, тим більше для подальшого декорування, цей варіант найоптимальніший.
Інструменти:
- Електролобзик з пилою типу Т101А0 (або будь-який інший для чистового фігурного пиляння),
- електродриль зі свердлом 4 мм
- Хрестова викрутка
- Саморізи (3,5х41мм з великої різьбленням) - 18 штук
- Лінійка, олівець
- Наждачний папір середньої зернистості.
Будівельні матеріали треба використовувати економно. Тим більше, якщо мова йде про деревину. Адже нас звичайно ж турбує, що площа лісів на планеті стрімко скорочується. Тому ми зробимо так, щоб наші відходи виробництва були мінімальними, і зробимо розмітку заготовки правильно.

Розмітку дошки розміром 300х800мм робимо за такою схемою:

Оскільки розміри дощок, а отже готового шпаківні можуть бути і іншими, важливо врахувати наступні принципові моменти:
1. Якщо ви хочете, щоб дно шпаківні було більш-менш квадратним, то ширина деталей А (це передня і задня стінки) повинна бути більше ширини деталей В і С (це боковини і дно) приблизно на дві товщини дошки. Це логічно. У нашому випадку при товщині дошки близько 2 см - це відповідно 17см для передньої і задньої, і 13 см для бічних.
2. Оскільки під час роботи (як при розмітці, так і при розпилі) завжди мають місце якісь похибки, то довжину заготовок В краще определятьпо місця, орієнтуючись на відповідні межі заготовок А., а довжину заготовки З краще визначити трохи пізніше (після монтажу А + В) конкретно за місцем, тому при первинному розпилі залишаємо шматочок дошки, що залишився після відділення від неї деталей В1 і В2 без зміни.
4. Кут даху у деталей А повинен бути 900 градусів, а межі зіткнення з бічними стінками повинні бути рівними (якщо звичайно дизайнерська задумка не передбачає будівництво кособокого шпаківні, а таке знаєте буває). Щоб досягти правильного результату, потрібно всього лише правильно розмітити заготовку, відклавши на всі боки від центровий лінії однакові відрізки (див схему нижче), рівні половині ширини. Ось так. Якщо самі собі не довіряєте, прикладіть кутник з прямим кутом, переконайтеся що все точно.

Закінчивши з розміткою, відпилюємо всі деталі електролобзиком. В принципі, можна і звичайною ножівкою, але я звик до електричного інструменту. До того ж, дітям складно впоратися з ручним пилянням, розпили виходять болісно нерівні, і потім через перекоси збірка йде набагато проблематичніше. З електричним інструментом працювати і швидше і простіше, але тільки обов'язково контролюйте щоб все було безпечно. Не залишайте дитину один на один з інструментом, і відразу припиняйте будь-які спроби пустувати.
Площині після пиляння акуратно обробляємо наждачним папером середньої зернистості, щоб виріб став красивим і безпечним. Сильно полірувати не потрібно, але всі нерівності і джерела скалок треба усунути.
збірка:
Візьмемо деталі К1 і К2. Це будуть половинки даху шпаківні. Відразу ж просвердлимо в деталі К2 дві дірочки і з'єднаємо двома саморізами з деталлю К1.

Дах готова, нехай поки почекає в сторонці. А поки зберемо все інше.
Віконце, через яке шпак ходить до себе додому, називається «вічко». Зазвичай воно має круглу форму, і для среднеразмерного шпака близько 45мм в діаметрі. Для нашої модифікації шпаківні форма вічка буде така, як на картинці нижче. Центр річка маємо на центральній вертикальної осі заготовки А1, відклавши приблизно 2/3 по висоті (в даному випадку - 20см). Олівцем малюємо контур майбутнього отвору.

Просвердлимо отвір в центрі річка. Таке, щоб в нього проходило полотно лобзика. Зазвичай, щоб не міняти свердло на більш товсте, я гойдаючими рухами дрилі акуратно розширюю дірочку до потрібних розмірів. Від центрального отвору починаємо пиляти, поступово по дузі виходячи на потрібну траєкторію.
Відступивши на 15мм від нижньої межі вічка свердлимо отвір для кріплення шестка. Припічок можна виготовити з невеликого шматочка дошки, надавши йому за допомогою ножа і наждачки циліндричну форму. Але я зазвичай купую в магазині дерев'яні прутки діаметром 10-12 мм, і з них напілівать шматочки довжиною близько 60-70 мм. Припічок кріпиться до деталі А1 одним саморізом.

Для того, щоб птахам було комфортно, внутрішня поверхня передньої стінки шпаківні повинна бути шорсткою, тому що чіплятися кігтиками за гладку поверхню їм незручно. За допомогою дрилі, ножа або інших підручних предметів надаємо заготівлі потрібний стан.

Для з'єднання деталей корпусу шпаківні свердлимо по 5 отворів на передній і задній стінках (див.фото). Отвори в своєму розпорядженні на відстані від краю дошки, рівному половині її товщини (9мм), щоб при монтажі саморізи потрапляли чітко в середину прикріплюється деталі.

З'єднуємо деталь А1 з боковушках, вирівнюючи їх по нижньому краю

А потім те ж саме проробляємо з задньою стінкою

Тепер потрібно підігнати за місцем денце шпаківні. Підігнано воно повинно бути щільно, щоб не було щілин. Протяги молодим пташенятам не потрібні.
Деталь З орієнтується у напрямку волокон, аналогічно боковушках В. Оскільки ширина у них однакова (13см), то залишається підібрати тільки один розмір. Для цього лінійкою вимірюємо необхідний параметр (див.фото) і відкладаємо його на заготівлі денця. Відпилюємо зайве, і отримуємо тепер уже правильну деталь С.

Якщо все зроблено правильно, дно щільно сідає на своє місце. Можна злегка підбити її молоточком. І потім через отвори на передній і задній стінках фіксуємо його двома саморізами:
Для монтажу даху просвердлюємо в ній 4 отвори таким чином, щоб по задній стінці відстань отворів від краю даху було 9-10мм, а відстань між заднім і переднім отвором на кожній грані рівнялося 14,8мм. Дах буде вирівняна по задній стінці, і буде злегка нависати козирком над вічком.

На цьому столярні роботи закінчуються, починаються художньо-оформлювальні.

Для декорування використовуємо акрилові фарби. Спочатку грунтуем корпус шпаківні білою фарбою, а дах - чорною або коричневою. До речі, дах зручніше фарбувати в знятому стані. Білу фарбу краще взяти матову, на неї буде краще лягати кольорова. На білому тлі олівцем наносимо контури майбутнього малюнка, а далі - справа техніки. Контури за допомогою тонкого пензлика (віддаю перевагу синтетику №2) обводимо чорним акрилом. Коли фарби остаточно підсохнуть, покриваємо всю поверхню акриловим лаком для захисту від шкідливого впливу навколишнього середовища. Практика показує, що при такій технології фарбування шпаківню зберігає первозданний вигляд як мінімум пару сезонів, не боячись літньої спеки, дощів, або зимових морозів.

Декоративні елементи (паркан, труба) випилюємо зі шматочків дошки, що залишилися після розпилу, або з будь-яких інших підручних матеріалів. Для дрібних елементів більше підійде пластик або тонкі дерев'яні реечки. Офарблюємо заготовки акриловими фарбами. Між собою і до шпаківні фіксуємо їх клеєм типу «момент», «момент-монтаж», супер-клеєм. Зверніть увагу, що клейовий пістолет для цього випадку не підійде, так як в спеку шпаківню нагрівається на сонці і «втрачає» приклеєні таким чином елементи. Труба кріпиться до даху саморезом зсередини будиночка. Для цього в даху сверлится вертикальний отвір.

шпаківню готовий

джерело

Як самому зробити шпаківню?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама