Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хамелеон і гекони оселилися в тропіках "Аптекарського городу"

Роман Курнев | 30 листопада 2018 р

Яскравий єменський хамелеон, леопардовий гекон і фельзума оселилися в тропіках Ботанічного саду МГУ "Аптекарський город" напередодні відкриття найбільшого в Росії Фестивалю орхідей, хижих рослин і сукулентів "Тропічна зима".

Яскравий єменський хамелеон, леопардовий гекон і фельзума оселилися в тропіках Ботанічного саду МГУ "Аптекарський город" напередодні відкриття найбільшого в Росії Фестивалю орхідей, хижих рослин і сукулентів "Тропічна зима" в кінці грудня.

Відвідувачі можуть побачити рептилій в трьох чудових тераріумах біля болота з комахоїдними рослинами в Пальмової оранжереї.
І тварини, і тераріуми подаровані "Аптекарському городу" супермаркетом EXOMENU.RU для любителів акваріумних риб і тварин тераріумів.
З новими жителями джунглів найстарішого ботанічного саду Росії варто познайомитися ближче.

Оглядові екскурсії по тропіках - 1 грудня о 12.30, 14.30 і 2 грудня о 14.00, 15.30. Без запису.


Єменський (шлемоносний) хамелеон (Chamaeleo calyptratus) - ефектна ящірка сімейства Хамелеоновие. Мешкає на півдні Аравійського півострова, в Ємені та Саудівській Аравії в місцевостях з деревами та чагарниками. Великий хамелеон досягає до 40 см в довжину. Потужний і високий загострений шолом більш розвинений у самців. Інтенсивність забарвлення сильно залежить від стану тварини.

Містять в вертикальних або кубічних тераріумах з великою кількістю гілок і зелені при температурі 28 - 30 градусів. Обов'язково яскраве освітлення і ультрафіолетове випромінювання в денний час. Хамелеони п'ють тільки крапельну воду, тому тераріум періодично обприскують і встановлюють водоспад - ящірки злизують крапельки зі стекол або п'ють рухому воду з поїлки-водоспаду. Харчуються хамелеони комахами - цвіркунами, тарганами і гусеницями. У раціоні повинні бути присутніми мінерально-кальцієві добавки і трохи свіжої рослинності - салати, кульбаби.

Денний гекон (фельзума) (Phelsuma grandis) сімейства гекконових мешкає на Мадагаскарі і деяких довколишніх островах. Живе в лісах і веде виключно денний спосіб життя. Мадагаскарська фельзума чудова, підвид мадагаскарської фельзума, досягає довжини 25 сантиметрів. Самці більші за самок, стегнові пори у них дуже добре розвинені. Містять денних геконів в вертикальних тераріумах з великою кількістю живих рослин і, бажано, з жорсткими листям, а також вертикально розташованими шматками кори в якості сховищ. Температура в тераріумі - 28-30 градусів. Вологість - від 70%. У денний час - яскраве освітлення з ультрафіолетовим опроміненням. Обов'язкова наявність поїлки. Корм - комахи, м'які фрукти та дитячі пюре без цукру.

Леопардовий гекон, або плямистий еублефар, (Eublepharis macularius) - одна з найпопулярніших ящірок для утримання в домашніх тераріумах. Вид поширений від Східного Афганістану через Пакистан до Західної Індії. Населяє кам'янисті передгір'я і напівзакріплені піски. Довжина дорослих геконів - до 20 сантиметрів. Жирові запаси еублефари відкладають в хвості, який у відгодованих особин по товщині порівнянний з тілом. Містяться поодинці або ж групою (1 самець, 2-3 самки). Температура змісту - від 25 до 30 градусів. Вологість невисока, але необхідно щоденне зволоження субстрату. Харчуються еублефари комахами - цвіркунами, тарганами і гусеницями. У раціоні повинні бути присутніми мінерально-кальцієві добавки.

1 грудня в 14.00 - безкоштовна лекція про леопардових гекон від фахівця EXOMENU.RU Дмитра Лосєва.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама