Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хочете говорить ящірку - купуйте гекона струми - Психологія - Людина виділив цю рептилію за їх вміння видавати звуки, які схожі на квакання.

фото Д.Коваленко

фото Д.Коваленко

фото Д.Коваленко

фото Д.Коваленко

1/4

Мені не раз доводилося бачити струми в тераріумах, але в дикій природі це істота я побачив зовсім недавно при кумедних обставин. За гекона сантиметрів двадцять завдовжки ми з колегою-фотографом чверть години ганялися по території шикарного готелю на острові Ява. Чим викликали замішання персоналу і несхвальне нашіптування постояльців. Як я зрозумів, вони засумнівалися в нашому психічному здоров'ї. Дійсно, нудним японським туристам, дисциплінованим як взвод почесної варти складно зрозуміти людей начиталися в дитинстві Даррелла і, нарешті, відчути себе на місці знаменитого натураліста.

Загалом, зловили ми струми. Він встиг пару раз хапнути кривдників за пальці хваткою бульдога, але потім визнав верховенство Homo sapiens, притих і стійко витримав фотосесію. Після чого був відпущений з миром. Сподіваюся, він не був в сильній образі. Адже тут в Південно-Східній Азії, вважається що струми приносять удачу.Особенно якщо почути їх крик кілька разів поспіль. А в процесі фотозйомки струми волав неодноразово. Приблизно так .

фото ДДОСЬЄ.

У дикій природі гекони струми живуть у вологих лісах Південно-Східної Азії і островах Індонезії. Років двадцять тому струми були акліматизовані на Гаваях Іво Флориді. Токи ведуть сутінковий спосіб життя. Їхнє життя проходить в чагарниках і на гілках дерев. Втім, вони відмінно себе почувають на стінах будівель і присутність людини їх анітрохи не бентежить. У природі їх раціон складають різні комахи. Дорослі струми можуть нападати на більш дрібних родичів і навіть невеликих ссавців, наприклад мишей.

Ці великі ящірки (довжина тіла з хвостом досягає 30-35 см) мають сіро-блакитного забарвлення по якій розкидані яскраві помаранчеві і червоні плями. При правильному догляді в неволі можуть прожити до 10 років.

БАЙКИ токей.

З представниками сімейства цепколапих (так вчені мужі охрестили геконів) пов'язано чимало цікавих повір'їв. Деякі народи їх побоюються. Наприклад, подекуди в Індії вважається що гекони можуть отруювати залишену на ніч їжу. Але в царі природи відносяться до цепколапим з симпатією.

Східна медицина використовує струми для приготування цілющих мазей і порошків. Вважається, що подібні ліки допомагають при втомі, стресах, підвищеному тиску. Правда, ефективність подібних ліків так і не доведена. Від цього ящерок ще більше шкода. Незавидне майбутнє їм світить. Ось увірували китайці, що роги носорогів і тельбухи тигрів допомагають при імпотенції. І де тепер ці тигри і носороги? Уцілілих охороняють з автоматами і вертольотами. Якщо китайців стане ще більше, то не виключено, що через пару століть останніх геконів охоронятимуть спеціальні андроїди збройні бластерами.

Як я вже згадував, в на південному сході Азії люди вірять, що струми приносить щастя. Ми першим пускаємо в будинок кішку, а там новосели з нетерпінням чекають появи ящірки в тільки що побудованому будинку. І чим більше струми шморгає по стінах - тим краще. А в Таїланді почути кілька криків струми - це до удачі. Особливо добре, якщо гекон заволав при народженні дитини.

ЗМІСТЗМІСТ.

У дикій природі струми тримаються поодинці і не допускають в свої володіння конкурентів. Тому в неволі тримайте їх по одному або парами - самця і самку.

Для геконів струми підійдуть вертикальні тераріуми, оскільки це деревні тварини. Мінімальні розміри тераріуму для пари геконів: 50х50х80 см. Обмежені житлові умови можуть зробити ящірок агресивними.

Житло геконів має добре провітрюватися (затхле повітря сприяє зростанню цвілевих грибків і виникненню бактеріальних інфекцій). Якщо тераріум скляний, то частина площі однієї зі стінок повинна бути затягнута сіткою для забезпечення вентиляції.

У тераріум поміщають гілки для лазіння. Непогано розмістити живі або штучні рослини. ГЕКОН до рослин особливого діла немає, але зелень добре декорує тераріум і підтримує необхідний рівень вологості.

На дно тераріуму покладіть шар торфу, кокосової стружки або дрібного гравію.

Для підтримки потрібної температури (вдень - 25-30 ° C, вночі - 22-24 ° C) використовуйте лампи розжарювання, встановлені над тераріумом. У тераріумі обов'язково повинна бути так звана точка вигрева, тобто місце з більш високою температурою. Точка вигрева обладнується так: похилу гілку розташовують ближче до однієї з ламп. Різниця в температурах потрібна для того, щоб тварина сама могло вибирати для себе комфортні умови (якщо воно сито, то може переповзти під лампу погрітися).

Незважаючи на те що струми ведуть сутінковий спосіб життя, вони потребують ультрафіолетовому випромінюванні. Для цього найкраще використовувати спеціальні лампи відомих виробників. Лампи бувають різних типів, розроблених для утримання тварин, що мешкають в різних умовах - від тінистих вологих лісів до випалених пустель.

Вологість повітря підтримуйте на рівні 70%. Обприскуйте рослини в тераріумі вранці і ввечері відстояною водою з пульверизатора. Поїлка з водою не обов'язкова. Токи може злизувати крапельки роси з листя рослин.

ХАРЧУВАННЯ.

Геконів струми годують цвіркунами, борошняних хробаком. Раз на місяць пропонують новонародженого мишеняти. Живий корм можна купити на Пташиному ринку, в спеціалізованих фірмах або розводити самостійно. Дотримуйтеся правила - великих цвіркунів пропонують більшим ящірок. Комах пропонуйте ящірці по кілька штук за один раз. Уцілілих після годування комах прибирайте.

Геконам необхідні вітамін D3 і кальцій. При кожному годуванні разом з кормом давайте спеціальні порошкові добавки (наприклад, Rep-Сal). Найкраще обсипати цим препаратом комах перед годуванням.

СЕКРЕТИ ВІД Айболита.

Як ветеринарний лікар компанії "Жива екзотика" Ірина САВИЧЕВА, струми потребує опромінення ультрафіолетовими променями, а також добавки кальцію і вітаміну C в раціоні. Незважаючи на те, що він тварина сутінковий. Інакше неминуче розвинеться рахіт. Стандартний для всіх геконів ознака рахіту - хвора тварина не може бігати по вертикальних поверхнях.

При перегрів струми можуть проявляти агресію і битися, що призводить до травм.

Якщо не дотримуватися чистоти при утриманні, при поганому прибиранні в тераріумі гекони можуть заразитися глистами. Такий же ризик виникає, якщо в приміщенні міститися інші рептилії.

Крім того, у геконів трапляються травми лап через неправильну конструкції тераріуму. Якщо він сітчастий, то сітка повинна бути плоскою.

Оскільки дрібних тварин лікувати складно, то і не намагайтеся стати доктором Айболитом - в разі захворювання гекона негайно зверніться до ветеринарного лікаря.

Прикріплений файл:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

І де тепер ці тигри і носороги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама