Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зарплати в Україні - калькулятор для оцінки своєї заробітної плати

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

13 квітня 2018, 7:56 Переглядів: 13 квітня 2018, 7:56 Переглядів:   Фото: Press office NBU

Фото: Press office NBU.

За даними Укрстату, темпи зростання реальної заробітної плати в Україні в 2018 році сповільнилися. Нагадаємо, реальна заробітна плата - це "купівельна спроможність" наших номінальних зарплат, т. Е. Зарплати з поправкою на споживчу інфляцію.

Незважаючи на інфляцію, яка в 2017 році була майже вдвічі вищою за прогнозовану, реальна зарплата зростала швидше, а падала менше. Так, в січні 2017 року індекс реальної зарплати, щодо попереднього місяця, становив 91,7%, в лютому - 102,3%. У нинішньому році індекс реальної зарплати в січні, порівняно з груднем, склав всього 86,6%, тобто купівельна спроможність наших зарплат впала на 13,4%. У лютому 2018 го, в порівнянні з січнем, - реальна зарплата підросла, але лише на 0,6%.

В принципі, падіння як реальних, так і номінальних зарплат в січні - звичайна ситуація для нашої країни. "Зменшення нарахувань в січні до попереднього місяця обумовлено тим, що в грудні здійснюються одноразові виплати: винагороди за підсумками роботи за рік, за вислугу років, компенсаційні виплати за невикористану відпустку та інші", - пояснюють в Укрстат.

Однак рік тому в січні падіння було майже вдвічі менше, ніж в цьому році, а в лютому 2017 го реальні зарплати зросли істотніше, ніж зараз.

Якщо порівнювати, як змінювалася реальна зарплата за рік, то в січні 2017 го, в порівнянні з січнем 2016- го, вона виросла на 121,4%, а в січні 2018 го, в порівнянні з січнем 2017 року, - тільки на 112,3%. У лютому 2017 го річний індекс реальної зарплати становив 118%, а в лютому 2018 го - 110,5%.

Зміна реальних зарплат рік тому і зараз приведені в таблицях нижче.

Станом на березень середня номінальна зарплата в Україні становила 7828 грн. Причому цей показник в нинішньому році теж зростає більш повільними темпами, ніж в минулому. Так, в січні 2018 року падіння номінальної зарплати, в порівнянні з груднем, склало 12%, а рік тому було лише 7,2% (як говорилося вище, через грудневих нарахувань за рік). У лютому 2018 го номінальна зарплата зросла відносно січня на 1,5%, а роком раніше - на 3,3%.

Серед різних сфер діяльності, як і раніше найбільш оплачуваними залишаються фінансова і страхова діяльність (середня зарплата за лютий - 14 404 грн), робота в сфері інформації та телекомунікацій (13 242 грн) і в держуправлінні (10 660 грн).

Серед галузей промисловості найбільш добре оплачуваними виявилися фармацевтична (15 034 грн), добувна (10 493 грн) і металургійна (9361 грн). Середня зарплата в цілому по промисловості в лютому склала 8347 грн.

Найбільш низькооплачуваними залишаються сфери організації харчування (5133 грн), охорону здоров'я (5288 грн) і сільське господарство (6188 грн). Сфера освіти з оплати праці вже займає місце не в "хвості" списку, а в середині, хоча все ще не дотягує до середньої по країні (6593 грн).

Для того, щоб читачі могли оцінити свою зарплату, сайт "Сегодня" розробив спеціальний калькулятор. Вводите суму, яку ви отримуєте на руки, сферу вашої діяльності, область, в якій живете, і порівнюйте отриману цифру з середніми показниками.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, про яку зарплату, за їхніми словами, мріють самі українці . А також розповідав, чи можна зробити так, щоб зарплати громадян росли, а ціни не збільшувалися .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Зарплати-2018: як порівняти свою зарплату із середньою по галузі і регіону". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександра Романюк

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама