Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інженерна геологія - невід'ємна частина проектування і будівництва - Ділові новини АН BFS

Якщо розглядати поняття геології в найширшому сенсі, то це наука про землю. Однак, як і будь-яка інша наука, вона має безліч відгалужень, течій і напрямів. Одним з найбільш затребуваних напрямків є інженерна геологія. Об'єкт дослідження при цьому залишається все тим же - земля. Однак на відміну від інших відгалужень, дане розглядає взаємодію землі з інженерними спорудами. При цьому взаємодія є двостороннім - вивчається і вплив землі на конструкції, і вплив інженерних споруд на природу. Якщо розглядати поняття геології в найширшому сенсі, то це наука про землю

фото geotop.com.ua

В інженерній геології також виділяються свої напрямки досліджень. Так, є вузькоспрямовані завдання, які стосуються наукової діяльності. Але більш поширені практичні геологічні роботи. Вони включають в себе дослідження складу грунтів, їх різних властивостей, а також гідрологічних особливостей. Саме ці характеристики необхідні для реалізації практичних завдань, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, проектуванням і іншими подібними заходами.

Головна мета інженерної геології - це повноцінно вивчити всі геологічні особливості території і виявити позитивні і негативні сторони впливу геологічних процесів і діяльності людини один на одного.

Інженерна геологія - невід'ємна складова будівельної та іншої подібної діяльності. Вишукувальні заходи подібного характеру повинні обов'язково виконуватися на передпроектної стадії. І хоча такі роботи в більшості випадків не є приписом, але це важливий елемент всього процесу зведення нової конструкції. Тільки деякі процедури вимагають обов'язкового виконання геологічних вишукувань. Наприклад, це потрібно при економічній оцінці доцільності будівництва.

Кожен, хто має відношення до геології, проектування або будівництва, скаже вам прямо - інженерно-геологічні вишукування потрібні. І справа тут не в бажанні заробити і отримати матеріальну вигоду. Вся справа в актуальності і важливості процедури. Прикладами ігнорування геологічних вишукувань служать молоді споруди, які за кілька років перетворилися в непридатні та небезпечні для життя, порожні конструкції. Вони були побудовані без урахування характеристик грунту. Можливо, місце непридатне для забудови, а може, тип фундаменту підібраний невірно. Все це можна було дізнатися в ході досліджень.

Професіоналізм, кваліфікація фахівців, а також використання прогресивного обладнання - ось що зробить геологічні вишукування ефективними. Адже роботи з дослідження надр землі є досить складними і вимагають специфічних знань і навичок. Потрібно вміти поводитися з геологічними приладами, обладнанням. У польових умовах потрібно правильно пробурити свердловини, щоб захопити всі потрібні шари грунту, не пошкодивши їх. Також треба вміти користуватися зондом для вивчення ступеня міцності грунту. Ще більшою складністю відрізняються і лабораторні аналізи і тести.

Однак для досвідчених фахівців всі ці стадії - справа звична і зовсім нескладна. В результаті маніпуляцій на самій ділянці і проведення аналізів, складається технічний звіт з повним описом всіх процедур і отриманих даних. Найцінніше в цьому звіті - рекомендації інженерів-геологів, які вони дають проектувальникам і будівельникам. Дотримуючись цих рекомендацій, підбирається оптимальний варіант будівництва, закладки фундаменту, щоб конструкція була безпечною і довговічною.

матеріал підготовлений АН BFS

Додайте джерело АН BFS в обране Google Новини . Що далі? Буде цікавіше!

Що далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама