Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Капуста брокколі: сорти та гібриди, відгуки

  1. Кращі ранньостиглі різновиди капусти брокколі
  2. Середньостиглі та пізні сорти і гібриди - опис та відгуки

Капуста брокколі є різновидом цвітної капусти, але вважається корисніше і смачніше. Тому питання про вирощування її на своїй ділянці стає актуальним для все зростаючого числа дачників . Брокколі не відноситься до примхливим культурам, тому догляд за нею подужає навіть новачок. Якщо ви хочете, щоб і на ваших грядках росла капуста брокколі - сорти та гібриди, відгуки та головні особливості представлені вашій увазі в цій статті. Ця інформація головним чином спрямована на те, щоб допомогти вам не розгубитися при виборі.

Для початку з'ясуємо ситуацію з поняттями «сорт» і «гібрид». У чому їх відмінність, адже і над тими, і над іншими трудяться селекціонери? Головною відмінністю сорту і гібриду є те, що з останніх неможливо зняти насіння для розмноження. На відміну від сортів їх виводять шляхом схрещування культур, що мають великі генетичні відмінності. Хоча гібриди часто поступаються за смаком сортам, серед агрономів вони цінуються більше через стійкості до хвороб і несприятливих факторів, раннього дозрівання, лежкости та інших особливостей, які їм надали селекціонери.

Яку б культуру ні вирощував дачник, будь то капуста білокачанна або брокколі, помідори або кабачки, його завжди в першу чергу хвилюють питання, які стосуються таких моментів:
• час дозрівання,
• врожайність.

Саме ці особливості грають ключову роль при виборі насіння. Для жителів північних регіонів особливий інтерес представляє саме термін дозрівання капусти брокколі. Зібрати урожай пізньостиглих сортів, на визрівання яких йде близько 140 днів, там практично не реально. При виборі насіння також враховується стійкість до несприятливих факторів, хвороб і шкідників, агротехніка, розмір і застосування плодів.

При виборі насіння також враховується стійкість до несприятливих факторів, хвороб і шкідників, агротехніка, розмір і застосування плодів

Читайте також: Популярні сорти баклажан для відкритого грунту - фото і опис

Кращі ранньостиглі різновиди капусти брокколі

Грунтуючись на численних відгуках тих, хто має досвід у вирощуванні ранньої капусти брокколі, можна виділити кілька кращих з них. Терміни дозрівання ранньостиглої капусти брокколі - 60-100 днів (це залежить не тільки від сортової приналежності, але і від регіону).

Батавия

Ранньостиглий гібрид, який можна висаджувати у відкритий грунт як насінням, так і розсадою. Судячи з відгуків, з 1 кв. м можна зібрати 2,5 кг капусти Батавия. Жару переносить відмінно і може плодоносити до самих заморозків бічними пагонами. Цей гібрид капусти брокколі характеризується високою щільністю і добре відокремлюваними головками. Батавия годиться для будь-якого використання, але відгуки свідчать, що найкраще вживати її в свіжому вигляді.

Батавия годиться для будь-якого використання, але відгуки свідчать, що найкраще вживати її в свіжому вигляді

Ранньостиглий гібрид Батавия

лорд

Цей гібрид характеризується особливо потужним стеблом з легко відділяються головками, відмінним смаком і користю для серцево-судинної системи. Відгуки свідчать, що урожай можна збирати до самих морозів. Лорд стійкий до деяких хвороб. При правильному догляді з 1 кв. м збирають до 4 кг.

Монако

Це також ранньостиглий гібрид. Він має єдину головку, вага якої може дорівнювати 2 кг. Урожайність висока - 4 кг / кв. м. Монако має стійкість до бактеріозу. Судячи з відгуків, гібрид капусти брокколі Монако має відмінний смак, дуже соковитий. Він добре переносить транспортування, вживається у свіжому вигляді, відмінно зберігається при заморожуванні.

Він добре переносить транспортування, вживається у свіжому вигляді, відмінно зберігається при заморожуванні

Капуста брокколі Монако

Лінда

Гібрид раннього дозрівання з невеликими голівками. До 4 кг капусти Лінда знімають з однієї одиниці площі. Цей гібрид характеризується багатим складом, містить велику порцію йоду. Найбільше підходить для свіжого вживання та консервації.

тонус

Відмінний сорт капусти броколі, що характеризується делікатесним смаком, має невеликі головки. Тонус має багатий склад вітамінів і мінеральних солей, підходить для будь-яких цілей. За відгуками, врожайність не особливо висока - до 2 кг з кв. м. Навіть під впливом сильних заморозків головки капусти не втратять своєї харчової цінності.

Фієста

Цей гібрид заслужив безліч позитивних відгуків за високі товарні якості і ніжний смак. Він має велику і гарну голівку. Ті, хто вирощував цей гібрид, кажуть, що після зрізки головною головки починають активно розвиватися бічні. З 1 кв. м стабільно збирають 3-3,5 кг капусти.

Середньостиглі та пізні сорти і гібриди - опис та відгуки

Термін дозрівання середньостиглих сортів капусти броколі - від 100 до 130 днів, пізньостиглих - від 130 до 145 днів.

Гном

Цей середньостиглий гібрид відрізняється невеликими головками і чудовим смаком. Урожайність стабільно висока - до 4 кг з кв. м. Капуста брокколі Гном багата білками, вітамінами і різними елементами. Особливо в ній багато фосфору і кальцію. Вона хороша для тривалого зберігання і квашення.

Фортуна

Ця капуста належить до групи середньостиглих гібридів, а не сортів, тому насіння з неї зібрати не вдасться. Читаючи відгуки, можна знайти інформацію, що вона дуже соковита і має ніжний смак, а тому рекомендована для вживання в свіжому вигляді. Витримує легкі заморозки і добре зберігається. В її складі багато заліза, кальцію, йоду, вітаміну С і А. Середня вага плодів, які можна зібрати з одиниці площі - 2,5 кг.

Партенон

Має щільні рівні головки, відрізняється приємним смаком і використовується в свіжому вигляді. Більш 3 кг можна зібрати з 1 кв. м посадки.

м посадки

Гібрид капусти брокколі Партенон

Айронмен

Айронмен - середньостигла капуста брокколі. Цей гібрид, судячи з відгуків, відмінно росте на невеликих дачних ділянках і на поле. Має невеликі і щільні качани. Відрізняється хорошим смаком. Близько 3 кг капусти брокколі Айронмен збирають з 1 кв. м.

Агассі

Відмінний теплолюбний гібрид, який однаково добре розвивається під відкритим небом і в теплиці. Дає хороший урожай - до 4 кг з одиниці площі. Його вирощують в основному для зберігання, яке при правильному підході може успішно тривати близько 5 місяців.

Марафон

Марафон - пізньостиглий гібрид, який добре переносить холод, але не терплячий до спеки. Має потужний високий кущ. Виявляє стійкість до комах-шкідників. Урожайність - 3 кг / кв. м. Капуста брокколі Марафон особливо популярна серед любителів цієї культури, так як має по-справжньому делікатесний смак. Її використання універсальне.

Її використання універсальне

Марафон

Багато дачники вирішують, що на їх ділянці повинна бути капуста брокколі. Сорти і гібриди, відгуки - все це ми надали вам, щоб полегшити завдання вибору. Є й інші різновиди цієї культури, але якщо ви новачок, почніть з запропонованих.

У чому їх відмінність, адже і над тими, і над іншими трудяться селекціонери?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама