Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лимонне масло і догляд за грифом гітари

  1. Лимонне масло для гітари і накладка грифа
  2. Навіщо чистити гриф гітари?
  3. Як чистити гриф гітари і що для цього потрібно?
  4. підготовка грифа
  5. чистка грифа
  6. Застосування лимонного масла для кондиціонування грифа гітари
  7. Як використовувати лимонне масло для гітари?

Багато гітаристів (особливо ті, хто грає регулярно) помічали, що з плином часу на грифі накопичується шар бруду і жиру. Чи небезпечний він для інструменту? Чи варто після кожної заміни струн чистити і просочувати накладку спеціальними засобами? Нижче ви отримаєте відповіді на ці та багато інших питань, пов'язані з доглядом за грифом гітари за допомогою лимонного масла та інших засобів.

Лимонне масло для гітари і накладка грифа

Лимонне масло для гітари і накладка грифа

Отже, ви щасливий володар гітари з накладкою з ебони, палісандра або схожих темних порід дерева і вирішили почистити гриф. Поговоримо про те, наскільки це важливо і якими засобами краще запастися перед процедурою.

Відразу ж відзначимо, що в даній статті ви не знайдете інструкції, як доглядати за накладкою з клена - зазвичай вона покрита лаком і для її чистки досить періодично видаляти бруд ганчіркою. Спеціальних коштів не потрібно, більше того - гітарне лимонне масло абсолютно не сумісне з кленової накладкою.

Навіщо чистити гриф гітари?

По-перше, тому що брудний гриф виглядає негарно. По-друге, бруд і жир поступово в'їдаються глибоко в дерево і руйнують його структуру - рано чи пізно порода почне тріскатися, здуватися і т.д. Нарешті, бруд запросто потрапляє на пальці і далі - на струни, що дуже негативно позначається на терміні їх служби.

Купити лимонне масло для гітари >>>

Як чистити гриф гітари і що для цього потрібно?

Для початку запасіться терпінням - якщо ви не робили цього рік або більше, то процедура може трохи затягнутися. Ми рекомендуємо здійснювати чистку і профілактично застосовувати лимонне масло для догляду за гітарою не менше, ніж раз в 3 місяці.

Що необхідно з коштів для чищення:

  • Чистий тканину (краще світла, щоб наочно оцінювати ефективність чищення) або бинт або вата - ними ми будемо безпосередньо видаляти бруд;
  • Трохи мильної води (краще використовувати рідке мило - воно значно швидше розчиниться). Не використовуйте грубу «хімію» на кшталт чистячих засобів для кахлю або посуду - вони ефективно видаляють бруд і жир, але також ефективно порушують структуру дерева.
  • При сильному забрудненні може знадобитися трохи горілки або спирту (допоможуть провести більш глибоке знежирення)
  • Лимонне масло для гітари - про його застосуванні поговоримо на останньому етапі чищення

При сильному забрудненні може знадобитися трохи горілки або спирту (допоможуть провести більш глибоке знежирення)   Лимонне масло для гітари - про його застосуванні поговоримо на останньому етапі чищення

підготовка грифа

  • Покладіть гітару на стіл або скористайтеся спеціальною підставкою . Вона повинна лежати ідеально горизонтально.
  • Струни краще зняти (саме тому ми рекомендуємо здійснювати чистку під час заміни) або відчутно послабити їх натяг

чистка грифа

  • Візьміть підготовлену тканину, вату або бинт і обмотайте навколо пальця, після чого злегка змочіть в мильній воді. Вода не повинна капати, так як ви можете перезволожити гриф і зіпсувати структуру дерева. Тканина повинна бути злегка вологою.
  • Акуратно видаляйте бруд на кожному з ладів - байдуже, з якого з них починати. Бруд буде відпадати дрібними шматочками або розчинятися в кашку - її краще видаляти сухою ганчіркою. З її ж допомогою можна видаляти надлишки вологи, щоб уберегти дерево і оцінити ступінь очищення лада.
  • Після закінчення чищення всіх ладів дайте гітарі висохнути - це займе хвилин 10-15. Перевірте гриф - якщо десь залишилася бруд, то повторіть процедуру.

У разі якщо на грифі скупчився великий шар жиру і бруду, можна використовувати спирт. Але будьте обережні - він сушить дерево і після чистки вам обов'язково потрібно буде скористатися кондиціонером для грифа.

Застосування лимонного масла для кондиціонування грифа гітари

Незалежно від того, чи використовували ви спирт для чищення чи ні, підготуйте флакончик лимонного масла . Для чого його використовують?

Даний засіб дуже ефективно зволожує незахищену палісандрове або ебенового накладку, які з часом усихають, на яких з'являються спочатку дрібні, а після і досить великі тріщини.

Даний засіб дуже ефективно зволожує незахищену палісандрове або ебенового накладку, які з часом усихають, на яких з'являються спочатку дрібні, а після і досить великі тріщини

Розповімо і про аптечне лимонне масло для гітари. Поширена думка про те, що великі компанії просто продають нам той же продукт, що і в аптеці, але за завищеною ціною. Це не так - аптечне засіб створено для масажу та ароматичних ламп, воно є ефірним і надає усушающій, звужує пори ефект. Відмінний вибір для шкіри, далеко не найкращий - для дерева.

Як використовувати лимонне масло для гітари?

  • Нанесіть пару крапель на кожен лад (або пару раз проведіть по ладу, якщо флакон оснащений повстяним апллікатором - попередньо не забудьте струсити пляшку)
  • За допомогою шматочка чистої тканини рівномірно розподіліть олію по накладці
  • Після обробки кожного лада залиште гітару до повного усмоктування засобу (при пересушеній накладці займе хвилин 10, для нормальної накладки процес займає близько півгодини)

Останній дуже важливий момент: якщо ви наносите гітарне лимонне масло не знімаючи струни, то уникайте попадання засобу на них! Як і всі, що містить жир, лимонне масло моментально «уб'є» їх дзвінкість і зробить практично непридатними для гри.

Саме тому рекомендуємо все зазначені процедури здійснювати після зняття старих і до установки нових струн.

Як чистити гриф гітари і що для цього потрібно?
Чи небезпечний він для інструменту?
Чи варто після кожної заміни струн чистити і просочувати накладку спеціальними засобами?
Навіщо чистити гриф гітари?
Для чого його використовують?
Як використовувати лимонне масло для гітари?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама