Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Через що судини очного дна стають ламкими

Фото з сайту: & nbsp; gn24.net

"З якої причини судини очного дна можуть бути ламкими? Чим це загрожує, і що робити?" - Анастасія Крайня.

Ламкість виникає з різних причин. Одна з них - ускладнення, пов'язані з гіпертонічними захворюваннями, при яких в судинах однозначно з'являються холестеринові відкладення. Відомо, що холестеринові бляшки роблять судини (в тому числі і на очному дні) крихкими і ламкими. Одного разу вони можуть розірватися, і в результаті цього трапляється крововилив на очному дні. Людина це розуміє, коли перестає бачити одним оком, або з'являється відчуття, що у нього перед очима виникають темні плями, "мушки". Важливо знати, що з цим стикаються 99% людей, що мають проблеми з серцем і судинами. Якщо крововилив НЕ велике, слід дати відпочинок очам, а найближчим часом відвідати окуліста, який призначить сосудоукрепляющим препарати. При великому крововиливі необхідно терміново викликати швидку допомогу і приготуватися до операції.

Також проблеми з судинами очного дна можуть бути наслідком ендокринних захворювань, і зокрема цукрового діабету, коли в крові високий рівень цукру. Саме їм харчуються судини. Стрімко розростаючись, вони з часом утворюють густу мережу, яка покриває очне дно. В результаті світло не потрапить на сітківку, і зір знижується. Також при цукровому діабеті постійно трапляються маленькі крововиливи, після яких з'являються плівки, хто лука натягує сітківку. До пори до часу вони не доставляють особливих проблем, але одного разу ці плівочки можуть розірвати сітківку, що призведе до її відшарування. Таке зазвичай трапляється при важких формах цукрового діабету 2 типу. Тому хворі, які страждають на це захворювання протягом 5 років і довше, зобов'язані відвідувати окуліста щороку. Всім іншим, навіть при відсутності скарг на гостроту зору, рекомендується обстежитися у офтальмолога один раз в три роки.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні Чим це загрожує, і що робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама