Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Роза глория дей. Троянди Мейя.

Історія будинку Мейя. Цю історію можна почати 15 червня 1935 р саме в цей день француз Мейя отримав сіянець під назвою кодовою 3-35-40. Це розшифровується як третя комбінація, 35-го року і це 40-й сіянець з 50 одержані.

Саджанець троянди глорії дей який виріс у Френсіса Мейя дуже подобається його творцеві. У нього були великі квіти золотисто-жовтого кольору, а повністю розпустилися квітки мали яскраву рожеву облямівку.

Тому Френсіс Мейя розмножує вийшов сіянець французької троянди, до речі з трьох вічок які були придатні для щеплення, тільки один прижився. І якщо б він загинув, то цієї трояндочки могло б просто не бути.

Але на щастя для нас троянда глория розмножується і в 1939 р Френсіс Мейя представляє вийшов сіянець друзям з різних розплідників, які приїжджають до Мейяну з різних країн світу. Все в захваті від отриманого сорту, він прекрасно росте в саду, у нього гарний кущ, здорова темно-зелене листя і для того часу це справжній прорив в селекції.

Мейя отримує безліч замовлень і до 1939 року розмножує велику партію саджанців французьких троянд. Але в справу втручається війна, Френсіса не призивають на мобілізацію по скільки у нього виразка шлунка і він продовжує свою роботу. Всі замовлення Мейя встигає виконати: розсилає троянди в Туреччину, Німеччину, Італію, але відповіді від розплідників отримати вже не встигає. Порушуються повідомлення, пошта - війна вносить свої корективи. Так що Мейя залишається в невіданні, чи дійшли взагалі саджанці до свого адресата, чи сподобалися вони розплідника.

У військову пору сім'я Мейя потребує грошей і все поля з трояндами замінюють овочами замість саджанців і вирощують гарбузи і капусту. У 1942 р Німеччина окуповує територію Франції і американський консул змушений терміново залишати країну. Але перед від'їздом Френсіс Мейя встигає передати йому пакет з щепленнями саджанця 3-35-40 для американського розоводи Роберта Пайла. Але знову таки Френсіс не знає чи зміг консул покинути країну благополучно, і потрапили саджанці французьких троянд з щепленнями по адресату.

Нарешті настає 1945, закінчується війна і Мейя починає отримувати відповіді від розплідників які отримували саджанці французького сеянца 3-35-40. Як виявилося троянда не тільки успішно досягла своїх адресатів, а й усім сподобалася.

У кожній країні вона отримала свою назву: самі Мейя вирішили назвати сподобався їм сорт троянди "Мадам Антуан Мейя" ( 'Madame Antoine Meilland') в честь матері Френсіса Мейя і дружини Антуана Мейя. Клаудіа Дібріль була великою любителькою троянд і допомагала чоловікові, а потім і синові.

Італійці троянду отримали в 1939 р, в дуже важкий для них період правління Муссоліні. Вони назвали французьку троянду дуже символічно (Gioia) - радість. Німецький розплідник який отримав саджанці назвав його "Глорія дей" - "Слава Божа". Пізніше приходить відповідь з Америки, саджанці троянд Мейя досягли не тільки Роберта Пайла, але і сам він пише що він захоплений новим сортом і називає цю троянду найбільшої трояндою 20-го ст.

Американці вирішують назвати троянду "Peace" - світ. Вона стає справжнім символом миру. Презентація її, американське розоводческое суспільство намічає на 9 квітня 1945 року, і за збігом обставин саме цей день стає днем ​​падіння Берліна і справжнім закінченням війни. Надалі французька троянда Мейя стала символом закінчення війни, а федерація ООН під час конференції в Потсдамі цю троянду розставила по столах всім делегатам.

Роза глория дей якої зберегли всі чотири назви і фото, їх отримала вона в інших країнах, завоювала величезну кількість нагород і тримається популярної і гаряче улюбленим сортом Мейя. І саме завдяки цьому сорту Мейя став успішним розплідником в квітковому світі. Троянди посадка і догляд

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама