Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки: особистий досвід на Supersadovnik.ru

  1. Як вибрати огірки для посадки Огірки бувають салатні, консервні (для засолювання і маринування) і...
  2. Сорти і гібриди огірків, які сподобалися Ларисі Маслової
  3. огірок Витончений
  4. Огірки Забіяка F1 і Задавака F1
  5. Огірок Ємеля F1
  6. Огірок Завірюха F1
  7. Огірок Новгородець F1
  8. Огірок Білий ангел F1
  9. Огірок Зозуля F1

Як вибрати огірки для посадки

Огірки бувають салатні, консервні (для засолювання і маринування) і універсальні. Останні можна їсти свіжими, солити і маринувати , Але вони часто не надто врожайні. У салатних огірків зазвичай білі шипи: вони смачні в свіжому вигляді і в салатах, але в засолюванні при тривалому зберіганні стають м'якими і несмачними. До того ж вони самі врожайні. У засолювальних огірків акуратні зеленці середніх розмірів з щільною м'якоттю і тонкою шкіркою, яка добре пропускає сіль. У огірків для маринування зеленці ще менше (корнішони або овочі), м'якоть ще щільніше, а шкірка тонка.
За способом вирощування огірки бувають для захищеного ( теплиці і тимчасові укриття ) І відкритого грунту. Урожай в теплиці завжди вище, але грунтові смачніше. Навіть один і той же сорт, вирощений в теплиці і у відкритому грунті, трохи відрізняється за смаком. Огірок - рослина дуже теплолюбива, тому для отримання гарантованих врожаїв краще застосовувати комбінований спосіб вирощування. Я вирощую салатні сорти через розсаду в теплиці, а засолювальні і консервні - під легким плівковим укриттям, яке в разі спекотної погоди можна зняти. При будь-якої погоди без огірків я не залишаюся.
При виборі сорту огірків враховуйте, що сорти народної селекції, наприклад, Ніжинські, Муромське і інші, часто дають рослини, що розрізняються між собою по врожайності, розміром і формою плодів, скоростиглості. Найнадійніші і врожайні в даний час - гібриди F1 . Вони врожайні, скоростиглі, стійкі до хвороб, мають гарний смак, їх плоди позбавлені гіркоти. Часто виявляються врожайніший інших партенокарпические сорти і гібриди (з переважно жіночим типом цвітіння).

Секрети гарного врожаю огірків

Щоб максимально продовжити огірковий сезон, бажано посадити сорти пучкового типу з одночасною віддачею зеленцов і сорти з тривалим періодом плодоношення і високою Ремонтантні, здатні плодоносити при знижених температурах і стійкі до захворювань. До речі, з цих "осінніх" огірків виходять найсмачніші огірки методом холодного засолювання.
У період плодоношення огірки раз в тиждень підгодовують настоєм свіжого коров'яку, пташиного посліду або сброженной трави, можна чергувати з підгодівлею мінеральними добривами. Вода для поливу годиться тільки тепла (+20 ... + 25 ° С). Збирайте овочі та корнішони кожен день, інакше вони товщають, стають схожі на маленькі барила. Огірки для засолювання та споживання в свіжому вигляді - через 1-3 дні. Своєчасний збір врожаю стимулює активне зростання залишилася і утворення нової зав'язі.

Сорти і гібриди огірків, які сподобалися Ларисі Маслової

Огірок Ліліпут F1

Вирощую його для маринування в маленьких баночках. Молоденькі, крихітні огірочки цього сорту (овочі і корнішони) дуже гарні для переробки. Зеленці циліндрової форми, з частими горбками, в пазусі листа утворюється 7-10 зав'язей. Гібрид скоростиглий, партенокарпический, жіночого типу цвітіння. Для вирощування у відкритому і захищеному грунті.

огірок Витончений

Скоростиглий (від появи масових сходів до плодоношення - 50 днів) огірок для відкритого грунту. Відрізняється підвищеною стійкістю до несприятливих температурних умов і до хвороб . Зеленець універсального використання, маса плода 90 м Шипи дрібні, форма гарна, відповідає назві. За смаком і зовнішнім виглядом сподобався, врожайність середня.

Огірки Забіяка F1 і Задавака F1

Гібриди нової лінії тіньовитривалих партенокарпических огірків. Важлива особливість - можливість вирощування рослин в умовах низької освітленості в поєднанні з невисокими температурами (дощове холодне літо). При цьому плоди зав'язуються відмінно. Спеціально призначені для обробітку в зонах ризикованого землеробства. Гібрид Забіяка F1 ранньостиглий - від сходів до перших зборів 40-42 дня.

Гібрид Задавака F1 - 42-43 дня. Потужна сила росту рослини в цілому поєднується з обмеженим ростом бічних пагонів - кожен формує 3-4 міжвузля і закінчується пучковой зав'яззю (5-6 плодів). Плід красивою циліндричної форми, довжиною 8-10 см. Зеленець крупнобугорчатий, з рідкісним розташуванням горбків. Шкірочка щільна, м'якоть соковита, хрустка. Генетично вільний від гіркоти. Плодоношення тривалий - до настання стабільних заморозків. Гібриди стійкі до різких перепадів температур, кореневих гнилей, несправжньої борошнистої роси. Призначені для споживання в свіжому вигляді і засолювання. Я вирощувала їх у відкритому грунті через розсаду, на теплій грядці . Смак і врожайність відмінні, особливої ​​різниці між цими двома гібридами не помітила.

Огірок Ємеля F1

Ранній гібрид (39-43 дня) для вирощування під плівковими укриттями. Однак його можна успішно солити, він в такому вигляді чи не смачніше свіжого. Та й в теплицях він краще росте, ніж просто під плівкою. Кущ індетермінантний (з необмеженим ростом батогів), тип цвітіння - переважно жіночий з пучковим закладенням зав'язі, до того ж сорт партенокарпічний і в запиленні не потребує. Зеленець веретеновідний, 13-15 см завдовжки. Врожайність висока саме для засолювальних сортів. Стійкий до вірусу огіркової мозаїки, оливкової плямистості і толерантний до кореневих гнилей та борошнистої роси . Вирощувала в теплиці, зручно підв'язувати, акуратні, смачні плоди.

Огірок Завірюха F1

Саджу вже кілька років на теплу грядку. Партенокарпічний гібрид нового покоління, що поєднує в собі обмежений зростання з потужною одночасної віддачею врожаю - рослина формує до 15 однакових плодів одноразово. Відсоток партенокарпії 100%, що гарантує урожай практично в будь-яких умовах. Гібрид ультраскоростиглий (37-38 днів). Рослина середньоросле з дуже слабким відростанням бічних пагонів (особливо в нижньому ярусі). Тип цвітіння виключно жіночий. Зав'язь пучкова, 4-5 плодів. Зеленець довжиною 6-8 см, овально-циліндричний, крупнобугорчатий. Гарний для споживання в свіжому вигляді та консервування. Стійкий до справжньої і несправжньої борошнистої роси .

Огірок Новгородець F1

Цей гібрид відноситься до групи огірків, призначених для вирощування у відкритому грунті і плівкових тунелях без підв'язки до шпалери і без формування рослини. Особливість таких огірків - придатність для бочкового засолу (до речі, вважається найсмачнішим). Ця група ставить мінімальні вимоги до догляду і має високу стійкість до несприятливих погодних умов. Гібрид середньоранній, в плодоношення вступає на 38-46-й день від масових сходів, відрізняється дружною віддачею раннього врожаю (понад 30%), при цьому плодоносить до заморозків. Володіє дуже щільною шкіркою, хрусткою консистенцією і сильним ароматом, що робить його ідеальним для засолювання. Стебло стелеться, середньої довжини, сільноветвістий. Плід красивою циліндричної форми, короткий, довжиною 8-10 см, діаметром 2,5-2,8 см, крупнобугорчатий, горбки рідкісні, чорношипі, темно-зеленого кольору з мармуровість, розмиті білі смуги доходять до 1/3 плоду. Смакові якості високі (особливо в солоному вигляді), гіркота відсутня. Сподобався і за смаком, і за зовнішнім виглядом.

Огірок Білий ангел F1

Середньостиглий гібрид (50-55 днів від сходів до плодоношення) з високим ступенем партенокарпії, призначений для вирощування як в плівкових теплицях, так і у відкритому грунті. Рослини сильнорослі, утворюють багато бічних пагонів. В пазухах листків утворюється по 1-2 зав'язі. Плоди короткі (6-8 см), з рідкісними горбками, білого кольору. Їх слід збирати, коли вони набувають слабкий зеленуватий відтінок. Вживають плоди і в свіжому вигляді, і в консервованому. Огірки виросли незвичайні і непогані на смак, але мені більше подобаються звичні зелені.

Огірок Зозуля F1

Цей унікальний гібрид був виведений в Тимирязевской сільськогосподарської академії професором Г.І. Таракановим з співробітниками Овочевий дослідної станції імені В.І. Едельштейна ТСХА. Районований з 1977 р в різних областях країни. Його основні переваги: ​​швидке зростання батоги, масована тривала віддача врожаю, холодостійкість. Незважаючи на відсутність стійкості до справжньої і несправжньої борошнистої роси, для гібрида характерна висока врожайність в неопалюваних теплицях на садових ділянках. Це пов'язано з сильною віддачею врожаю до початку спалаху захворювання. Гібрид партенокарпический, вступає в плодоношення на 40-45-й день від сходів. При ранніх посадках краще плодоносить з бджолозапилення. Плід циліндричний, зелений, крупнобугорчатий, довжиною 14-22 см, масою 160-300 г, доброго смаку, довго не жовтіє. Сорт салатний. Розгалуження нижче середнього, має саморегулюванням. Все це обумовлює його високу популярність і сьогодні, через 30 років. Я вирощувала цей сорт навіть вдома на підвіконні.

Я   вирощувала цей сорт навіть вдома   на підвіконні

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама