Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіщо потрібно їсти горох

З гороху здавна готували різні страви - киселі, каші, супи. фото receptsite.com

Горох - це один найпоширеніших продуктів, які ми вживаємо в своєму щоденному раціоні. І недарма - адже користь гороху безсумнівна. Горох містить багато білка, що дає людині енергію для життєдіяльності. За своєю поживної цінності горох цілком можна порівняти навіть з м'ясом. У горосі містяться також вітаміни і мінеральні солі, зокрема калій, який допомагає виводити з організму зайву вологу. Користь і шкода гороху - тема для численних досліджень, мета яких максимально збалансувати наше харчування.

З гороху здавна готували найрізноманітніші страви - киселі, каші, супи, пише Агро Перспектива . Всі ці страви відрізняються великою поживністю харчовою цінністю. Крім цього горох використовується в косметичній промисловості. З борошна, змеленого з гороху, можна приготовляти самостійно живильні маски для обличчя і тіла. Користь гороху безсумнівна і на риболовлі - на відварені горошини добре клює риба.

Горох використовується також в медичних цілях для лікування багатьох захворювань людини. Відома користь гороху при лікуванні каменів в нирках, при цьому застосовують відвар плодів і бадилля. Горох - прекрасний засіб проти закрепів. Для цього достатньо кожен день натщесерце з'їдати 1 чайну ложку гороху, розмеленого в борошно.

Доведено, що чай, настояний на коренях гороху, покращує пам'ять і стимулює активність головного мозку. Користь гороху грунтується так само на антиоксиданти, які входять до його складу. Завдяки їм, людський організм отримує додаткову підтримку і може активніше протистояти різним інфекціям. Шкода гороху може проявитися, мабуть, тільки при вживанні його в їжу в необмеженій кількості на шкоду іншим корисним продуктам. Тому завжди слід пам'ятати основне правило правильного харчування - їжа людини повинна по можливості бути максимально різноманітною.

Користь і шкода гороху часто обговорюються в Інтернеті і реальному житті, але, тим не менш, ми все з задоволенням поглинаємо тонни салату "Олів'є" на Новий рік і згадуємо забуті рецепти страв, приготованих з гороху, коли хочемо насолодитися поживною і смачною, а головне - здоровою їжею.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама