Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

iFixit: Дисплеї iPhone SE і 5s взаємозамінні

Вчора компанія Chipworks опублікувала фотографії основної мікросхеми та деталей iPhone SE. Компанія підтвердила, що серед компонентів нового смартфона Apple чимало модулів, які можна знайти в попередніх моделях iPhone, в тому числі 6s і 5s.

У iFixit також вивчили вміст iPhone SE, підтвердивши, що в пристрій входить комбінація модулів з декількох раніше випущених смартфонів. Експерти порталу стверджують, що багато деталей недавно випущеного смартфона сумісні з iPhone 5s.

Так, використовувані в iPhone SE динамік, задня частина корпусу, вібромотор і слот для SIM-карти можна підключити до iPhone 5s. Те ж можна сказати і про передній панелі, в яку входять LCD-дисплей, цифровий перетворювач, динамік і датчик наближення.

Серед нових деталей, які не можна використовувати в старих моделях, зустрічається з'єднувальний вузол коннектора Lightning, основна камера, батарея і материнська карта.

Батарея iPhone SE підключається за допомогою унікального коннектора і має потужність в 1 624 мАг, тоді як iPhone 5s потрібно 1 560 мАг. Камера iPhone SE також оснащена власним коннектором, що використовують меншу кількість з'єднань, ніж коннектор камери iPhone 5s.

За шкалою від 1 до 10 ремонтопридатність iPhone SE оцінюється в «6». На оцінку негативно вплинули скріплюють пристрій болти, для яких знадобиться спеціальна викрутка, і кабель Touch ID, який дуже просто пошкодити при розтині пристрою. Позитивно на оцінку ремонтопридатності вплинула взаємозамінність багатьох деталей з попередніми моделями iPhone.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама