Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Топкові, піддувальні і прочистние дверцята для печей і камінів. Чавунні і сталеві пічні дверцята.

  1. топкові дверцята
  2. Пічні дверцята зі склом або без скла
  3. Піддувальні пічні дверцята
  4. пічні портали
  5. Прочистние пічні дверцята
  6. Чавунні чи сталеві пічні дверцята?

Незважаючи на те, що пічні двері досить прості у своєму виконанні, проте дверцята для печей і камінів досить різноманітні і різнитися за призначенням, матеріалами виготовлення, розмірами та іншими експлуатаційними характеристиками. Основною вимогою для всіх видів пічних дверцят є забезпечення пожежної безпеки при експлуатації опалювальної конструкції. Всі матеріали, з яких виготовлена ​​пічна дверцята, повинні мати високий рівень міцності і вогнетривкості. Виготовлена ​​двері повинні забезпечувати пожежну безпеку і вміти протистояти впливу високих температур.


топкові дверцята

Топкові дверцята - призначені для доступу до топки печі, для закладки палива: дров, вугілля і т.д .. Слід розуміти, що топкові дверцята, повинні володіти певним рівнем герметичності, для регулювання подачі кисню в топку. Якісної дверцятами вважається та, яка здатна регулювати подачу кисню в піч або перешкоджати вступу неконтрольованих потоків повітря в топку. Це дає можливість впливати на швидкість і ефективність згоряння палива, регулювати кількість палива, що спалюється і ефективніше його використовувати.

За вказаним принципом топкові пічні дверцята ділять:

  • негерметичні;
  • ущільнені;
  • Герметичні.

Герметичні дверцята мають конструктивні особливості: ізолюючий термостійкий шнур і притискної механізм, за рахунок яких дверцята щільно прилягає до печі і перешкоджає неконтрольований надходженню кисню в топку печі, тобто дає можливість регулювання полум'я і швидкості згоряння палива. ККД печей з герметичною дверцятами вище. Герметичні топкові дверцята дають можливість отримати більше тепла і знизити обсяги споживаного палива.

Ущільнені пічні дверцята, так само забезпечують певний рівень герметичності. Вони відрізняються від граматичних відсутністю термостійкого шнура, при цьому так само використовується притискної, запірний механізм.

Негерметичні - звичайні класичні пічні дверцята, що мають простий запірний механізм - ручку, що закриває дверцята шляхом повороту навколо своєї осі.

Пічні дверцята зі склом або без скла

Топкові дверцята так само прийнято розділяти за наявністю або відсутністю скла.

топкові пічні дверцята зі склом оснащені термостійким склом, здатним витримувати високі температури. Такі дверцята дозволяють дивитися на вогонь, створюють атмосферу комфорту і затишку. Але пічні дверцята зі склом, та ж мають ряд мінусів:

  1. Ефективність, ККД печі з дверцятами зі склом нижче, так як частина утворюється при згоранні палива тепла розсіюється через скло, а не передається тепло акумулює елементів печі. При цьому, чим більше розмір скла пічної дверцята, тим більше знижується ефективність.
  2. Так само, піч з дверцятами зі склом повинна мати конструктивні особливості, забезпечувати обдув скла потоками гарячого повітря, інакше на склі топкових дверцят постійно буде осідати сажа, і закопчене скло постійно вимагатиме очищення.

Пічні дверцята без скла зазвичай називають - суцільними або глухими.

Піддувальні пічні дверцята

Піддувальні дверцята призначені для доступу в зольную камеру (піддувала) для збирання золи, а так само для і регулювання подачі повітря в топку печі через колосникові грати.

Піддувальні дверцята, в залежності від можливості забезпечувати герметичність, так само як і топкові поділяють на герметичні, ущільнені і негерметичні. Герметичні піддувальні пічні дверцята мають притискної механізм і термостійкий шнур. Ущільнені мають або притискної механізм або теплоізоляційний шнур, забезпечують певний рівень герметичності.

Негерметичні піддувальні дверцята - звичайні, як правило недорогі дверцята мають просте замикають пристрій що не забезпечує герметичність.

І топкові, і піддувальні дверцята можуть бути обладнані системою регулювання режимів горіння, шибером. Шибер пічної дверцята дозволяє регулювати рівень вогню в топці печі. Досить відкрити шибер, для подачі повітря в топку, і при цьому не потрібно відкривати саму дверцята.

пічні портали

Пічні портали - конструкція поєднує в собі топкові і поддувальную пічну дверцята. Пічної портал є не тільки прикрасою передньої частини печі, але і знімає частину теплового навантаження збільшуючи довговічність печі. Так само пічної портал спрощує зведення печі або її ремонт.

Прочистние пічні дверцята

Прочистние дверцята призначені для доступу до димових каналів печі. Цегляні опалювальні печі, як правило мають канали, по якому рухаються потоки гарячого повітря, і перш ніж потрапити в димохід нагрівають піч. У місцях повороту пічних каналів встановлюють прочистние дверцята, для періодичного видалення попелу та сажі, які осідає на поверхні каналів. Часто пічники з метою економії обходяться без використання прочищувальна дверцят, залишають в кладці заставної, позначений цегла, який при необхідності витягується для прочищення каналів печі. Звичайно, використання прочищувальна дверцят робить процес очищення набагато зручніше.

Чавунні чи сталеві пічні дверцята?

Так само важливою особливістю пічної дверцята є матеріал її виготовлення. В основному, крім скла, для виготовлення пічних дверцят використовується чавун, або жаростійкі сорти стали.

Чавунні пічні дверцята - міцні, так як чавун міцніше більш стійкий до впливу високих температур ніж сталь. Але чавун значно важче, і не завжди з чавуну можна виготовити дверцята особливої ​​форми, або конструкції. Виробництво чавунних виробів вимагає ливарного виробництва, виробничих потужностей. Чавунні вироби неможливо виконувати лише малого бізнесу, або в умовах кустарного виробництва.

Сталеві дверцята все таки досить міцні, і термостійкий для своїх цілей. Крім того, зі сталі простіше виготовити дверку для печі або каміна практично будь-який, навіть екзотичної форми.

І чавунні і сталеві пічні дверцята досить міцні і надійні. А які пічні дверцята купити - вирішувати вам.

Чавунні чи сталеві пічні дверцята?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама