Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укоси на вхідні двері: як зробити своїми руками, варіанти установки (відео)

  1. Для чого потрібно зробити укоси вхідних дверей з гіпсокартону Установка вхідних дверей забезпечує...
  2. Існуючі способи виконання укосів
  3. Виконання всіх необхідних підготовчих робіт
  4. Виконання процесу штукатурення укосів
  5. Формування укосів оздоблювальним матеріалом на розчин
  6. Процес монтування укосів на каркас
  7. Використання гіпсокартону в якості матеріалу для обшивки
  8. Використання МДФ в якості матеріалу
  9. Використання ламінату в якості матеріалу для обшивки

Для чого потрібно зробити укоси вхідних дверей з гіпсокартону

Установка вхідних дверей забезпечує надійність, безпеку і якісний захист від втрат тепла, всіляких зовнішніх звуків і шумів. У разі, якщо людина займається ремонтом у власній квартирі самостійно, наступне питання, який у нього виникне, буде про те, як закрити дверні укоси своїми руками.

У разі, якщо людина займається ремонтом у власній квартирі самостійно, наступне питання, який у нього виникне, буде про те, як закрити дверні укоси своїми руками

Як би акуратно не встановлює двері, ви навряд чи зможете обійтися без додаткової обробки укосів.

Із зовнішнього боку дверей найчастіше закладаються майстрами, або ж люди закладають їх самі в процесі монтажу. З внутрішньою стороною все набагато складніше. Буде на увазі голий бетон, кріплення двері, цеглу і так далі. Для того щоб заховати все це неподобство, знадобиться зробити дверні укоси.

Варто знати, що процес обробки укосів вхідних дверей може бути проведений за допомогою установників, проте не кожна компанія готова взятися на подібне. Отже, знадобиться зробити укоси своїми руками.

Даний процес зовсім не складний при будь-якому способі формування укосів.

Інструкція, як зробити укоси на вхідні двері самому

Елементи, які знадобляться для того, щоб зробити укоси вхідних дверей:

Елементи, які знадобляться для того, щоб зробити укоси вхідних дверей:

Зовнішній вигляд укосу після установки двері. Для того щоб заховати дефекти, знадобиться зробити дверні укоси.

  1. Матеріал, який буде використовуватися в якості обшивки (гіпсокартон, ламінат, МДФ, пластикові панелі і так далі).
  2. Плівка та малярний скотч.
  3. Штукатурка глибокого проникнення.
  4. Маячкові профілі.
  5. Гіпсовий розчин.
  6. Цементно-піщаний розчин.
  7. Дриль з насадкою-міксером.
  8. Саморізи.
  9. Дерев'яні бруски або рейки.

Існуючі способи виконання укосів

Основною метою укосу з гіпсокартону є надання нормального вигляду дверного отвору і надійне укриття кріплення дверної коробки. Тим самим можна буде підвищити взломоустойчивость всієї конструкції. Є кілька способів того, як люди можуть сформувати укоси самі:

  1. Закрити розчином і обштукатурити.
  2. Приклеїти розчином оздоблювальний матеріал.
  3. Виконати каркасну обшивку оздоблювальним матеріалом.

Поділ має проводитися конкретно за способом формування укосу. Пов'язано це з тим, що матеріали для обшивки можна буде підібрати найрізноманітніші. Укоси можуть бути виконані з гіпсокартону, ламінату, МДФ, пластикових панелей, дерев'яних ламелей, целюлозних панелей і багатьох інших матеріалів. Вибір потрібно робити виходячи з того, яким чином планується кріпити укіс вхідних дверей своїми руками.

Найбільш прийнятним варіантом в плані звукоізоляції і захисту є закладення всього укосу розчином. Крім того, в результаті буде отримано укіс, який не прогинається і не має порожнеч. Однак з точки зору дизайну даний варіант кілька обмежений. Непоганим рішенням може бути оформлення укосу за допомогою фактурної штукатурки і забарвлення.

У разі, якщо крім заповнення розчином монтувати різні оздоблювальні матеріали, можна буде добитися абсолютно будь-якого зовнішнього вигляду. Отже, даний варіант при якісному виконанні поєднує в собі плюси першого способу і не має ніяких недоліків.

Важливо розуміти, що без якісних укосів навіть найкрасивіша двері здатна втратити всю свою привабливість.

Останній спосіб виконання укосу вхідних дверей грунтується на монтуванні оздоблювального матеріалу, наприклад, МДФ, гіпсокартону або пластику, на вже заздалегідь споруджений каркас, який люди можуть самі виготовити з дерев'яних брусків або металевого профілю.

Подібний варіант може ідеально підійти в разі, коли на виконання укосів за допомогою інших способів витрачається чимала кількість розчину для його повного заповнення. В результаті буде можливість заощадити деяку кількість грошових коштів, крім того, можна зробити укіс більш естетичним. Варто знати, що при каркасному спорудженні набагато легше можна домогтися рівності і дотримати всі рівні, а це дуже важливо для візуального сприйняття.

Використання цього варіанту укосів може відмінно підійти для установки освітлення і вимикачів в дверний отвір або над ним. Таким чином можна буде висвітлювати передпокій при вході в саму квартиру. Крім того, при каркасної конструкції набагато легше буде провести самому такі комунікації, як, наприклад, інтернет або кабельне телебачення.

Виконання всіх необхідних підготовчих робіт

Варто зауважити, що підготовчий етап однаковий для будь-якого способу формування укосів. Перш за все знадобиться дверну коробку і дверне полотно обклеїти плівкою і малярським скотчем, щоб уникнути виникнення будь-яких пошкоджень. Необхідно стесати все особливо виступаючі частини, які можуть заважати проведенню процесу монтажу каркасу майбутніх укосів або виступати над рівнем штукатурення.

Після цього вся поверхня обмітають і грунтується. Важливо зауважити, що в даному випадку найкращим варіантом буде використання грунтовки глибокого проникнення. Поверхневу ґрунтовку актуально використовувати тільки в разі, якщо стіна виконана з будь-якого пухкого матеріалу (наприклад, пінобетону).

На даному етапі варто подумати над тим, щоб здійснити прокладку силового кабелю, щоб підключити вимикач, який знадобиться для запалювання ламп в передпокої. У разі, якщо в планах використовувати варіант з каркасним кріпленням укосів, прокладку проводу краще буде відкласти до того моменту, коли буде встановлено каркас.

Як ради варто сказати, що рекомендується наочно відобразити обриси майбутнього укосу на підлозі. Таким чином можна легше орієнтуватися по зробленим матюками.

Виконання процесу штукатурення укосів

При каркасному спорудженні набагато легше можна домогтися рівності і дотримати всі рівні.

На прогрунтовану і підготовлену поверхню знадобиться встановити маячкові профілі. Вони дадуть можливість вивести рівну поверхню розчину, який наноситься. Закріпити маячки можна буде за допомогою розчину. В даному випадку актуально буде використовувати гіпсовий розчин, тому як він швидко схоплюється, отже, набагато менше доведеться чекати перед тим, як приступити до наступного етапу.

Необхідно покласти в двох або трьох місцях по довжині кожного з торців купки розчину невеликих розмірів, після чого встановити маячки. За допомогою бульбашкового рівня потрібно відрегулювати положення маяків в одній площині.

Після того як розчин під маячками затвердіє, можна буде приступити до заповнення укосів цементно-піщаним розчином. Цемент з піском необхідно змішати в співвідношенні 1: 4, після чого ретельно перемішати насадкою-міксером, яка вставляється в дриль з малими оборотами. Розчин повинен буде вийти як сирна маса. При необхідності потрібно додавати трохи гіпсу.

За допомогою шпателя і кельми потрібно нанести розчин на укоси дверного отвору і зрівняти по маячкам. Розчин буде висихати не менше доби. Після того як він висохне, можна буде приступати до нанесення стартовою і фінішної шпаклівки. Фінішну висохлу шпаклівку знадобиться остаточно зрівняти за допомогою абразивної сітки. Далі буде потрібно покрити укіс фарбою.

Формування укосів оздоблювальним матеріалом на розчин

Матеріали по типу гіпсокартону, МДФ, пластикових укосів і так далі зміцнюються за допомогою цементно-піщаного розчину або клейового складу. Після цього поверхню готова: рівна і прогрунтована.

Після цього поверхню готова: рівна і прогрунтована

Технологія нанесення клейового складу на лист гіпсокартону.

Найкраще буде позначити рівень майбутніх укосів і забезпечити хороший упор для матеріалу обшивки. Для цього знадобиться вкрутити шурупи в стіну так, щоб їх капелюшки утворили єдину площину. При цьому потрібно враховувати товщину матеріалу обшивки, тому як саме на капелюшки саморезов він буде спиратися. Далі можна буде заповнити весь простір укосу розчином по периметру.

З метою економії і для надійності в якості першого шару можна використовувати цементно-піщаний розчин, за допомогою якого можна сформувати шар трохи менший, ніж висота опорних саморізів. Далі знадобиться підібрати клейовий склад, який підійде для обраного матеріалу обшивки. Клейовий слів потрібно буде нанести рівним шаром по поверхні укосів і на смуги матеріалу із зворотного боку.

Далі потрібно акуратно прикласти листи матеріалу до укосу, після чого тиснути їх до тих пір, поки вони не упрутся в шапки саморізів. Рівність установки можна перевірити за допомогою рівня. За необхідності можна підправити позицію, якщо розчин ще не схопився.

У разі, якщо залишиться зазор між листами обшивки і стіною, його знадобиться закрити розчином. Далі можна кріпити наличники.

Процес монтування укосів на каркас

Навіть незважаючи на те, що розчин не буде використовуватися, всю поверхню стіни під схилом все одно необхідно прогрунтувати. Це не дасть їй обсипатися з часом. Після цього знадобиться заготовити деталі, які необхідні для установки каркаса.

Після цього знадобиться заготовити деталі, які необхідні для установки каркаса

МДФ є найбільш затребуваним матеріалом для укосів. З нього виробляється досить велика кількість готових рішень, і монтаж таких укосів найчастіше досить простий.

Як матеріал для каркаса можна взяти бруски або рейки з дерева, профіль з металу, який часто використовують для зведення стін з гіпсокартону або стель. Слід враховувати товщину кожного з цих матеріалів. Необхідно завбачливо зрівняти стіну, на яку планується монтувати каркас, з тим, щоб кожен з елементів каркаса щільно прилягав до стіни.

Закріпити елементи каркаса можна за допомогою пластикових дюбелів і ударних шурупів відповідної довжини. Далі потрібно буде закріпити за дві рейки профілю по всьому периметру дверного отвору, паралельно розміщуючи їх з обох країв укосу. Слід знати, що для того, щоб зробити конструкцію між основними елементами міцнішою, можна використовувати перемички. Особливо важливо це може бути по кутах між бічними сторонами отвору дверей і верхньою частиною.

Перед виконанням обшивки каркаса слід приступити до прокладання кабелю до місця, в якому планується встановити вимикач.

Важливо зауважити, що процес закріплення обшивки має свої особливості для кожного виду матеріалу.

Використання гіпсокартону в якості матеріалу для обшивки

Кріплення гіпсокартону відбувається за допомогою саморізів по всьому периметру укосу. Можливий проміжок між стіною і листом гіпсокартону потрібно заповнити або розчином, або за допомогою монтування досить широких наличників. Краї укосів з гіпсокартону армуються спеціальними перфорованими куточками. За допомогою будівельної стрічки серпянки стики між шматками гіпсокартону знадобиться заклеїти.

В кінці всю поверхню необхідно зашпаклювати і зрівняти теркою з найдрібнішим абразивом. Укоси будуть готові до фарбування або обклеювання шпалерами.

Використання МДФ в якості матеріалу

Закріпити МДФ можна за допомогою маленьких цвяхів, шурупів або кляммеров. Необхідно подбати про те, щоб кожен вид кріплень не заважало монтажу наступних елементів укосу. Місця кріплень і кути закриваються за допомогою лиштв і куточків, які потрібно приклеїти по всій конструкції з використанням рідких цвяхів.

В цілому варто знати, що МДФ є найбільш затребуваним матеріалом для укосів. Крім того, з нього виробляється досить велика кількість готових рішень. Отже, монтаж таких укосів найчастіше досить простий.

Використання ламінату в якості матеріалу для обшивки

Смуги ламінату можна укладати уздовж або поперек торців дверного отвору. При поперечної укладанні необхідно закріпити ламель до каркасу знизу. Далі все елементи встановлюються з защелкиванием замку. Важливо знати, що поздовжні смуги ламінату необхідно закріплювати хоча б в трьох місцях: в центрі і по краях.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама