Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розміри двотаврових балок перекриття. Брус або двотаврова балка в каркасному будинку

  1. Навіщо потрібні збірні матеріали
  2. Що таке двотаврова балка
  3. Де застосовують балки двотаврові з пиломатеріалів
  4. Який матеріал вибрати?
  5. Технологія виробництва балок
  6. Збірка двотаврової балки
  7. У чому особливість роботи?
  8. вибір матеріалу
  9. брус
  10. стійка
  11. клей
  12. Особливості виготовлення двотаврової дерев'яної балки
  13. Ціни на дерев'яні балки
  14. Балка перекриття БП-240
  15. Балка перекриття БП-300
  16. Балка перекриття БП-350
  17. Балка перекриття БП-400
  18. Балка перекриття БП-450
  19. Балка кроквяна БС-200
  20. Балка кроквяна БС-240
  21. Балка кроквяна БС-300
  22. Балка кроквяна БС-350
  23. Балка кроквяна БС-400
  24. Стійка стінна СС-160
  25. Стійка стінна СС-180
  26. Стійка стінна СС-200
  27. Стійка стінна СС-240
  28. Початковий елемент для СІП 148 мм
  29. Початковий елемент для СІП 198 мм
  30. * Доплата за расторцовку балок по довжинах згідно проекту становить + 15% до ціни пог. метра
  31. Балка перекриття БП-300
  32. Балка кроквяна БС-240
  33. Балка кроквяна БС-300
  34. Балка перекриття БП-400
  35. * Доплата за расторцовку балок по довжинах згідно проекту становить + 15% до ціни пог. метра
  36. Особливості будівельних дерев'яних балок
  37. Замовити дерев'яні балки для будівництва

Хвойні пиломатеріали є відмінним будівельним матеріалом. З дошки / бруса можна зробити практично будь-який конструктивний елемент будинку, або побудувати повністю дерев'яний котедж. Пластичність і універсальність деревини дозволяють інженерам придумувати інноваційні нестандартні рішення, які відкривають більш широкі можливості. Одним з таких нововведень є збірна двотаврова балка .

Навіщо потрібні збірні матеріали

Всім відомо, що несучі здібності дерев'яних елементів будівлі безпосередньо залежать від масивності їх перетину. Чим більше планується навантаження, тим крупніше повинен бути брус або дошка. В деяких випадках, ручні розрахунки або калькулятори показують необхідність використання дуже великих перетинів. Через це у забудовника виникає ряд проблем:

  • Великі пиломатеріали дорого коштують.
  • Масивна дошка / брус - багато важать і перевантажують несучі конструкції будівлі (стіни, фундамент).
  • Великого перерізу пилопродукция, навіть висушена, схильна до прогину під власною вагою, до розтріскування, до викривлення.
  • Іноді буває непросто купити підходящий пиломатеріал зважаючи на різні причин.
  • У масиві подібних виробів дуже часто доводиться стикатися з різними природними дефектами, що знижують характеристики міцності продукції.
  • Ускладнюються роботи з прокладання прихованих комунікацій.
  • Знижується тепло- і звукоізоляція підсистем через великий вміст деревини та малого змісту ізоляційних матеріалів у конкретній системі.

Багато в чому саме з економічних причин і міркувань практичності, люди почали експериментувати над створенням великих несучих елементів з дрібних пиломатеріалів. наприклад:

  • Cкручівать стіновий брус з декількох дощок
  • Робити високий брус прямокутного перерізу з двох невеликих брусків, встановлених один на одного крайками
  • Створювати покрівельні ферми з відносно тонкого бруска
  • Збирати всілякі таврові контракції

Що таке двотаврова балка

Двотавр із сталі або деревини використовується в будівництві давно. Це - загальноприйнята перетин несучих елементів, яке за формою найбільше співвідноситься з літерою «Н». Розрахунки показують, що подібна геометрія забезпечує набагато більш високу просторову жорсткість, ніж у виробів квадратного / прямокутного перерізу або, припустимо, швелера.

До речі, вважається, назва такого виробу походить від латинського слова «taurus» - бик, тобто дворогий профіль. У деяких європейських мовах аналогічний матеріал називають «H-shaped» (Н-образні) або «double-T» (подвійна Т). У нас є абревіатура БДК-1, що теж означає «балка двотаврова».

Дерев'яні двутаври прийшли до нас з північної Америки, де багато будують по каркасних технологіях. Зараз вони активно завойовують позиції на пострадянському просторі. І потрібно сказати, зовсім не без успіху.

Конструкція і види двотаврових дерев'яних балок

Будь-яка двотаврова балка складається з трьох елементів. Це комбінація, яку можна описати за формулою:

  • Верхній пояс з бруса.
  • Стінка (або стійка, перебирання).
  • Нижній пояс з бруса.

Елементи балки працюють під навантаженням разом, але основним завданням поясів з бруса є забезпечення площин для можливості зручного монтажу, обшивки, інтеграції балки в конструкцію будинку. А також пояса не дають згинатися балці згинатися по короткій осі, не дають балці скручуватися. Стінка ж є ребром жорсткості, в основному забезпечує стійкість вироби на прогин по довгій осі, іншими словами - основні несучі характеристики.

Пояси зазвичай виконуються з цільної сухої деревини, в переважній більшості випадків в хід йде брусок першого, іноді другого сорту. Існують варіанти з використанням бруска, клеєного за технологією LVL - з шпону, як фанера. Але вони поки є рідкістю в нашій країні. Номенклатура перетину брусків досить різноманітна, починаючи від виробів 40Х40 мм, до 40х60 або 90х40 мм. Причому виробники при складанні балки можуть по-різному орієнтувати брусок в просторі.


Причому виробники при складанні балки можуть по-різному орієнтувати брусок в просторі

Стінка в основному виконується з двох листових матеріалів: Фанери або OSB. Деякі фірми роблять також цікаві моделі балок, де замість деревосодержащіх матеріалів застосовується оцинкований профлист.
Фанерна стінка виконується, як правило, їх смуг березової фанери марки ФСФ, яка відрізняється прекрасною міцністю, вологостійкістю, пружністю. Товщина ребра жорсткості з фанери зазвичай становить 24-27 мм. При використанні орієнтовано-стружкової плити в якості стійки в хід йде OSB-3, що, як і фанера ФСФ, добре протистоїть вологості, показує гідні характеристики по міцності. Товщина перегородок ОСП не така велика, як правило складає від 10 до 15 мм.

Висота перегородки разом з поясами в стандартному виконанні становить 200-250 мм. Але також підприємства випускають балки висотою до 400-450 мм. Чим вище виріб, чим більшу згинатися навантаження воно може витримувати. Більш високі балки двотаврові робити немає сенсу (зважаючи на істотні втрат в обсязі внутрішнього простору), краще збільшити кількість балок (зменшити крок - замість 50 або 62,5 см до 40 см) або зробити менше прольоти шляхом застосування опорних елементів. Як варіант, балки можна здвоювати по товщині, використовуючи перфоровані пластини або нарізні стяжки.

Цікава технологія збирання подібних балок. Виконується вона методом склеювання. На смузі фанери попередньо нарізають подвійний шип. Стійка при цьому повинна входити в пояса на 15-20 мм. Для взаємної фіксації стійок і поясів балки використовується високоміцний водостійкий і теплостійкий клей для дерева, типу «Клейберіт». Процес склеювання нерідко відбувається під тиском, з ретельним контролем витримки заданих геотермических форм. Як правило, з'єднання виконується в відповідність до положень ГОСТ 19414-90.

Довжина балок дерев'яних з перетином двутавр в стандартному заводському виконанні, зазвичай становить від 4,5 до 6,5 метрів. Але, звичайно, замовити можна вироби 1-3 метра, або довші балки - в 8-9 і більше метрів. До речі, при бажанні завжди можна на об'єкті розрізати довгу балку під будь-яку кратність, це не складно зробити будь-яким плотницким інструментом.

Як і будь-які інші пиломатеріали, балки з дерева обробляються антисептиками і вогнезахист. Вироби, призначені для комплектації опалубок, фарбуються атмосферостійкою міцної фарбою, що забезпечує велику кількість циклів використання.


Переваги створення і використання двотаврових дерев'яних балок

  • Підвищені несучі характеристики. Вдається перекривати великі прольоти і зменшувати крок розстановки.
  • Точність і стабільність форми. Такі вироби менше крутить, вони не всихають, не розтріскуються, не розбухають. Немає проблем зі скрипом, з появою нещільностей, провисання і т.п. відхилення від заявлених розмірів - мінімальні (близько 0,5-1 мм по ширині, товщині і прямолінійності граней / кромок).
  • Можливість отримати нестандартні розміри підлогу будь-які умови. Великий вибір розмірів стандартних.
  • Невелика маса, яка в середньому приблизно вдвічі менше, ніж у масивного цільного вироби з аналогічними несучими здібностями.
  • У збірних балок з бруса і фанери / ОСП немає критичних дефектів, які знижували б міцність.
  • Покращена вогнестійкість і біостійкість отриманих конструкцій.
  • Зменшена матеріаломісткість клеєної балки.
  • Високий ступінь готовності, висока швидкість монтажу, можна монтувати цілий рік. Використовується звичайний інструмент теслі, не потрібні підйомні крани. Не важко виконати чорнову підшивку, так як не потрібно установка черепних брусків.
  • Зручно прокладати комунікації всередині конструкцій, в тому числі крізь балки. Більше місця для утеплювача / звукоизолятора, можна застосувати великий шар ізоляції. Утеплювач відмінно тримається навіть без чорнової підшивки за рахунок Т-подібної форми.
  • Можливо самостійне виготовлення збірної Н-образної балки.
  • Можна підшивати стелі і настилати підлоги безпосередньо поверх таких балок.
  • Можна спирати на стіну або монолітний пояс, можна кріпити за допомогою кронштейнів «власників балок» (для цього попередньо між поясами близько торців нашиваються додаткові пластини з ОСП або фанери).
  • Універсальність в застосуванні.


Універсальність в застосуванні

Де застосовують балки двотаврові з пиломатеріалів

Насправді, сфера використання подібних виробів дуже широка, вона ні в якому разі не обмежується звичайними міжповерховими перекриттями в дерев'яних котеджах. Хоча це можна вважати класикою жанру як для дерев'яних, так і кам'яних будинків самих різних конструкцій. Отже, де їх можна застосувати:

  • Створення міжповерхових перекриттів.
  • Як лаг підлоги.
  • Як крокви похилого даху, як коника.
  • Стіни різних каркасних будівель.
  • Виготовлення довгих перемичок над воротами, панорамними вікнами,
  • Для виконання монолітних робіт (ригелі для виставлення горизонтальної опалубки).
  • Створення вертикальної опалубки, в тому числі для реалізації монолітних колон.


Створення вертикальної опалубки, в тому числі для реалізації монолітних колон

Основним конструктивним елементів в каркасному будинку є брус, але в останні роки конкурентом брусу стала дерев'яна двотаврова балка. Конструктивно дерев'яна двотаврова балка повторює профіль балки з металу.

Профіль двотаврової балки забезпечує максимальний опір балки на вигин - якість, яке в будівництві широко використовують при влаштуванні перекриттів будинків і споруд.

Обладнання дерев'яних двотаврової балки

У малоповерховому будівництві металеві двотаврові балки рідко використовуються. Їм на заміну прийшли дерев'яні двотаврові балки. Вони успішно замінюють класичні дерев'яні перекриття з бруса, брус в стійках каркаса і в облаштуванні підлог, крокви з бруса в покрівлі каркасного будинку.

Двотаврова балка з дерева являє собою дві дерев'яні полиці, з'єднані між собою стійкою з ОСП, ЛВЛ або фанери.

Двотаврова балка з дерева являє собою дві дерев'яні полиці, з'єднані між собою стійкою з ОСП, ЛВЛ або фанери

ЛВЛ - це пиломатеріал, виготовлений шляхом склеювання декількох шарів деревних аркушів хвойних порід дерева.

ЛВЛ - це пиломатеріал, виготовлений шляхом склеювання декількох шарів деревних аркушів хвойних порід дерева

У Росії більше широко використовують в якості стійок ОСП і фанеру, так як ЛВЛ виробляють поки тільки два заводи в містах Торжок і Нягань.

Брус або двотаврова балка

Для каркасного домобудівництва відмінно підходять і брус, і двотаврова балка. Кожен з цих будівельних матеріалів має свою ефективну сферу застосування, і обидва використовуються при.

Двотаврові балки в каркасному будівництві використовують при монтажі підлоги та перекриття - це їх ефективна сфера застосування. Для монтажу каркасу в якості стійок використовують рівнозначно брус і двутавровую балку. Для монтажу покрівлі переважно використовувати брус, оскільки діагональний зріз двотаврової балки на оконцовке крокв погіршує її характеристики, чого не відбувається з брусом. Обв'язка по фундаменту робиться з бруса або дошки, але підлогу краще монтувати з дерев'яного двотавру - це виключає скручування і усадку. Плюс не буде скрипу підлог при експлуатації.

Технічні характеристики звичайного бруса і дерев'яної двотаврової балки

У каркасному житловому будівництві використовується четирехкантного брус, що має сторони не менше 100 мм. Менший розмір іменується бруском, який використовується для виготовлення стійок, крокв, обрешітки і інших елементів каркасного будинку.


Розміри бруса нормуються ГОСТами і ТУ. Самим ходовим розміром є брус перерізом 150х150 мм і довжиною 3 або 6 метрів з дерев хвойних порід. На ринку продається брус 1, 2, 3 і 4 сортів. Для каркасного будівництва використовується брус 1 і 2 сорту.

Технічні характеристики бруса залежать від виду деревини, її віку та вологості. Брус природної вологості володіє більш низькою теплозахистом і менш стійкий до грибкових уражень деревини. У просушеного бруса вище міцність при стисненні вздовж волокон і перевищує рівень 450 кг / см², щільність досягає 900 кг / м³, момент пружності Е бруса 150х150 мм становить 6000 -7000 МПа. Завдяки цим показникам брус використовується в каркасному житловому будівництві для виготовлення каркаса і перекриттів.

Набагато кращими характеристиками володіє клеєний брус, його готують з тонких пластинок деревини хвойних порід (ламелей).


При виготовленні такого бруса попередньо просочені антисептиками і антипіренами ламелі склеюються і обрізаються по необхідному розміром. Такий брус може мати довжину до 12 метрів з відмінними характеристиками для створення перекриттів будинків з великими прольотами.

Двотаврова дерев'яна балка не схильна до прогину, скручування і усадки. Її довжина може досягати 12-13 метрів з нормативною величиною прогину, а момент пружності Е у двотаврової балки в середньому дорівнює 12000 Мпа при її вазі в два рази менше в порівнянні з брусом.

Дерев'яна двотаврова балка або ЛВЛ брус

Кращими характеристиками володіє ЛВЛ брус, який виготовляється з лущеного шпону (деревних плит) товщиною 2-3 мм хвойних порід. При виготовленні несучих конструкцій шари шпону спрямовані однаково і склеюються між собою фенолформальдегідних клеєм. Він порівняємо за своїми технічними характеристиками з двотаврової дерев'яної балкою. Наприклад, модуль пружності уздовж волокон Е у бруса ЛВЛ, що випускається в Торжку, коливається в залежності від марки бруса від 11000 до 14000 МПа. Щільність ЛВЛ бруса становить 480 кг / м³.


Щільність ЛВЛ бруса становить 480 кг / м³

Вага балки ЛВЛ нижче, ніж у двотаврової балки. Тому для міжповерхових і горищних перекриттів очевидна перевага ЛВЛ бруса.

Головною перешкодою при виборі несучих елементів перекриття на користь двотаврової дерев'яної балки є її висота: двотаврова балка «з'їдає» корисний простір будинку в набагато більшій мірі, ніж брус ЛВЛ чи звичайний брус. Це твердження справедливе при використанні бруса на прольотах в 2 - 4 метри, при великих прольотах звичайний брус просто не можна використовувати. Брус ЛВЛ використовують в прогонах будівель до 10 м, дерев'яну двутавровую балку в прольотах до 13 м. Висота двотаврової балки в цьому випадку досягає 40 см.

Переваги та недоліки балок з бруса і двотаврової балки

Переваги звичайного бруса

Головним достоїнством звичайного бруса є його екологічна чистота і низька вартість в порівнянні з іншими згаданими матеріалами. При зведенні невеликих будинків в якості основи горищних перекриттів використовують виключно звичайний брус. Недоцільно використовувати в таких будівлях клеєний брус з ламелей і ЛВЛ брус через їх дорожнечу.

Недоліки звичайного бруса

  1. Брус з хвойних порід схильний до усадки.
  2. Брус гигроскопичен - вбираючи вологу, він змінює свої характеристики теплового.
  3. Брус може змінювати свою геометрію, розтріскуватися і скручуватися.
  4. Брус схильний до гниття і зараження грибком.
  5. У брусі можуть оселитися короїди та інші шкідники деревини.
  6. Брус в пожежному сенсі більш небезпечний, ніж двотаврова дерев'яна балка. Всі елементи двотаврової балки обробляються антисептиками і антипіренами в процесі виробництва. Брус, якщо і проходить обробку цими речовинами, то лише поверхневу обробку.

Переваги двотаврової дерев'яної балки

Переваги двотаврової балки є наслідком його технічних характеристик:

  • малої ваги;
  • здатності протистояти волозі, гниття, комах;
  • більш високою вогнестійкості, ніж звичайний брус;
  • двотаврова балка має меншу теплопровідність, ніж звичайний брус;
  • тривалий термін служби;
  • в двотаврової балки можна свердлити окремі комунікаційні отвори, без втрати її міцності.

Недоліки двотаврової дерев'яної балки

До недоліків балки відноситься пластичність смол, якими склеєна балка. Згодом характеристики клейових смол змінюються, в результаті чого може відбутися зміна геометрії балки. Практичного підтвердження цього не бракує, оскільки час такої зміни характеристик смол ще не настав.

Застосування цих смол викликає нарікання до екологічними параметрами двотаврової дерев'яної балки, як і до ЛВЛ брусу.

До недоліків можна віднести систему монтажу двотаврових балок. Для кріплення балок розроблена і виробляється спеціальне оснащення, за допомогою якої відбувається їх надійна установка.

Для кріплення балок розроблена і виробляється спеціальне оснащення, за допомогою якої відбувається їх надійна установка

Недоліком є ​​дефіцит цієї оснастки на ринку. У той час як брус монтується звичайними цвяхами і анкерними болтами.

Головним недоліком є ​​висока вартість двотаврової дерев'яної балки в порівнянні зі звичайним брусом.

висновки

Доцільність використання того чи іншого матеріалу обґрунтовується не тільки їх технічними характеристиками , Але і вартістю матеріалу. Цей висновок повністю відноситься до областей використання бруса і двотаврової дерев'яної балки.

Двотаврова балка - більш сучасний і більш якісний матеріал, що з'явився в результаті технічного прогресу у виробництві будівельних матеріалів. Як правило, на початку появи нового матеріалу ціна на нього досить висока, але з часом процес виробництва нового матеріалу вдосконалюється, технологія виробництва здешевлюється, і ціни на нього приходять відповідно до його якістю. Оптимальне співвідношення ціна-якість матеріалу робить матеріал затребуваним на ринку. Це зараз і відбувається з дерев'яної двотаврової балкою.

Будівлі, які зводяться каркасним методом, стають все більш популярними. Каркасний метод дозволяє заощадити на будівництві, так як вважається недорогим. Терміни роботи теж скорочуються. Двотаврова балка або двутавр - це незамінний помічник у сфері будівництва. Завдяки даній статті, ви отримаєте корисну інформацію про технологію виготовлення, а також дізнаєтеся, як зробити балки двотаврові дерев'яні без сторонньої допомоги.

Навіть з урахуванням прийнятної ціни, багато користувачів задаються питанням: а чи не краще виготовити двутавр самостійно? По-перше, вам не потрібно буде платити гроші за його транспортування, по-друге, з підгонкою в місці установки теж не виникне проблем. Давайте докладніше розглянемо, як виглядає виробництво дерев'яних двотаврових балок в домашніх умовах.

Який матеріал вибрати?

Той факт, що балки робляться з дерева, відомий всім. Але яка саме деревина підійде? Як показує практика, найкраще брати дерев'яний клеєний брус. Він хороший тим, що найменше піддається деформації. Звичайно, виключити вологопоглинання неможливо. Однак у порівнянні з іншими видами дерев'яних заготовок, брус дійсно майже не вбирає рідину.

Питання вибору породи також залишається відкритим. Щоб відповісти на нього, досить згадати, як споруджували будинки наші предки. Особливу увагу приділяли нижньому вінця, який потрібно було захистити від впливу вологи. Найчастіше для зрубу брали модрину. На відміну від інших порід (у тому числі хвойних), модрина містить особливу смолу, що надає унікальні властивості матеріалу. При намоканні міцність дерева тільки підвищується.

Стійку можна зробити з осб або фанери. У продажу зустрічається двотаврова дерев'яна балка в іншому виконанні. Але якщо роботи по виготовленню будуть проводитися в домашніх умовах, орієнтуйтеся на зазначені вище матеріали. ОСБ кілька міцніше і довговічніше, так як мають особливий структурний склад.

Як не дивно, але мало хто звертає увагу на такий матеріал, як клей. А дарма. Різновиди цієї речовини відрізняються один від одного не тільки якістю, але і токсичністю. Обов'язково враховуйте цей факт, коли будете купувати клей. Перед придбанням ознайомтеся з його складом, особливо якщо монтаж буде проводитися в житловій будівлі. Чим менше в складі «хімії», тим краще.


Чим менше в складі «хімії», тим краще

Технологія виробництва балок

На відміну від металевих балок, двутавр виконується за зовсім іншим принципом. Ні зварювання, ні лиття не застосовуються. Дерев'яні балки збираються подібно конструктору з таких елементів: верхня планка, нижня планка, стінка. Кожен елемент виготовляється окремо. Наявність пазів спрощує процес складання, для додаткової фіксації використовується клей.

Практично всі виробники в процесі виготовлення використовують такі види верстатів і насадок:

  1. Фрезерувальний верстат. Дозволяє виконати канавку під кріплення (до 10% довжини балки). Природно, дозволити собі фрезер може далеко не кожен приватний користувач. Замінити його можна циркулярної або ручної дисковою пилкою.
  2. Верстат для нарізки. Важливо не тільки нарізати заготовки за розмірами, але і виконати максимально точні зрізи під кутом 45 градусів.
  3. Установка для склеювання. Спрощує і істотно прискорює процес нанесення клею перед складанням.
  4. Прес для склеювання. Коли збірка закінчена, готовий виріб сушиться під пресом. 5 хвилин буде цілком достатньо.


5 хвилин буде цілком достатньо

Збірка двотаврової балки

Виробництво починається з відбракування і ретельного просушування деревини. Коли матеріал готовий до використання, можна приступати:

  1. Виготовлення планок. Мабуть, найважливіший технологічний етап. Від точності розмітки буде залежати надійність і довговічність балок, їх здатність витримувати розрахункове навантаження. Не можна допускати навіть мінімального перекосу стінки. Вибірка ведеться строго по осьовій лінії заготовки. Цей нюанс потрібно враховувати і при розмітці деталей під двутавровую балку, незалежно від параметрів самої планки.

Багато користувачів цікавляться: якою має бути глибина паза? Наша порада - орієнтуйтеся на габарити стінки. Рекомендована вибірка - близько 10% довжини двотаврової балки.

  1. Стінка. Оскільки вона монтується в пази бруса, відповідні кромки необхідно стесати. Процес складання досить простий і зводиться до промазки пазів клеєм, установці в заготовку і накладки бруса зверху. Притиснули, вирівняли - готово!


Притиснули, вирівняли - готово

У чому особливість роботи?

Важливо не тільки домогтися прилягання всіх елементів один до одного, але і виключити будь-які перекоси, поки клей буде підсихати. Радимо взяти будь-який «залізо» з відповідним профілем. Наприклад, швелер під розмір планок. листовий метал згинається, йому надається потрібна форма. Залишається тільки накласти деталі на двутавровую балку знизу, а зверху зафіксувати мотузкою або хомутом.

  1. Ми спеціально обійшли стороною розрахунок параметрів двотаврової балки. Зібрати її самостійно дійсно нескладно, а ось розрахувати навантаження під силу тільки професіоналам. Визначити необхідну товщину, ширину зможе тільки досвідчений фахівець.
  2. Завжди виконуйте осушку деревини перед складанням. Якщо цього не зробити, після монтажу опорний елемент може «повісті», а з ним і всю конструкцію.
  3. Використовувати дошку замість фанери або OSB не рекомендується. Згадані вище матеріали піддаються гарячого пресування, а значить, вони набагато щільніше.

Таким чином, немає нічого складного ні в підготовці, ні в збірці двотаврових балок своїми руками. Головне - зробити грамотні інженерні розрахунки, врахувати всі особливості експлуатації.

Такі опорні елементи широко застосовуються в будівельній сфері, особливо при облаштуванні різних перекриттів. У продажу є кілька варіантів двотаврових балок, у виробництві яких використовується «чиста» деревина і матеріали на її основі. Середня ціна - 230 руб / п.м. - досить прийнятна для більшості індивідуальних забудовників.

Але є ряд питань, які наводять на думку - а чи не простіше виготовити дерев'яний двутавр своїми руками? По-перше, не виникне проблеми з його транспортуванням, по-друге, з підгонкою по місцю установки. Адже доведеться задовольнятися лише тим, що пропонує ринок.

Як організувати самостійне «виробництво» дерев'яних двотаврових балок, що врахувати - тема пропонованої статті.


Як організувати самостійне «виробництво» дерев'яних двотаврових балок, що врахувати - тема пропонованої статті

Пояснювати читачеві окремі нюанси виготовлення балок двотаврових безглуздо. Наприклад, як зробити своїми руками пази для установки стійок. У кожного господаря свій інструмент (ланцюгова пила, фрези або інше) і методика.

Але кілька зауважень загального плану зайвими не будуть:

  • Навіть для перекриттів один і той же двутавр використовувати не варто. Необхідно зробити точний розрахунок навантажень. Дерев'яні балки мають невелику вагу, але ось який вони самі здатні витримати? Тому якщо збірка і ведеться своїми руками, то визначення оптимальних параметрів двотаврової опори краще довірити професіоналу.
  • Перед початком «конструювання» все зразки з деревини слід висушити. Ще невідомо, де і за яких умов матеріал зберігався до того, як був куплений. Недотримання цієї рекомендації може призвести до того, що змонтована двотаврова балка через деякий час деформується.

вибір матеріалу

Поняття деревина - загальне. Що саме доцільно використовувати при виготовленні своїми руками двотаврових балок?

брус

Практика показує, что краще, если ВІН буде клеєний (про его). Такі заготовки найменша схільні до деформації. Если почитати Різні Опису готової продукції, то практично всі Виробники запевняють потенційного покупця, что їх лад / материал (поряд з іншімі перевага) НЕ вбірає Рідини, отже, чи не розбухає и не гніє. Хоча навіть далекий від цієї сфери людина прекрасно розуміє, що як не обробляй деревину, повністю виключити вологопоглинання неможливо.

Важливий і питання про породу. Автор не збирається займатися агітацією, а пропонує лише згадати, як будували наші предки. Найбільш проблемна частина будь-якого зрубу - нижній вінець. Його потрібно було максимально захистити від впливу вологи. Тому для нього завжди брали модрину. Це дерево, на відміну від інших хвойних порід, містить не просто смолу, а особливу. Вона додає матеріалу унікальні властивості. Наприклад, при намоканні деревина стає тільки міцніше. Ну а що саме використовувати - на розсуд домашнього майстра.

Практика малоповерхового будівництва показує, що найбільш використовуються типорозміри двотаврових балок наступні:


Практика малоповерхового будівництва показує, що найбільш використовуються типорозміри двотаврових балок наступні:

Залишається додати, що мінімально допустимий переріз бруса (мм) - 35 х 25. І це лише для опалубки. Якщо використовувати такий двутавр як перекриття, то заготовки доведеться монтувати якомога щільніше, а це - підвищена витрата деревини. Отже, брус необхідно брати більшого перетину.

стійка

Основних варіантів два - з багатошарової фанери або ОСВ. Хоча в продажу зустрічаються двотаврові балки та інших виконань, для виготовлення своїми силами краще орієнтуватися на ці матеріали. Переважно ОСВ, так як вони забезпечать більшу міцність і довговічність конструкції завдяки особливому структурному складу і технології виробництва.

клей

Як правило, на це мало хто звертає увагу. Хоча все клеї відрізняються один від одного, в тому числі, і токсичністю. Ось це і слід врахувати. При виборі засобу потрібно ознайомитися з його складом, особливо якщо передбачається монтаж перекриттів з двотаврових балок в житловій будівлі. Рекомендація проста - чим менше «хімії», тим краще.

Особливості виготовлення двотаврової дерев'яної балки

Якісну стикування всіх елементів двотаврової балки можна забезпечити відрізками швелера аналогічної довжини. Вони накладаються на бруски і стягуються імпровізованими хомутами (мотузка, ремені з карабінами тощо), до повного затвердіння клею. І тільки після цього дерев'яну балку-двутавр можна використовувати для облаштування перекриття.

Процес виготовлення опор з деревини, як і вибір матеріалів, особливих труднощів не представляє. Робота, виконана своїми руками, економить і час, і гроші. Але це виправдано лише в тому випадку, якщо розрахунки навантажень проведені на професійному рівні . Якщо немає повної впевненості, що це вийде зробити самостійно, ризикувати не варто. Перекриття - відповідальна частина будь-якої конструкції, і ніяка економія не може служити виправданням порушення проектних параметрів.

Вконтакте

Однокласники

Дерев'яні двотаврові балки. Дана категорія конструктивних пиломатеріалів широко застосовується в процесі створення міжрівневих перекриттів, а також для формування стропильних систем при зведенні приватних і промислових об'єктів нерухомості. В процесі активної експлуатації цей продукт розпилу зберігають свою ідентичність первісну конфігурацію і зберігає цілісність, що дає можливість застосовувати його замість важких залізобетонних елементів. Якщо ви бажаєте побудувати сучасний і комфортний будинок з мінімальним використанням опорних конструкцій, а також забезпечити міцність і надійність будівлі, тоді без дерев'яних двотаврових балок вам просто не обійтися.

Найвигідніші пропозиції тільки у нас!

Ціни на дерев'яні балки

Балки з полками з масиву деревини

Найменування продукціїРозміри шарів
верх і низВнутрішнє
заповнення ОСПДовжина, висота

Ціна, руб. за пог. метр

Балка перекриття БП-240

90х40 12,0 мм 4,0; 6,0; 8,0; 9,0 м 250.00

Балка перекриття БП-300

90х40 12,0 мм 270.00

Балка перекриття БП-350

90х40 12,0 мм 298.00

Балка перекриття БП-400

90х40 12,0 мм 307.00

Балка перекриття БП-450

90х40 12,0 мм 321.00

Балка кроквяна БС-200

64х40 12,0 мм 4,0; 6,0; 8,0 м 225.00

Балка кроквяна БС-240

64х40 12,0 мм 237.00

Балка кроквяна БС-300

64х40 12,0 мм 250.00

Балка кроквяна БС-350

64х40 12,0 мм 265.00

Балка кроквяна БС-400

64х40 12,0 мм 275.00

Стійка стінна СС-160

45х40 12,0 мм 2,50; 2,70; 3,0 м 135.00

Стійка стінна СС-180

45х40 12,0 мм 150.00

Стійка стінна СС-200

45х40 12,0 мм 165.00

Стійка стінна СС-240

45х40 12,0 мм 180.00

Початковий елемент для СІП 148 мм

90х40 12,0 мм 2,4; 2,7; 2,9; 6,0 м 225.00

Початковий елемент для СІП 198 мм

90х40 12,0 мм 235.00

* Доплата за расторцовку балок по довжинах згідно проекту становить + 15% до ціни пог. метра

Балки з полками з бруса ЛВЛ

Найменування продукціїРозміри шарів
верх і низВнутрішнє
заповнення ОСПДовжина, висотаЦіна руб.
за пог.метр

Балка перекриття БП-240

90х39 12,0 мм 4,0; 6,0; 8,0 м 380.00

Балка перекриття БП-300

90х39 12,0 мм 390.00

Балка кроквяна БС-240

64х39 12,0 мм 335.00

Балка кроквяна БС-300

64х39 12,0 мм 355.00

Балка перекриття БП-400

90х39 12,0 мм 430.00

* Доплата за расторцовку балок по довжинах згідно проекту становить + 15% до ціни пог. метра

Двотаврові балки як дерев'яні перекриття


Двотаврові балки як дерев'яні перекриття

Балки перекриття відносяться до прогресивних будівельних технологій, які дозволяють втілювати в життя найсміливіші архітектурні задумки в найкоротші терміни. Дерев'яні двотаврові балки відмінно замінюють звичайні матеріали, традиційно використовуються для влаштування перекриттів - дерев'яний брус, залізобетонні плити, металеві балки і ферми. Їх відносять до сучасних перекриттях і кроквяних систем, які виготовлені за канадською технологією і мають ряд переваг перед традиційними пиломатеріалами або залізобетоном. Виробництво і проектування кожної балки відбувається з дотриманням підвищених вимог промислового стандарту, що забезпечує надійну експлуатацію. У відповідність з технічними вимогами, дерев'яні двотаврові балки роблять із плит OSB-3, а також зі звичайної деревини. Завдяки цьому вони витримують високі навантаження і доступні для монтажу на великих площах без типових дефектів, таких, як вигин, розтріскування, деформації та усадка. Також в стінках балок можна легко прорізати отвори для каналізації, газу, води, електрики і вентиляції.

Особливості будівельних дерев'яних балок

Розрізняють такі види балок:

  • Балки перекриттів (серія БП). Виробництво двотаврової балки серії БП необхідно для об'єктів з підвищеним навантаженням або наддовгими прольотами.
  • Балки кроквяні (серія БС). Вони використовуються на житлових і комерційних об'єктах, мають велику зону для цвяхових кріплень і відрізняються підвищеною міцністю.
  • Стійки стінні (серія СС). За розмірами вони відображають розміри пиломатеріалів, які використовують в будівництві і в якості перекриттів в будівлях з короткими прольотами, і для стійок при влаштуванні перегородок і каркаса стін.

Серед переваг дерев'яних двотаврових балок виділяють:

  • високу міцність, яка дозволяє використовувати їх на прольотах великої довжини;
  • використання стін і підлоги в конструкціях;
  • правильна установка дає можливість уникнути подальшого скрипу підлог;
  • відсутність вигинів і витримані розміри;
  • несхильність до усадки і стійкість до деформації;
  • нескладна укладання за допомогою простого плотницкого інструменту;
  • економія матеріалів і трудовитрат;
  • високоекологічного;
  • застосування в будівельних конструкціях на 40-60% менше матеріалів;
  • гарантія на весь термін служби за умови правильного монтажу, зберігання та експлуатації.

Компанія ТОВ «СіпКанХаус» - це надійний партнер на будівельному ринку в Москві, який користується заслуженою довірою у клієнтів. Купуючи дерев'яні двотаврові балки від виробника, Ви отримаєте сертифіковану продукцію з гарантією.

Замовити дерев'яні балки для будівництва

У сучасному будівництві дерев'яні балки перекриття набувають все більшої популярності. Крім того, що це екологічно чистий, природний матеріал, вони забезпечують значне скорочення термінів створення самих перекриттів. Компанія ТОВ «СіпКанХаус» пропонує використовувати при зведенні будинків дерев'яні двотаврові балки високої якості. Продукція, що за канадською технологією з плит OSB-3, вони витримують найвищі показники навантажень, відповідаючи вимогам промислового стандарту.

При використанні таких дерев'яних балок для монтажу стін, в них легко можна вирізати отвори для проведення всіх необхідних комунікацій (вода, каналізація, електрика, телефон та ін.). Однозначним перевагою двотаврових дерев'яних балок є їх ідеально рівні сторони, що виключають будь-яку кривизну. Саме тому їх можна використовувати не тільки для перекриття і стін, але також при облаштуванні підлоги будівлі. Компанія гарантує відсутність деформації в процесі експлуатації і усадки. Крім того, високий ступінь стійкості балок на прольотах завищеною за розмірами довжини дозволяє легко конструювати об'ємні приміщення.

Вконтакте


Навіть з урахуванням прийнятної ціни, багато користувачів задаються питанням: а чи не краще виготовити двутавр самостійно?
Який матеріал вибрати?
Але яка саме деревина підійде?
Багато користувачів цікавляться: якою має бути глибина паза?
У чому особливість роботи?
Але є ряд питань, які наводять на думку - а чи не простіше виготовити дерев'яний двутавр своїми руками?
Дерев'яні балки мають невелику вагу, але ось який вони самі здатні витримати?
Що саме доцільно використовувати при виготовленні своїми руками двотаврових балок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама