Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що краще: двутавр або швелер?

Багато професійні будівельники задаються питанням, який будівельний матеріал краще використовувати для зведення різних будівельних споруд, в тому числі і гаража? Двотавр або швеллет? Перш ніж говорити про доцільність використання того чи іншого матеріалу, необхідно провести всі будівельні розрахунки, а потім робити відповідні висновки.

Якщо говорити за використання двутавра, то у нього краще міцність ніж у швелера. Це досягається його конструктивними особливостями, де полки стоять по обидва боків стінки і на однаковій дистанції від неї. Тому навантаження переходить на полиці і діє на профіль вертикально , а стінка перешкоджає стисненню. Придбати двутавровую балку ви можете тут.

Немає такої сили, щоб вона скрутила двутавр. У швелері це може трапитися так як полки грають роль односторонніх важелів. Тут також враховується, як ляже навантаження і як вона розподілитися. Якщо говорити за використання двутавра, то він створює жорсткість стінки по обом сторонам.

Коли порівнюються ці два матеріали необхідно брати вироби рівних розмірів. У порівнюваних матеріалів повинна бути одна висота стінки, одна товщина і ширина полиць. Двотавр буде міцніше. Це коли вироби представляють собою несучу балку. Встановлюються вони стандартно.

Позитивні якості швелера щодо бічних навантажень очевидні. Його полки стоять з одного боку стінки. А у двотавру вони стоять по обом боків. Тому центр ваги швелера стоїть поза поперечного перерізу, а у двотавру навпаки посередині.

Останні матеріали активно можуть використовуватися, як несучі балки. При виробництві вони мають великі розміри відповідно до державних стандартів з висотою стінки № 8239 (100-600 мм), № 26020 (100-1000 мм), № 9425 і профілями 14 -15 (140-450 мм).

Отже, підіб'ємо підсумки. Швелер є унікальним матеріалом. Він застосовується всюди в будівництві. Такий матеріал використовується для зведення різних будівель. У нього односторонні полки. Такий матеріал повністю примикає до інших елементами. Швелер може використовуватися як несуча балка .

При цьому міцність повинна відповідати навантаженні. Однак для будівель з великими прольотами підходить двутавр. Це стійкий і жорсткий матеріал. але елементи перекриття укладаються з ним краще. Сюди варто віднести залізобетонні плити.

Схожі статті

  • Сварка швелерів і двотаврів своїми руками

    Металеві конструкції сьогодні широко застосовуються при зведенні будівель будь-якої поверховості Металеві конструкції сьогодні широко застосовуються при зведенні будівель будь-якої поверховості. У хід йдуть не тільки металеві куточки, а й швелери, ...

  • Стінка в зал: фото в квартирі, недорогі вбудовані, кольору і картинки, розміри своїми руками, що поставити

    Підібрати підходящу стінку в зал легко, оскільки існує безліч видів, що відрізняються за фактурою, кольором і матеріалом Кожному власнику квартири Підібрати підходящу стінку в зал легко, оскільки існує безліч видів, що відрізняються за фактурою, кольором і матеріалом Кожному власнику квартири ...

  • Стінка в вітальню в класичному стилі: меблева класика від виробника, фото в залі, італійська неокласика

    Стінка в класичному стилі оригінально і стильно прикрасить вітальню Кожна людина прагне до того, щоб його житло було максимально комфортним, затишним і Стінка в класичному стилі оригінально і стильно прикрасить вітальню Кожна людина прагне до того, щоб його житло було максимально комфортним, затишним і ...

Багато професійні будівельники задаються питанням, який будівельний матеріал краще використовувати для зведення різних будівельних споруд, в тому числі і гаража?
Двотавр або швеллет?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама