Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага двотаврової балки як фактор несучої здатності

  1. необхідні розрахунки
  2. посилення конструкції

Двотаврова балка є одним з видів металопрокату і широко використовується в будівництві. З усіх видів балок вона має максимальну міцність, завдяки чому застосовується при зведенні багатоповерхових житлових будинків та інших висотних будівель.

Двотавр має безліч переваг:

  • стійкість до перепадів температури,
  • висока точність виготовлення, що гарантує повну відповідність заявленим характеристикам,
  • висока міцність при відносно невеликій масі,
  • низька вартість і простота монтажу.

необхідні розрахунки

Двотаврова балка є одним з видів   металопрокату   і широко використовується в будівництві

Зараз на ринку представлені двутаври 20 , 25, 30 та інших розмірів. Вони можуть відрізнятися довжиною, розміром поперечного перерізу, маркою сталі, що використовується і іншими різними конструктивними особливостями. Щоб переконатися, що обрана вами балка підходить для певних цілей будівництва, необхідно розрахувати її характеристики.

Як правило, в технічній документації для кожного двотавру вказані всі розміри, в тому числі довжина і ширина. Також є інформація про допустимому навантаженні для балки 12 або іншого виду прокату. Цей параметр являє собою сукупність дій безпосередньо від перекриття, а також інших впливів постійного і тимчасового характеру. Щоб знайти розрахункове навантаження, необхідно помножити нормативне вплив на коефіцієнт міцності по навантаженню. Після цього залишається додати до результату масу вироби і визначити його момент опору. При цьому необхідно враховувати, що в цілях безпеки зварні металоконструкції повинні використовуватися не більше ніж на 70-80% допустимого прогину.

посилення конструкції

Якщо виявилося, що несуча здатність менше, ніж потрібно, проводиться її посилення. Для елементів, на які діють навантаження вигину, стиску або розтягу, використовують зварювання металоконструкцій , Тобто приєднують додаткові деталі. При цьому потрібно враховувати, що в процесі робіт елементи нагріваються, що тягне за собою зниження несучої здатності. Наскільки знизиться цей показник, залежить від розмірів балки, напрямки та режиму зварювальних робіт . Для поздовжніх швів зниження несучої здатності залишається в рамках 15%, для поперечних - досягає 40%. Теоретично і експериментально було доведено, що оптимальних показників можна досягти при максимальній напрузі в 0,8 Ry. Це становить 80% розрахункового опору сталі, яка використовується для виробництва виробів цього виду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама