Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати хороші фрукти в магазині

Як вибрати фрукти

Фото: freepik.com

Взимку прилавки фруктових відділів, мабуть, виглядають ще різноманітніше, ніж влітку. Їх наповнюють екзотичні фрукти всіляких видів і сортів. як вибрати найсмачніші і стиглі плоди ?

Мандарини - символ новорічних свят. Їх смак і солодкість залежить від країни-виробника.

Найсолодшими і соковитими прийнято вважати фрукти з Іспанії. Вони більші звичайних, їх шкірка яскраво-помаранчева, товста і пориста.
Турецькі мандарини зеленувато-жовті. Смак у них більш кислий, багато кісточок і погано відділяється кірка. Тому вони і дешевше інших своїх побратимів.
Мандарини з Абхазії невеликі, зате, мабуть, найдухмяніші і тонкокорие. І, виходячи з того, що їхати їм до нас зовсім недалеко - найкорисніші.
Ананас - плід дуже запашний. Тому тонкий і свіжий аромат - одні з важливих ознак, за якими можна вибрати якісний фрукт. Стиглі плоди важкі і міцні, у них пружна, трохи м'якувата шкірка рівного золотисто-жовтого кольору. Іноді з зеленуватим відтінком, (але не зелена, і не бура).
Якість ананаса залежить від способу доставки. В основному, ананаси доставляються літаком. Це дорожче, але для плодів краще, адже привозять їх уже дозрілими. Якщо ананаси привезені по морю, то на борт корабля їх вантажать напівстиглих. Через те, що дозрівати їм доводиться їсти дорогою, вони втрачають свій ніжний аромат.
Постукайте по шкірці долонею: стиглий і соковитий плід видасть глухий звук, а підсохлий буде звучати "порожньо". Темні плями на шкірці, сильний нудотний запах плода говорить про те, що всередині почалося бродіння. Не повинно бути цвілі на плодоніжки.

Вірна ознака якісного плода - зелені і жорсткі листя, які без зусиль висмикуються із загальної "кошики" Ананаси з колючками на листках солодше гладколистих, а дрібні плоди солодші великих.
Дозріла м'якоть насиченого жовто-золотистого кольору, а незріла - дуже бліда.
Якщо вам трапилося купити недозрілий ананас, "довести його до кондиції" в сухому теплому місці, як інші фрукти, на жаль, вже не вдасться. Він все одно залишиться позбавленим смаку і водянистим. Але хоча як десерт він вже не знадобиться, зате може непогано доповнити м'ясні страви.
Пам'ятайте, що при температурі нижче -7 ° С плід втрачає свій аромат, тому не зберігайте його в холодильнику.
Гранати вибираємо по скоринці. Колір її - насичене-червоний, іноді з рожевим або помаранчевим відтінком - говорить про те, що гранат встиг визріти на гілці до того, як його зірвали.
У якісного плода шкірка суха, злегка задерев'янілість і натягнута. Гладка шкірка свідчить про те, що зірваний плід був зеленим, а надмірно задерев'янілість - що він довго лежить і цілком можливо всередині підгнив або висох.
Носик граната - місце, де був його квітка - повинен бути сухим, без будь-якої зелені. Стиглі плоди важче, ніж може здатися на вигляд. Адже зернятка, наливаючись соком, заповнюють всі порожнечі і роблять фрукт важким.
Ягідки граната зовсім не обов'язково повинні бути рубіновими (наприклад, зерна турецьких гранатів білі і прозорі), але неодмінно - солодкими і соковитими.
Хурма, корольок, Шарон - не варто плутатися з різницею в назвах, це все лише різновиди з дитинства знайомої нам хурми. Корольок, як і звичайну хурму, до нас привозять з Кавказу, Шарон - з Ізраїлю та Іспанії.
На дотик якісна хурма нагадує стиглий помідор з гладкою пружною шкіркою. Такі плоди напівпрозорі з сухою плодоніжкою. Їстівна вона тільки в такому вигляді, тому що таніни, що містяться в недозрілих плодах, надають хурмі незабутній терпкий смак.
Тверду Недозрілий хурму перед вживанням покладіть в морозильник - через 10-15 годин плоди стануть солодкими. Але є їх доведеться ложкою, так як після розморожування хурма стане дуже м'якою.
Корольок і Шарон практично не бувають в'яжучими. Вони солодкі, навіть якщо ще не дозріли.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, чому небезпечно налягати на фрукти взимку . Також ми розповідали, що робити з недозрілими авокадо .

Дивіться відео, як зробити фрукти смачними:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: goodhouse.com.ua
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама