Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Апельсини, сирі, з шкіркою

Апельсин, сирої, з шкіркою - Citrus sinensis: розрізані плоди, на задньому плані апельсиновий сік. Це наполовину червоні апельсини.

Це наполовину червоні апельсини

Апельсин з'явився в результаті схрещування мандарина і помело. Він відомий завдяки вмісту вітаміну С і є джерелом багатьох ароматичних речовин.

Він відомий завдяки вмісту вітаміну С і є джерелом багатьох ароматичних речовин

Апельсин - Citrus sinensis: знімок крупним планом апельсинового дерева, на якому видно два ще не зрілих апельсина.

< >

© Bought from yesyesterday, fotolia

Апельсин, сирої, з шкіркою - Citrus sinensis: розрізані плоди, на задньому плані апельсиновий сік. Це наполовину червоні апельсини.

© CC-by-sa 2.0 , Michael Weber, Stiftung Gesundheit und Ernährung Schweiz

Апельсин з'явився в результаті схрещування мандарина і помело. Він відомий завдяки вмісту вітаміну С і є джерелом багатьох ароматичних речовин.

© CC-by-sa 3.0 , Figiu, Wikimedia

Апельсин - Citrus sinensis: знімок крупним планом апельсинового дерева, на якому видно два ще не зрілих апельсина.

Натисніть на столи з поживними речовинами

Апельсини - це самий широко поширений цитрусовий фрукт в світі і один з найвідоміших джерел вітаміну С. У кулінарії він застосовується у всіх формах, неважливо сирим або вареним, а його натерту шкірку використовують як приправу або ароматизатор.

Загальна інформація:
з Вікіпедії : "Апельсин (лат. Cītrus × sinēnsis) - плодове дерево; вид роду Цитрус сімейства Рутові; а також плід цього дерева. Апельсин - найпоширеніша цитрусова культура у всіх тропічних і субтропічних областях світу. Гібрид, можливо, андаріна (Citrus reticulata) і помело (Citrus maxima) ".

Ознаки плода:
"Плід - багатогніздні, багатосім'яний, з товстою двуслойной шкіркою. М'якоть складається з безлічі сокових мішечків - веретеновидних, заповнених соком волосків (за своїм походженням сокові мішечки представляють собою вирости внутрішньої епідерми плодолистків). ... У апельсина м'якоть легко розділяється на частки, які є гніздами плода; кожна містить одне або два насіння, розташованих одне над іншим.

Зовнішній шар гесперид апельсина, званий через жовто-оранжевого забарвлення зрілих плодів флаведо (від лат. Flavus - жовтий), містить велику кількість великих просвічують кулястих залозок, що містять ефірне масло. Внутрішній шар через білої губчастої структури у зрілих плодів називається альбедо (від лат. Albus - білий); у апельсина альбедо пухке, так що м'якоть легко відділяється від шкірки ".

різновиди:
"За смаковими якостями загалом понад цінуються тонкошкірі, соковиті, великі і повноцінні апельсини мальтійські, генуезькі, малагскіе і сицилійські, або Мессинской".

Етимологія:
"Слово« апельсин »запозичене з нідерландської мови; нід. Appelsien (нині частіше вживається форма sinaasappel), так само як і ньому. Apfelsine, є калька з фр. Pomme de Chine (буквально -« яблуко з Китаю », а тепер ця назва витіснене словом orange) ".

Склад речовин і застосування:
"Завдяки наявності в апельсинах комплексу вітамінів та інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і судин, обміну речовин. Пектини, які містяться в апельсинах, сприяють процесу травлення, посилюють моторну функцію товстого кишечника і зменшують в ньому гнильні процеси. Сік апельсина - протицинготний засіб.

З шкірки апельсинів отримують цедру, використовують для приготування настоїв і варення. У Болоньї та Флоренції шкірка апельсинів використовується для приготування різного роду лікерів. З апельсинової цедри отримують апельсинове масло ".

Крім цього апельсини часто бувають джерелом ароматичних речовин, які знаходять широке застосування в парфумерній промисловості.

Апельсинова шкірка: "Шкірка апельсинів часто обробляється воском, в які (крім органічних плодів) найчастіше додаються консервуючі речовини".

"Дуже тонкі, містять гіркі речовини апельсинові кірки" використовуються для ароматизації багатьох страв. "Висушені апельсинові кірки часто входять до складу чайних сумішей. Також і квіти можуть використовуватися в чаї.

Скибочки апельсина, квіти і шкірка застосовуються в якості прикраси страв і напоїв ". *

Примітка: * = переведення частини статті з німецької Вікіпедії

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама