Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити квадратний кавун

Кавун - соковита і солодка баштанних культур, якої так приємно побалувати себе літнього дня
Кавун - соковита і солодка баштанних культур, якої так приємно побалувати себе літнього дня. Цей смак знайомий кожному з дитинства і завжди викликає приємні емоції. Зрілі кавуни можна придбати з початку серпня до початку жовтня. Крім корисних властивостей кавуна і його освіжаючого смаку, є у цих соковитих плодів ще одна властивість - властивість колобка. Якщо не підстрахував круглобоких плід, - то він так і норовить покотитися в самий невідповідний момент. І ось вже припасений кавун смачно гепнувся на підлогу. З цієї причини і стали замислюватися про те, як би уникнути таких неприємностей, зручно розмістити кавун в холодильнику, і навіть заощадити місце при транспортуванні. Як завжди, все геніальне - просто. Треба отримати кавун квадратної, а не круглої форми!
Першими додумалися до геометричного вирішення проблеми японці ще у вісімдесятих роках минулого століття.
Якщо хтось уявив, що квадратна форма кавуна - це результат генної інженерії, то це не так. Виростити квадратний кавун під силу кожному городникові. Ніяких особливих / спеціальних умов не потрібно. Сонячне місце для висадки розсади, достатній полив і підгодівля на стадії зав'язі плодів.
Отримати квадратну форму кавуна допоможе ємність кубічної форми з прозорого пластика розміром 20х20 сантиметрів. Таку форму можна спорудити самостійно: товщина пластика повинна бути 3-5 мм, конструкція пластикового короба - розбірний, для того, щоб можна було використовувати її неодноразово. На верхній стороні короби потрібно передбачити проріз для кавунового «хвостика», за допомогою якого він з'єднується з лозою. Також верхню частину форми необхідно забезпечити отворами для вентиляції повітря, щоб плід не почав загнивати.

Спочатку вирощуємо розсаду. Вибирайте сорти кавуна, які відповідають вашій кліматичній зоні. Це важливо. Є сорти адаптовані під середню смугу, їх терміни созреваемості коротше. Кавунове насіння легко проростають при достатній кількості вологи і світла. Для середньої смуги кавуни найкраще розводити за допомогою розсади. Розсада в горщиках чекає свого часу до встановлення рівною температури, коли грунт прогріється до 15º С і перепади між денною та нічною температурою не будуть настільки помітними. Готова розсада повинна мати 5 міцних листочків. Звичайний період від висадки насіння в горщик до пересаджування у відкритий грунт становить 20-25 днів. Якщо немає впевненості в тепле літо, то можна висаджувати кавуни в теплицю. На одній лозі при сприятливих умовах може бути до 4-7 кавунів.
Грядки під висадку кавунів повинні бути добре удобрені гноєм і розпушені мульчею (в даному випадку, мульча - це тріска з кори дерев, деревна тирса). Поливання розсади і молодих рослин краще здійснювати не холодною, а відстояною в бочках водою. Для нормального росту рослинам необхідна температура 25-30º С вдень і не нижче 17º С вночі.
Слідом за цвітінням з'являються зав'язі маленьких плодів. Як тільки вони досягнуть розмірів великого яблука, можна поміщати їх в кубічний пластиковий контейнер.
Термін визрівання кавуна становить близько 90-100 діб з моменту поміщення у відкритий або тепличний грунт. Для сортів середньої смуги цей термін коротше, приблизно 65-75 днів. Виростаючи, плід заповнює свій пластиковий будиночок і приймає його кубічну форму
.

Нарешті, вам буде потрібно лише зняти пластиковий контейнер і вразити всіх гостей настільки оригінальним кавуном. Ваш кавун буде стійко лежати на полиці холодильника, на столі, на підносі, і взагалі на будь-якій поверхні, на яку ви його помістіть. І зберігати такі кавуни-куби теж зручно. Склали, як в дитинстві кубики один на одного, і немає клопоту.

Отримати такий незвичайний кавун - дуже приваблива ідея. Квадратні кавуни в продажу зустріти не так просто. В Європі та Америці такі плоди трапляються, але вартість їх помітно дорожче, ніж у звичайних кавунів. Ціна за один плід може досягати 70-80 $. Спеціалізуються на вирощуванні кавунів-кубиків фермери Японії і Панами. Так що у вас є реальний шанс відзначитися і виростити незвичайний кавун.

-------

Як виростити кавун у відкритому грунті? Над цим питанням можна довго ламати голову, чи можна зайти на сайт https://diy.obi.ru/articles/kak-virastit-arbyz-v-otkritom-grynte-19413/ і дізнатися всю необхідну інформацію. Заходьте і читайте.

Як виростити кавун у відкритому грунті?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама