Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза - журнал "Рутвет"

  1. Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза Зміст: Добриво для кавунів і динь Органічні добрива...
  2. Органічні добрива для кавунів і динь
  3. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  4. Добриво для дині
  5. Добриво для гарбуза
  6. Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза
  7. Добриво для кавунів і динь
  8. Органічні добрива для кавунів і динь
  9. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  10. Добриво для дині
  11. Добриво для гарбуза
  12. Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза
  13. Добриво для кавунів і динь
  14. Органічні добрива для кавунів і динь
  15. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  16. Добриво для дині
  17. Добриво для гарбуза

Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза

Зміст:

  1. Добриво для кавунів і динь
  2. Органічні добрива для кавунів і динь
  3. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  4. Добриво для дині
  5. Добриво для гарбуза

Вирощувати кавуни і дині досить складно. Потрібні певні знання, правильний підхід, а також удобрення грунту. Щоб плідно займатися цією справою, треба вникнути в особливості цих культур і створити умови для швидкого зростання. Вирощують ці культури як в теплиці, так і на відкритому просторі. Для того щоб виростити великий урожай рослин сімейства гарбузових в теплиці, потрібно вчасно підгодувати їх, тобто внести в грунт добрива в потрібний період їх зростання.

Добриво для кавунів і динь

Живильні елементи для сімейства гарбузових вносяться в землю під час того, як висаджують насіння, а також в момент пересадки розсади в тепличний грунт. Або ж під коріння вже посаджених рослин.

щоб отримати хороший урожай кавунів , Потрібно уважно ставитися до них на всіх етапах росту. Процес догляду за динями і кавунами в тепличних умовах, що включає висаджування насіння, підросла розсади, а також формування куща, супроводжується регулярним підживлення різними видами добрив. Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді.

Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді

Органічні добрива для кавунів і динь

Розрізняють два види органічних добрив:

  • добриво рослинного характеру;
  • добриво тваринного характеру.

Обидва види в повній мірі здатні заповнити кількість мінерального живлення, необхідного рослинам. Це азот, солі калію, фосфор, вітамінні речовини, що містяться в них у формі, яку найлегше засвоюють рослини.

Перегній, якого найбільше в чорноземі - ідеальне добриво для кавунів і динь. Він утворюється внаслідок гниття залишків рослин і тваринного світу.

Корисний в якості добрива різний гній: коров'ячий, пташиний. Але застосовувати його потрібно тільки після остаточного перепревания, інакше замість користі він може принести шкоду: послабити імунітет рослин, затримати процес зростання, погіршити смакові якості.

Розмішувати перегній для поливу рослин потрібно у воді в співвідношенні 1: 5, а після цього обов'язково поливати удобрений грунт. Це потрібно для того, щоб стиглі кавуни НЕ вбирали в себе нітрати, що шкодять нашому здоров'ю.

Потрібно чергувати добриво розведеним перегноєм і послідом з поливом трав'яним настоєм, що містить мікроорганізми, які допоможуть в боротьбі з шкідливою мікрофлорою і зроблять грунт менш кислим. Для цього підійдуть будь-які трави. А якщо в такий розчин додати трохи деревної золи, то це сприятиме більшому набору солодощі плодів.

Мінеральна підгодівля для динь і кавунів

Назва «мінеральні добрива» говорить сама за себе: в їх складі мінеральні солі, які дуже люблять рослини. Вони бувають прості і багатосторонні. Відповідно з цим прості складаються з одного елемента, а комплексні, або багатосторонні, з декількох.

При кожній кореневої підгодівлі кавунів і динь вносять прості мінеральні речовини для добрива:

  • суперфосфат в кількості 40-50 грам;
  • селітра аміачна, 10-15 грам;
  • хлористий калій, близько 30 грам.

Їх розводять в 10-літровому відрі води і поливають цим складом рослини кожен раз при прикореневому добриві.

У «раціоні» рослин, вирощуваних на баштані, повинні обов'язково бути наступні мінеральні елементи: кальцій, магній, сірка, фосфор і азот. Кількість їх має бути достатнім для того, щоб культури добре розвивалися. Якщо їх не вистачає в тепличному грунті, то потрібно вчасно внести їх штучним шляхом під посів. Ці рослини споживають мінеральні та органічні речовини нерівномірно, залежить це від періоду зростання.

Вносити підгодівлю потрібно в період, коли грунт досить волога, тобто після того, як пройде дощ або після поливу. Після введення підгодівлі грунт необхідно розпушити. Що стосується речовин, необхідних для гарного харчування кавунів і динь, то на першому місці калій. Від нього буде залежати активність цвітіння жіночих квіток, стійкість рослин до різних хвороб, стабільність розвитку і інтенсивність врожаю.

Від кількості споживаного кальцію безпосередньо залежать і смакові якості: при достатньому його знаходженні в грунті плоди солодші, містять більше аскорбінової кислоти, швидше відбувається процес дозрівання.

Найбільш вдалий час вносити добрива для кавунів, а також динь у вигляді кальцію і магнію - з 4 по 6 тиждень, в період активного вегетативного росту. В період формування плоду, з 10 по 12 тиждень після висаджування розсади, ефективним буде добриво азотом.

Схема підгодівлі мінеральними добривами

  1. В середині квітня насіння обробляються розчином марганцю. Потім їх висаджують в горщики з сумішшю: 1 складова частина землі, 3 складових перегною, 3 ложечки фосфорного добрива, 1 калійного, 1 азотного.
  2. Після того як розсада трохи підросте (приблизно через місяць), доглядати за нею потрібно так: поливати водою, два рази підгодувати змішаним мінеральним складом. Перший раз, коли з'являться перші два-три аркуші, другий приблизно через тиждень.
  3. Висаджують рослини в теплицю в 15-х числах травня, коли на ній утворюються по 4-5 листів. Спочатку в лунку наливають органічні добрива, а потім неглибоко висаджують рослини. Через тиждень кожну рослину поливають двома літрами води, збагаченої азотним складом.
  4. Кожні наступні 1-2 тижні підгодовувати розсаду компостом, курячим і коров'ячим послідом, чергуючи з трав'яний настоянкою з додаванням деревної золи.

Це приблизна схема. Ви повинні спостерігати за своїми рослинами і підгодовувати більше, коли їм це потрібно. Але багато добрив теж не можна, потрібно знати міру.

Дози добрив повинні бути у відповідності до змісту мінеральних речовин безпосередньо у вашій грунті. Якщо грунт збагачена органічними елементами, то вносьте менше азоту і більше фосфору. А грунті, якої не вистачає гумусу, потрібно, навпаки, більше азоту. Не менш важливо, наскільки добре ваша грунт поглинає і утримує корисні речовини.

На грунті, небагатій мінералами, кавун вимагає близько 50 г сульфату амонію, 30 г солі калію, 40 г подвійного суперфосфату. Причому калій вносять восени, а азот навесні.

Добриво для дині

Для підгодівлі ґрунту під посадку динь восени в неї вносять органіку, приблизно 40-60 тонн на один гектар. При цьому оранку виробляють в 15-х числах вересня, не пізніше. Це потрібно, щоб швидше пішли процеси розкладання гною, і активізувалися мікроорганізми. Ще буде потрібно введення фосфору і калію. У період перед посівом потрібно внести селітру і сечовину, приблизно 40-60 тонн на один гектар.

Проте є думка, що на доброму грунті, удобреному гноєм, дині прекрасно себе почувають і без підгодівлі. Ймовірно, це знизить інтенсивність врожаю, але плоди виходять смачніше. А знаючи користь і шкода дині , Багато хто віддасть перевагу смачний урожай рясного. У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості.

У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості

Добриво для гарбуза

Краща грунт для гарного росту гарбуза - включає до складу глину або пісок. Вона повинна бути легкою, органічно збагаченої і з хорошою пропускною спроможністю повітря. Краще висаджувати гарбуз розсадою, яку підгодовують два рази в залежності від її стану.

  1. Перша підгодівля відбувається через тиждень або 10 днів після виходу розсади. Ідеальне добриво для гарбуза - розведений пташиний або коров'ячий послід. Коровій послід розводять у воді 1:10, а пташиний 1:20. Процедуру корисніше проводити вранці, одночасно поливаючи.
  2. Точно так же підгодувати за два дні до висаджування в грунт. Підійде також сульфат калію і суперфосфату. Ідеально змішати органіку і мінеральні добрива.

Якщо грунт у вас добре удобрена, всього буде потрібно 3 добрива на сезон. Їх комбінують з поливом, розводячи добрива водою.

  1. Підживлення проводиться розчином коров'ячого посліду 1:10 або курячого 1:15 з додаванням 1 столової ложки мінерального добрива. Відбувається це через два тижні після висадки в грунт. Або ж використовуйте для першого підживлення настій трав або тільки мінеральне живлення. Добрива вносяться не під корінь, а в поглиблення на відстані 20 см від гарбуза.
  2. Другий раз поливають розчином суперфосфату і сульфату калію. Це робиться, коли рослина цвіте.
А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?Поділіться своїм досвідом в коментарі .

Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза

Зміст:

  1. Добриво для кавунів і динь
  2. Органічні добрива для кавунів і динь
  3. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  4. Добриво для дині
  5. Добриво для гарбуза

Вирощувати кавуни і дині досить складно. Потрібні певні знання, правильний підхід, а також удобрення грунту. Щоб плідно займатися цією справою, треба вникнути в особливості цих культур і створити умови для швидкого зростання. Вирощують ці культури як в теплиці, так і на відкритому просторі. Для того щоб виростити великий урожай рослин сімейства гарбузових в теплиці, потрібно вчасно підгодувати їх, тобто внести в грунт добрива в потрібний період їх зростання.

Добриво для кавунів і динь

Живильні елементи для сімейства гарбузових вносяться в землю під час того, як висаджують насіння, а також в момент пересадки розсади в тепличний грунт. Або ж під коріння вже посаджених рослин.

щоб отримати хороший урожай кавунів , Потрібно уважно ставитися до них на всіх етапах росту. Процес догляду за динями і кавунами в тепличних умовах, що включає висаджування насіння, підросла розсади, а також формування куща, супроводжується регулярним підживлення різними видами добрив. Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді.

Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді

Органічні добрива для кавунів і динь

Розрізняють два види органічних добрив:

  • добриво рослинного характеру;
  • добриво тваринного характеру.

Обидва види в повній мірі здатні заповнити кількість мінерального живлення, необхідного рослинам. Це азот, солі калію, фосфор, вітамінні речовини, що містяться в них у формі, яку найлегше засвоюють рослини.

Перегній, якого найбільше в чорноземі - ідеальне добриво для кавунів і динь. Він утворюється внаслідок гниття залишків рослин і тваринного світу.

Корисний в якості добрива різний гній: коров'ячий, пташиний. Але застосовувати його потрібно тільки після остаточного перепревания, інакше замість користі він може принести шкоду: послабити імунітет рослин, затримати процес зростання, погіршити смакові якості.

Розмішувати перегній для поливу рослин потрібно у воді в співвідношенні 1: 5, а після цього обов'язково поливати удобрений грунт. Це потрібно для того, щоб стиглі кавуни НЕ вбирали в себе нітрати, що шкодять нашому здоров'ю.

Потрібно чергувати добриво розведеним перегноєм і послідом з поливом трав'яним настоєм, що містить мікроорганізми, які допоможуть в боротьбі з шкідливою мікрофлорою і зроблять грунт менш кислим. Для цього підійдуть будь-які трави. А якщо в такий розчин додати трохи деревної золи, то це сприятиме більшому набору солодощі плодів.

Мінеральна підгодівля для динь і кавунів

Назва «мінеральні добрива» говорить сама за себе: в їх складі мінеральні солі, які дуже люблять рослини. Вони бувають прості і багатосторонні. Відповідно з цим прості складаються з одного елемента, а комплексні, або багатосторонні, з декількох.

При кожній кореневої підгодівлі кавунів і динь вносять прості мінеральні речовини для добрива:

  • суперфосфат в кількості 40-50 грам;
  • селітра аміачна, 10-15 грам;
  • хлористий калій, близько 30 грам.

Їх розводять в 10-літровому відрі води і поливають цим складом рослини кожен раз при прикореневому добриві.

У «раціоні» рослин, вирощуваних на баштані, повинні обов'язково бути наступні мінеральні елементи: кальцій, магній, сірка, фосфор і азот. Кількість їх має бути достатнім для того, щоб культури добре розвивалися. Якщо їх не вистачає в тепличному грунті, то потрібно вчасно внести їх штучним шляхом під посів. Ці рослини споживають мінеральні та органічні речовини нерівномірно, залежить це від періоду зростання.

Вносити підгодівлю потрібно в період, коли грунт досить волога, тобто після того, як пройде дощ або після поливу. Після введення підгодівлі грунт необхідно розпушити. Що стосується речовин, необхідних для гарного харчування кавунів і динь, то на першому місці калій. Від нього буде залежати активність цвітіння жіночих квіток, стійкість рослин до різних хвороб, стабільність розвитку і інтенсивність врожаю.

Від кількості споживаного кальцію безпосередньо залежать і смакові якості: при достатньому його знаходженні в грунті плоди солодші, містять більше аскорбінової кислоти, швидше відбувається процес дозрівання.

Найбільш вдалий час вносити добрива для кавунів, а також динь у вигляді кальцію і магнію - з 4 по 6 тиждень, в період активного вегетативного росту. В період формування плоду, з 10 по 12 тиждень після висаджування розсади, ефективним буде добриво азотом.

Схема підгодівлі мінеральними добривами

  1. В середині квітня насіння обробляються розчином марганцю. Потім їх висаджують в горщики з сумішшю: 1 складова частина землі, 3 складових перегною, 3 ложечки фосфорного добрива, 1 калійного, 1 азотного.
  2. Після того як розсада трохи підросте (приблизно через місяць), доглядати за нею потрібно так: поливати водою, два рази підгодувати змішаним мінеральним складом. Перший раз, коли з'являться перші два-три аркуші, другий приблизно через тиждень.
  3. Висаджують рослини в теплицю в 15-х числах травня, коли на ній утворюються по 4-5 листів. Спочатку в лунку наливають органічні добрива, а потім неглибоко висаджують рослини. Через тиждень кожну рослину поливають двома літрами води, збагаченої азотним складом.
  4. Кожні наступні 1-2 тижні підгодовувати розсаду компостом, курячим і коров'ячим послідом, чергуючи з трав'яний настоянкою з додаванням деревної золи.

Це приблизна схема. Ви повинні спостерігати за своїми рослинами і підгодовувати більше, коли їм це потрібно. Але багато добрив теж не можна, потрібно знати міру.

Дози добрив повинні бути у відповідності до змісту мінеральних речовин безпосередньо у вашій грунті. Якщо грунт збагачена органічними елементами, то вносьте менше азоту і більше фосфору. А грунті, якої не вистачає гумусу, потрібно, навпаки, більше азоту. Не менш важливо, наскільки добре ваша грунт поглинає і утримує корисні речовини.

На грунті, небагатій мінералами, кавун вимагає близько 50 г сульфату амонію, 30 г солі калію, 40 г подвійного суперфосфату. Причому калій вносять восени, а азот навесні.

Добриво для дині

Для підгодівлі ґрунту під посадку динь восени в неї вносять органіку, приблизно 40-60 тонн на один гектар. При цьому оранку виробляють в 15-х числах вересня, не пізніше. Це потрібно, щоб швидше пішли процеси розкладання гною, і активізувалися мікроорганізми. Ще буде потрібно введення фосфору і калію. У період перед посівом потрібно внести селітру і сечовину, приблизно 40-60 тонн на один гектар.

Проте є думка, що на доброму грунті, удобреному гноєм, дині прекрасно себе почувають і без підгодівлі. Ймовірно, це знизить інтенсивність врожаю, але плоди виходять смачніше. А знаючи користь і шкода дині , Багато хто віддасть перевагу смачний урожай рясного. У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості.

У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості

Добриво для гарбуза

Краща грунт для гарного росту гарбуза - включає до складу глину або пісок. Вона повинна бути легкою, органічно збагаченої і з хорошою пропускною спроможністю повітря. Краще висаджувати гарбуз розсадою, яку підгодовують два рази в залежності від її стану.

  1. Перша підгодівля відбувається через тиждень або 10 днів після виходу розсади. Ідеальне добриво для гарбуза - розведений пташиний або коров'ячий послід. Коровій послід розводять у воді 1:10, а пташиний 1:20. Процедуру корисніше проводити вранці, одночасно поливаючи.
  2. Точно так же підгодувати за два дні до висаджування в грунт. Підійде також сульфат калію і суперфосфату. Ідеально змішати органіку і мінеральні добрива.

Якщо грунт у вас добре удобрена, всього буде потрібно 3 добрива на сезон. Їх комбінують з поливом, розводячи добрива водою.

  1. Підживлення проводиться розчином коров'ячого посліду 1:10 або курячого 1:15 з додаванням 1 столової ложки мінерального добрива. Відбувається це через два тижні після висадки в грунт. Або ж використовуйте для першого підживлення настій трав або тільки мінеральне живлення. Добрива вносяться не під корінь, а в поглиблення на відстані 20 см від гарбуза.
  2. Другий раз поливають розчином суперфосфату і сульфату калію. Це робиться, коли рослина цвіте.
А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?Поділіться своїм досвідом в коментарі .

Добриво для баштанних: кавунів, дині, гарбуза

Зміст:

  1. Добриво для кавунів і динь
  2. Органічні добрива для кавунів і динь
  3. Мінеральна підгодівля для динь і кавунів
  4. Добриво для дині
  5. Добриво для гарбуза

Вирощувати кавуни і дині досить складно. Потрібні певні знання, правильний підхід, а також удобрення грунту. Щоб плідно займатися цією справою, треба вникнути в особливості цих культур і створити умови для швидкого зростання. Вирощують ці культури як в теплиці, так і на відкритому просторі. Для того щоб виростити великий урожай рослин сімейства гарбузових в теплиці, потрібно вчасно підгодувати їх, тобто внести в грунт добрива в потрібний період їх зростання.

Добриво для кавунів і динь

Живильні елементи для сімейства гарбузових вносяться в землю під час того, як висаджують насіння, а також в момент пересадки розсади в тепличний грунт. Або ж під коріння вже посаджених рослин.

щоб отримати хороший урожай кавунів , Потрібно уважно ставитися до них на всіх етапах росту. Процес догляду за динями і кавунами в тепличних умовах, що включає висаджування насіння, підросла розсади, а також формування куща, супроводжується регулярним підживлення різними видами добрив. Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді.

Сюди входять мінеральні та органічні елементи в складі розчинів, а також в сухому вигляді

Органічні добрива для кавунів і динь

Розрізняють два види органічних добрив:

  • добриво рослинного характеру;
  • добриво тваринного характеру.

Обидва види в повній мірі здатні заповнити кількість мінерального живлення, необхідного рослинам. Це азот, солі калію, фосфор, вітамінні речовини, що містяться в них у формі, яку найлегше засвоюють рослини.

Перегній, якого найбільше в чорноземі - ідеальне добриво для кавунів і динь. Він утворюється внаслідок гниття залишків рослин і тваринного світу.

Корисний в якості добрива різний гній: коров'ячий, пташиний. Але застосовувати його потрібно тільки після остаточного перепревания, інакше замість користі він може принести шкоду: послабити імунітет рослин, затримати процес зростання, погіршити смакові якості.

Розмішувати перегній для поливу рослин потрібно у воді в співвідношенні 1: 5, а після цього обов'язково поливати удобрений грунт. Це потрібно для того, щоб стиглі кавуни НЕ вбирали в себе нітрати, що шкодять нашому здоров'ю.

Потрібно чергувати добриво розведеним перегноєм і послідом з поливом трав'яним настоєм, що містить мікроорганізми, які допоможуть в боротьбі з шкідливою мікрофлорою і зроблять грунт менш кислим. Для цього підійдуть будь-які трави. А якщо в такий розчин додати трохи деревної золи, то це сприятиме більшому набору солодощі плодів.

Мінеральна підгодівля для динь і кавунів

Назва «мінеральні добрива» говорить сама за себе: в їх складі мінеральні солі, які дуже люблять рослини. Вони бувають прості і багатосторонні. Відповідно з цим прості складаються з одного елемента, а комплексні, або багатосторонні, з декількох.

При кожній кореневої підгодівлі кавунів і динь вносять прості мінеральні речовини для добрива:

  • суперфосфат в кількості 40-50 грам;
  • селітра аміачна, 10-15 грам;
  • хлористий калій, близько 30 грам.

Їх розводять в 10-літровому відрі води і поливають цим складом рослини кожен раз при прикореневому добриві.

У «раціоні» рослин, вирощуваних на баштані, повинні обов'язково бути наступні мінеральні елементи: кальцій, магній, сірка, фосфор і азот. Кількість їх має бути достатнім для того, щоб культури добре розвивалися. Якщо їх не вистачає в тепличному грунті, то потрібно вчасно внести їх штучним шляхом під посів. Ці рослини споживають мінеральні та органічні речовини нерівномірно, залежить це від періоду зростання.

Вносити підгодівлю потрібно в період, коли грунт досить волога, тобто після того, як пройде дощ або після поливу. Після введення підгодівлі грунт необхідно розпушити. Що стосується речовин, необхідних для гарного харчування кавунів і динь, то на першому місці калій. Від нього буде залежати активність цвітіння жіночих квіток, стійкість рослин до різних хвороб, стабільність розвитку і інтенсивність врожаю.

Від кількості споживаного кальцію безпосередньо залежать і смакові якості: при достатньому його знаходженні в грунті плоди солодші, містять більше аскорбінової кислоти, швидше відбувається процес дозрівання.

Найбільш вдалий час вносити добрива для кавунів, а також динь у вигляді кальцію і магнію - з 4 по 6 тиждень, в період активного вегетативного росту. В період формування плоду, з 10 по 12 тиждень після висаджування розсади, ефективним буде добриво азотом.

Схема підгодівлі мінеральними добривами

  1. В середині квітня насіння обробляються розчином марганцю. Потім їх висаджують в горщики з сумішшю: 1 складова частина землі, 3 складових перегною, 3 ложечки фосфорного добрива, 1 калійного, 1 азотного.
  2. Після того як розсада трохи підросте (приблизно через місяць), доглядати за нею потрібно так: поливати водою, два рази підгодувати змішаним мінеральним складом. Перший раз, коли з'являться перші два-три аркуші, другий приблизно через тиждень.
  3. Висаджують рослини в теплицю в 15-х числах травня, коли на ній утворюються по 4-5 листів. Спочатку в лунку наливають органічні добрива, а потім неглибоко висаджують рослини. Через тиждень кожну рослину поливають двома літрами води, збагаченої азотним складом.
  4. Кожні наступні 1-2 тижні підгодовувати розсаду компостом, курячим і коров'ячим послідом, чергуючи з трав'яний настоянкою з додаванням деревної золи.

Це приблизна схема. Ви повинні спостерігати за своїми рослинами і підгодовувати більше, коли їм це потрібно. Але багато добрив теж не можна, потрібно знати міру.

Дози добрив повинні бути у відповідності до змісту мінеральних речовин безпосередньо у вашій грунті. Якщо грунт збагачена органічними елементами, то вносьте менше азоту і більше фосфору. А грунті, якої не вистачає гумусу, потрібно, навпаки, більше азоту. Не менш важливо, наскільки добре ваша грунт поглинає і утримує корисні речовини.

На грунті, небагатій мінералами, кавун вимагає близько 50 г сульфату амонію, 30 г солі калію, 40 г подвійного суперфосфату. Причому калій вносять восени, а азот навесні.

Добриво для дині

Для підгодівлі ґрунту під посадку динь восени в неї вносять органіку, приблизно 40-60 тонн на один гектар. При цьому оранку виробляють в 15-х числах вересня, не пізніше. Це потрібно, щоб швидше пішли процеси розкладання гною, і активізувалися мікроорганізми. Ще буде потрібно введення фосфору і калію. У період перед посівом потрібно внести селітру і сечовину, приблизно 40-60 тонн на один гектар.

Проте є думка, що на доброму грунті, удобреному гноєм, дині прекрасно себе почувають і без підгодівлі. Ймовірно, це знизить інтенсивність врожаю, але плоди виходять смачніше. А знаючи користь і шкода дині , Багато хто віддасть перевагу смачний урожай рясного. У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості.

У разі якщо використовується крапельний полив, основне добриво для дині в період перед посівом має бути внесено в меншій кількості

Добриво для гарбуза

Краща грунт для гарного росту гарбуза - включає до складу глину або пісок. Вона повинна бути легкою, органічно збагаченої і з хорошою пропускною спроможністю повітря. Краще висаджувати гарбуз розсадою, яку підгодовують два рази в залежності від її стану.

  1. Перша підгодівля відбувається через тиждень або 10 днів після виходу розсади. Ідеальне добриво для гарбуза - розведений пташиний або коров'ячий послід. Коровій послід розводять у воді 1:10, а пташиний 1:20. Процедуру корисніше проводити вранці, одночасно поливаючи.
  2. Точно так же підгодувати за два дні до висаджування в грунт. Підійде також сульфат калію і суперфосфату. Ідеально змішати органіку і мінеральні добрива.

Якщо грунт у вас добре удобрена, всього буде потрібно 3 добрива на сезон. Їх комбінують з поливом, розводячи добрива водою.

  1. Підживлення проводиться розчином коров'ячого посліду 1:10 або курячого 1:15 з додаванням 1 столової ложки мінерального добрива. Відбувається це через два тижні після висадки в грунт. Або ж використовуйте для першого підживлення настій трав або тільки мінеральне живлення. Добрива вносяться не під корінь, а в поглиблення на відстані 20 см від гарбуза.
  2. Другий раз поливають розчином суперфосфату і сульфату калію. Це робиться, коли рослина цвіте.
А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?Поділіться своїм досвідом в коментарі .А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?
А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?
А чим Ви підгодовуєте кавуни, дині, гарбуза на своїй ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама