Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ВИРОЩУВАННЯ АРБУЗОВ в теплицях. Обговорення на LiveInternet

В умовах Нечорнозем'я, на Уралі або в Сибіру і на Північно-Заході вирощувати кавуни можна тільки в теплицях і на утепленому грунті. Перша й головна умова - скоростиглі сорти. Іншим у нас не вистачає теплого часу. Від паростка до стиглого плода не повинно бути більше 80 днів. У теплицях краще вирощувати такі сорти і гібриди, які мають вагу плодів не перевищує 2-3 кг.
ЩО КАВУН ЛЮБИТЬ?
Хороший доступ повітря до коріння, тому його краще сіяти на супіщаних, родючих ґрунтах, не допускати утворення поверхневої кірки. Кавун - рослина теплолюбна. Для його проростання грунт повинен прогрітися як мінімум до 15-16 градусів тепла на глибині 10 см. Оптимальна температура для появи сходів 25 градусів. При такій температурі кавун зійде через тиждень. Для росту і розвитку рослині необхідна температура 25-30 градусів. Кавуну потрібна хороша освітленість, тому його слід вирощувати тільки на сонячному місці.
ЧОГО КАВУН НЕ ЛЮБИТЬ?
Кислих, щільних або ущільнює грунт, не слід садити кавун на глинах або суглинках. Він не любить сирих, перезволожених місць, холодних грунтів, застою холдного повітря, полівок холодної (нижче 20 градусів) водою, свіжого гною ні в грунті, ні в якості підгодівлі, надлишкових доз мінеральних добрив, тривалого похолодання, тривалої похмурої або дощової погоди.
ВИРОЩУВАННЯ АРБУЗОВ в теплицях
Навесні, як тільки дозволить грунт, викопайте на грядці траншею на штик лопати і внесіть в неї сухе сіно, грунт з траншеї поверніть на місце поверх сіна. Поклавши на грунт дошку, пройдіть по ній, щоб ущільнити грунт. Під подвійним плівковим укриттям земля швидко прогріється до 15-16 градусів, навіть якщо стоїть прохолодна погода. Сіно почне перегниватимуть, виділяючи тепло. Приблизно через 2 тижні можна приступати до посіву насіння кавунів.
Перед посадкою насипте на кожен метр грядки по відру перегною або компосту, додайте по піввідра піску і по літровій банці золи і злегка перемішайте разом з поверхневим шаром ґрунту приблизно на глибину 10-12 см.
Розмітьте лунки на відстані 40-50 см одна від одної. Добре полийте грядку теплою (не менше 25 градусів) водою і висівайте по 2 насінини в лунку на відстані 5-6 см. Накрийте зверху посіви половинками пластикових пляшок. Сходи з'являться приблизно через 10 днів.
Перед посівом насіння можна проростити при температурі 25-30 градусів. Помістіть їх у вологу дрантя і тримайте поки насіння не проклюнутся на 1-2 мм. Довші корінці часто ламаються і відмирають.
Кавун - лазять ліана і вимагає підв'язки. Сам він за мотузку не чіплявся. Його потрібно підв'язати до горизонтальної шпалері і час від часу обкручувати мотузкою проти годинникової стрілки тому кавун сам не чіпляється за мотузку.
Коли рослинам буде близько 60 днів, вони зацвітуть. Спочатку з'являються чоловічі квітки, а потім (днів через 10-12) жіночі. У цей момент їх ПОТРІБНО запилюють ВРУЧНУ, оскільки в північних регіонах немає потрібних комах-запилювачів. Можна використовувати препарати "Зав'язь" і "Бутон" для штучного запліднення, як тільки з'являться бутони жіночих квіток (у них є маленькі арбузики).
Але можна і самим попрацювати бджілкою. Особливо важливо не пропустити запилення перших квіток. Берете зрілий чоловічий квітка з тичинками ( "пустоцвіт") і акуратно вкладаєте його в жіночий, злегка притискаєте і виймаєте. У день розкриття квітки пилок може виявитися недозрілий, запилення може не удасться, і на наступний день треба попрацювати бджілкою повторно.
Сталося запилення чи ні - це показує напрямок зав'язі. Порожній, незав'язаною, квітка тягнеться вгору, а зростаюча зав'язь згинається вниз. І ось зав'язі ПОЧАТКУ ЗРОСТАТИ. Коли вона досягне величини сливи, потрібно швидко прибрати все зайве, щоб всі сили були віддані плоду.
Кожному плоду потрібно приблизно 10-12 листя, тому, як тільки плід зав'язався, відрахуйте над плодом 6-7 листків і обірву інші разом з верхівкою. Цим ви зупините подальше зростання батоги. Якщо листя досить, то можна і потрібно обривати всі бічні пагони. Якщо під зав'язався кавуном кількість листя недостатнє, то залиште частина листя на бічних пагонах, але кінці пагонів обірвемо.
У теплиці можна виростити тільки один плід на одній рослині. Якщо ви залишите два плоди, то вони повністю дозріють, але будуть маленькими.
Листя у кавунів різьблені, тому вони не затінюють плодів і зрізати їх для проріджування рослин не треба. Регулярно слід видаляти пасинки.
Кавун дозріває після запліднення приблизно через місяць, у нього почне засихати місце приєднання плодоніжки, а потім і сама плодоніжка. Кірка у кавуна повинна стати глянцевому і блискучою.
Коли плоди будуть приблизно з тенісний м'яч, їх треба помістити в сітки і підвісити до горизонтальної шпалері, інакше вони під власною вагою обірвуться. Якщо запліднення відбулося на нижніх квітках, то кавуни можна укласти на грунт, підклавши під них дощечку, інакше плоди згниють.
Важливе доповнення: кавуни не переносять бур'яни, навіть невелика кількість знижує врожай!
ПІДГОДІВЛЯ І ПОЛИВ
Кавун - рослина посухостійка, поливати його слід помірно. Він любить НЕ полив, а розпушування. Тому рихлити ґрунт під кавунами треба щотижня, але не глибоко, щоб не пошкодити кореневу систему. Найбільша потреба у волозі у нього в ПОЧАТКОВИЙ ПЕРІОД і в момент ПОЧАТКОВОГО ЗРОСТАННЯ зав'язі.
Як тільки відбудеться запліднення, арбузики почнуть швидко рости. З цього моменту їх потрібно поливати і підгодовувати щотижня (по 1ст. Ложці азофоски і суперфосфату, 1 ч. Ложка сульфату калію і 2 ч. Ложки мікродобрива (наприклад "Уніфлор-мікро")). Спочатку рослини потрібно полити теплою водою (лійка 10л на п'ятиметрову грядку), а потім підгодувати, даючи під кожну рослину по 1 л підгодівлі. Як тільки кавуни досягнутий сортового розміру, полив і підживлення слід ПРИПИНИТИ.
Можна вчинити інакше: перед посадкою внести в лунку 506 гранул добрива AVA, а ще краще використовувати порошкову фракцію цього добрива (0,5 ч. Ложки) і все літо нічим Арбузов не підгодовувати, а тільки щотижня поливати приблизно по 1-2 літри води під кавун в залежності від погоди.
ЗАХВОРЮВАННЯ ТА ПРОБЛЕМИ
У кавунів на Північно-Заході немає шкідників крім баштанної попелиці та павутинного кліща, але буває вкрай рідко.
З хвороб найбільш небезпечно в'янення рослин, викликане грунтовим грибом фузаріум. Фузаріоз часто вражає рослини при тривалому похолоданні (нижче 12 градусів), тривалої дощової погоди або зайвих поливах.
Для профілактики захворювання грунт перед посівом насіння треба полити розчином "Фітоспорін". Через кожні 2-3 тижні такі поливання слід повторювати.
Для профілактики захворювань кавуни корисно обприскати сумішшю "циркону", "Епін-екстра" і "Цітовіта" (кожного препарату взяти по 2 краплі і все разом розчинити в 1 л води).

Серія повідомлень " Теплиця ":
Частина 1 - Як можна виростити дуже ранню моркву.
Частина 2 - Вирощування перцю в теплиці (продовження)
Частина 3 - ВИРОЩУВАННЯ АРБУЗОВ в теплицях
Частина 4 - Пересадка розсади ТОМАТІВ У теплицях
Частина 5 - Урожайна теплиця: вирощуємо томати. ПОЛИВ.
...
Частина 21 - Прості правила посадки томатів у теплиці
Частина 22 - Як за допомогою рослин-сидератів можна знезаражувати грунт у теплицях. Проблеми сівозміни в теплицях.
Частина 23 - Моя теплиця. 15.06.2014.
ЩО КАВУН ЛЮБИТЬ?
ЧОГО КАВУН НЕ ЛЮБИТЬ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама