Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Запорізький пенсіонер 10 років збирав пляшки й побудував з них палац

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

14 вересня 2009, 19:36 Переглядів: 14 вересня 2009, 19:36 Переглядів:   Будували разом

Будували разом. Дружина Людмила - головний помічник: поки чоловік укладав пляшки, вона мила нові, місила розчин і носила відра з цементом на другий поверх. Фото С. Томко.

Цей будинок в дачному селищі під Запоріжжям його господар Володимир Сиса зводив майже двадцять років. І ось, нарешті, в серпні будівництво досягло фінішу - була накрита шифером башточка останнього поверху. "На початку вересня в нашій родині буде велике свято, ми з дружиною відзначаємо золоте весілля, ось я і поспішав все закінчити, щоб зробити нам подарунок", - говорить Володимир Кирилович. Дачу пенсіонера ще кілька років тому, коли вона стояла без даху, сусіди прозвали архітектурним шедевром. І справа тут не в унікальному проекті. Для будівництва своєї дачі пенсіонер усе життя збирав радянські пляшки з-під шампанського. Два верхні поверхи й вежа - це вісім тисяч пляшок і кілька тон розчину.

"Мріяти про власний пляшковому будинку я почав ще в середині вісімдесятих років, коли дізнався, що такі існують. В одному німецькому журналі надрукували знімок невеликого будинку, весь він був з різнокольорових пляшок. Тоді я сказав собі:" Дадуть ділянку, зроблю таку дачу " . Ділянка дали в кінці вісімдесятих, до того моменту в квартирі Володимира Кириловича вже лежала батарея зелених пляшок, майже чотири тисячі штук. Але будівництво не починалося, тому що на інші матеріали у простого робітника з заводу не було грошей. Сиса малював проекти, фан тазіровал, кожну вільну хвилину присвячував цьому процесу. "У журналі ж не розповідали, як будувати будинок з склотари. Я до всього сам додумався, розробив технологію. В результаті у мене в квартирі зібралася стопка майже з двохсот ескізів проекту. Коли показав їх своїм хлопцям в цеху, ті сміялися, мовляв, лад краще з цегли і кінчай виробляти ". Ентузіаст ж тільки відмахувався і витрачав всі сили на пошук пляшок. Матеріал для будинку він знаходив в парках, на смітниках, пунктах прийому тари і ресторанах . Підхопили ідею і друзі сім'ї, на кожне застілля приносили шампанське, знаючи, що можуть порадувати господаря не тільки вмістом пляшки. "Уже дійшло до того, що я приїжджаю на дачу, а у мене тут під хвірткою пляшки лежать. Це сусіди зносять. Мені вже й не треба, а сусіди все одно несуть під двір пляшки ".

Про колоритною тарі-будматеріалі Володимир Кирилович може говорити довго: радянська пляшка з-під шампанського і сучасна мають безліч відмінностей, нові стали тонше, зараз перестали ставити знак якості на пляшки. "У мене одна стіна повністю з радянської склотари, інша - з сучасної, - завершує екскурсію пенсіонер. - Цей матеріал нічим не гірше цегли - закочені в бетон пляшки не виходить розбити нічим, навіть молотком. Усередині такого будинку дуже тепло взимку і прохолодно влітку, так як створюється спеціальна повітряна подушка, до того ж тут завжди дуже хороша аура - втому як рукою знімає ".

У ВЕЖІ РОСТУТЬ ЧУДО-ОГІРКИ

Унікальними особливостями володіє пляшкова овальна вежа з дванадцятьма вікнами. Господиня будинку Людмила Сиса говорить, що у вежі дуже добре ростуть квіти. "Я мрію зробити тут оранжерею, - посміхається жінка. - Навесні посадила тут огірки в відрах, а на початку червня ми урожай вже зібрали. Гарне місце. Зараз нагорі ростуть лимонні дерева і кімнатні квіти, а хочу я посадити там ще і екзотику, фініки , наприклад ". До речі, Людмила - головний помічник Володимира Кириловича в будівництві. Дружина спочатку неохоче їздила на дачу, більше часу проводила вдома, але після виходу на пенсію здалася: "Тоді я зрозуміла всю красу цього місця. Я підтримувала чоловіка: все пляшки мили разом з онукою і невісткою. А коли треба було, так я і відра з цементом тягала на другий поверх. до основної роботи мене чоловік не допускав, але всю підсобну я робила ". Зараз жінка займається садом і допомагає чоловікові будувати басейн.

СИСА: "ПРОПОНУВАЛИ ЗА БУДИНОК СТО ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ, АЛЕ Я ВІДМОВИВ"

СИСА: ПРОПОНУВАЛИ ЗА БУДИНОК СТО ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ, АЛЕ Я ВІДМОВИВ

Каліфорнія. Альтанка. фото www.popsop.ru

Володимир Сиса з дитинства любив будувати, в школі майстрував будинки на деревах, в училище зайнявся більш серйозними речами. "Я ж ніякого архітектурного освіти не маю, слюсар по утворенню. Все життя на заводі, але в свої сили повірив, коли зайняв третє місце на всесоюзному конкурсі на ВДНГ - ми з одногрупниками спеціальний токарний верстат створили". Все своє вміння пенсіонер втілює на п'яти сотках своєї ділянки: крім чудо-будинку, тут є сауна, алея з пляшок, будується басейн. За все це добро пенсіонерові пропонували сто тисяч гривень, але він відмовився. "Цей будинок буде моїм синам, в ньому вся моя душа!" До речі, перший пляшковий будинок з'явився в США ще на початку минулого століття. Пристрасний любитель пива Вільям Пек спочатку заради спортивного інтересу просто складирував пляшки на ділянці, а потім закатав їх в бетон. На будівництво невеликого пивного будиночка пішло 10 тисяч пляшок. Він був дуже простий - чотири стіни і дах, але ефект справив колосальний. Коли про незвичайному будинку в штаті Невада дізналися місцева влада, то запропонували включити його в список пам'яток міста Тонопа. У 1941 році величезний особняк з пляшок для дочки фармацевта звели молоді архітектори у Вірджинії. А бум на пляшкові будинки почався в Німеччині в середині 80-х, після того як відома пивна компанія випустила серію пляшок у вигляді цеглин. Найоригінальніші пляшкові будинки в Каліфорнії.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Запорізький пенсіонер 10 років збирав пляшки й побудував з них палац". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Пасюта Олександр

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама