Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Басейни для дачі: який краще вибрати

  1. Який басейн вибрати для дачі
  2. стаціонарні басейни
  3. розбірні басейни
  4. надувні басейни
  5. Матеріали, з яких виготовляють басейни

Басейни для дачі: види і особливості, який краще вибрати

квітня 22/13

Придбати басейн для дачі мріє практично кожен власник заміського ділянки - погодьтеся, приємно освіжитися в спекотний день, скупавшись у власному водоймі. Але це бажання може так і залишитися в ваших думках, якщо не вживати ніяких кроків до його здійснення - до виконання мрії потрібно просуватися поступово, крок за кроком.

І першим невеликим, але найважливішим кроком на цьому шляху буде отримання інформації про те, які взагалі бувають басейни для дачі. З цим ми і спробуємо розібратися в нашій статті.

Який басейн вибрати для дачі

сьогодні виробники басейнів своїх споживачів можуть порадувати трьома типами ємностей для плавання: це стаціонарні, розбірні і надувні басейни. Так чи інакше, але всі вони гарні по-своєму і з покладеними на них обов'язками справляються в повній мірі. Різниця між ними полягає лише в розмірі, формі і конструкції - саме ці відмінності і здатні вплинути на ваше рішення придбати той чи інший водойма для плавання, і вони дають відповідь на питання, як вибрати басейн для дачі.

стаціонарні басейни

Басейни для дачі: види і особливості, який краще вибрати   квітня 22/13   Придбати басейн для дачі мріє практично кожен власник заміського ділянки - погодьтеся, приємно освіжитися в спекотний день, скупавшись у власному водоймі

Стаціонарні басейни для дачі

Назва цього типу басейнів говорить сама за себе - встановлюється він один раз і, як то кажуть, надовго. Ці практично готові до використання ємності виробляються великих і середніх розмірів. Вони можуть бути двох видів - каркасними і безкаркасними (вбудованими в грунт).

Дачний басейн такого типу просто зобов'язаний оснащуватися всілякими допоміжними системами - для таких ємностей необхідні системи зливу, наповнення і очищення води. Без них вже через місяць водні процедури вам доведеться приймати в забрудненої рідини. А щомісяця зливати в нікуди не одну тонну води буде занадто накладно. Тому, незважаючи на дорожнечу таких систем, встановити їх буде дешевше, ніж витрачатися на постійне заповнення басейну величезною кількістю води.

Також слід розуміти, що вбудовується басейн на дачній ділянці оснастити таким обладнанням досить складно. Для нього доведеться створювати спеціальну підземну порожнину для комунікацій, а її створення - це ще один великий плюс до статті витрат на установку. В цьому відношенні каркасний басейн обходиться дешевше.

Щоб запобігти швидке засмічення стаціонарного басейну листям дерев, травою і пилом, багато людей вважають за краще накривати їх навісами або розсувним дахом. Критий басейн на дачі - це хороше рішення, адже саме навіс дозволить виробляти глобальну чистку водойми з періодичністю в півроку, а то й на рік.

Критий басейн на дачі - це хороше рішення, адже саме навіс дозволить виробляти глобальну чистку водойми з періодичністю в півроку, а то й на рік

Басейн на дачі критий

Басейн на дачі критий

Критий дачний басейн фото

Встановлюючи стаціонарний басейн на дачі, також слід подумати і про зимовий період - більшість матеріалів, що використовуються при виготовленні таких ємностей, погано переносять сильні морози, навіть якщо в них немає води. Виробляються спеціальні морозостійкі ємності, які не руйнуються навіть від різких перепадів температур. На цей момент варто звернути увагу, ставлячи собі питання придбання дачного басейну.

розбірні басейни

Цей тип плавальних ємностей проводиться невеликих і середніх розмірів. Як правило, каркас для великого рознімного басейну практично неможливо зробити самостійно. А якщо і можливо, то коштувати він буде колосальних грошей. Саме це і обмежує типорозміри таких ємностей.

Цей тип басейнів чудово підходить для неохоронюваних дачних ділянок. На початку літнього сезону він збирається і наповнюється водою, а по його закінченні з легкістю демонтується і укладається на зберігання.

Такі басейни хоча і потребують фільтрації води, але все ж без установки на них складної системи очищення можна обійтися. Якщо мова йде про невелику ємності, то злити і наповнити її заново водою вийде недорого. А ось басейн для дачі середньої місткості можна дезінфікувати і за допомогою абсолютно нешкідливих реагентів.

А ось басейн для дачі середньої місткості можна дезінфікувати і за допомогою абсолютно нешкідливих реагентів

Збірно-розбірні басейни для дачі

Збірно-розбірні басейни для дачі

Який басейн краще для дачі

надувні басейни

Такі басейни, в принципі, не можуть бути великих розмірів. Для невеликих дачних ділянок їх можна назвати оптимальним варіантом. Перевага цього басейну полягає в тому, що в зібраному вигляді він займає мало місця - його вільно можна зберігати в дивані або навіть на полиці шафи, а при бажанні взяти з собою на пікнік, виїжджаючи на відпочинок в будь-який затишний куточок природи. Досить часто в надувному виконанні виробляють дитячі басейни для дачі - їх можна запросто наповнити водою навіть у дворі багатоквартирного будинку.

Залежно від розміру, такі басейни можуть посилюватися металевим каркасом, що представляє собою конструкцію з тонкостінних алюмінієвих трубок. Наявність каркаса надає надувний ємності додаткову міцність і дозволяє перевести її з розряду дитячих в розряд дорослих.

Надувний басейн для дачі INTEX

Матеріали, з яких виготовляють басейни

Переймаючись питанням, який басейн краще для дачі, слід прояснити для себе і те, що всі види дачних басейнів можуть проводитися з різних матеріалів. Здебільшого це відноситься до великих стаціонарних конструкціях. Як правило, сучасні виробники басейнів використовують для виготовлення своєї продукції або пластик, або поліпропілен, або ж композитні матеріали.

Пластик, яким би товстим він не був, є досить крихким матеріалом, особливо при негативних температурах. Великих ємностей з нього не роблять - в основному, це пріоритет середнього розміру складних басейнів. Також з різних видів пластмас виробляють декоративні басейни для дачі.

Трохи кращими якостями володіють поліпропіленові басейни - вони нормально переносять перепади температур і готові служити на благо людини практично цілий рік.

Найбільш стійкими до всіх впливів навколишнього середовища є басейни з композитних матеріалів - саме вони дозволяють створювати готові ємності практично будь-якого розміру. Вони витримують удари від повалених важких предметів, майже не дряпаються і готові служити дуже і дуже довго. Це кращий варіант для тих, хто вирішив встановити стаціонарний басейн - така ємність прослужить практично вічно.

Басейн на дачній ділянці

Басейн на дачній ділянці

Як вибрати басейн для дачі

Єдиним недоліком всіх перерахованих вище видів басейнів є їх стандартний, нав'язуваний виробником зовнішній вигляд. Якщо ви хочете мати індивідуальний дизайн басейну на дачі, то доведеться побудувати його самостійно - а такий підхід до справи обійдеться набагато дорожче.

Так чи інакше, а отримати хоча б невеликий басейн для дачі можна двома способами - купити і встановити вже готову до використання ємність або побудувати його з нуля. Який з цих способів ви виберете, вирішувати, звичайно ж, вам, але побудувати басейн самостійно набагато цікавіше - адже в цьому випадку ви зможете втілити в життя всі свої фантазії. Про це ми розповімо в наступній публікації .

Автор статті Володимир Бєлов


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама